Zápas dvou rozdílných polovin dovedlo táborské mužstvo k hladké výhře

15.02.2023 16:30, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté jsou po středečním desátém dějství nadstavbové části druhé ligy bohatší o tři body. Potřebný příspěvek vytěžili ze zápasu s pražskou Kobrou, který dovedli k vítězství v poměru 6:2. První gól v dresu kohoutů zaznamenal Zdeněk Bahenský.

Zápas dvou rozdílných polovin dovedlo táborské mužstvo k hladké výhře

HC Tábor - HC Kobra Praha

6:2 (0:0, 3:1, 3:1)

Středa, 15.2.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 27. Severa (Milfait, Endál), 31. Bahenský (Dančišin, Duchan), 33. Kohút (Plášil), 43. Prášek (Vlček), 48. Endál (Severa, Milfait), 53. Hajič (Milfait) - 25. Kolda (Zídek). 43. Novák (Houška, Pavlák).

Rozhodčí: Trnka - Charvát, Sýkora.   Vyloučení: 3:0   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 4:1, 4:2, 6:2   Střely: 36:26   Diváci: 1271

HC TÁBOR: Dvořák (Gába) - Plášil, Hubata, Černý, Kříž, Suchánek, Krejčí - Seidl, Matušík, Bahenský - Endál, Milfait, Severa - Vlček, Kohút, Dančišin - Prášek, Duchan, Hajič, Šulek.

HC KOBRA PRAHA: Ondrík (Sochůrek) - Duda, Holý, Šesták, Knesl, Pavlák, Svach - Šťastný, Kolda, Zídek, Janča, Míšek, Novák, Jedlička, Petrák, Havrda, Houška, Martínek, Matuška.


V úvodní části hry se na ledě příliš strhujících momentů neudálo. Většina střel skončila svou dráhu ještě předtím, než doputovaly k brankářům, a když už prošly, byly pramálo nebezpečné. Hostujícího brankáře Ondríka asi nejvíce vystrašila situace z 11. minuty, kdy nedostal pod kontrolu prudké nahození Suchánka od modré, ale nenašel se nikdo, kdo by kotouč ležící v brankovišti posunul za brankovou čáru. Ještě blíže k vedoucímu gólu se nakonec ocitli Pražané. Na konci 16. minuty se po domácí hrubce v obranném pásmu ocitl tváří v tvář brankáři Dvořákovi Havrda, zakončoval však z velkého úhlu a nestihl přehodit beton táborského gólmana.

Začátek druhé třetiny zastihl domácí mužstvo v nedbalkách. Hosté z pražského Braníku byli pohyblivější, důslednější, a po necelých pěti minutách hry se za to dokázali odměnit gólem.  Puk poskakující v Dvořákově brankovišti nedokázal žádný z bránících hráčů odklidit nebezpečí a využil toho Kolda, který ho šťastnou trajektorií usměrnil
do branky nad vyrážečku domácího gólmana – 0:1. Hokejisté Kobry vykazovali ještě několik střídání velké sebevědomí, dvě minuty po úvodním zásahu se ale vítr dýchající do jejich plachet otočil. Postaralo se o to přečíslení dvojice Milfait – Severa; ačkoliv to měli oba hráči složité
a byli tísnění, svou roli splnili na výbornou – prvně jmenovaný nahrával
a jeho parťák konečně protrhl svou střeleckou smůlu – 1:1. Od tohoto okamžiku se vrátil na led tým, na který jsou domácí fandové zvyklí. Obrat ve vývoji střetnutí přiživil radostný moment z času 30:14 – kohouti prokázali ohromný důraz na soupeřově brankovišti a Bahenský svým prvním gólem v modro-bílém dresu dokonal rošádu ve skóre – 2:1. S vedoucí trefou táborského týmu procitli i diváci v ochozech a střetnutí se definitivně přepnulo do módu s názvem HC Tábor. Na pojistku v podobě třetí branky se čekalo jen dvě minuty, kdy se k odraženému puku po Plášilově střele dostal Kohút a nedal Ondríkovi šanci – 3:1. V závěru druhé třetiny si oba celky vyměnily po jedné velké šanci, ale  Severovo šikovné zakončení těsně minulo tyč Ondríkovy klece a podobně dopadl
i projektil z hole Houšky.

V závěrečné dvacetiminutovce jako by se chtěli domácí hráči omluvit divákům
za ospalé entrée střetnutí a připravili si pro ně tři krásné gólové okamžiky, které definitivně zlomily odpor Pražanů. Na ten první z dílny dvojice Vlček – Prášek, kdy druhý jmenovaný pohotově zužitkoval vymazlenou přihrávku svého spoluhráče zpoza branky, ještě uměli hosté bleskově zareagovat. Postaral se
o to Novák, na jehož přesilovkovou střelu si gólman Dvořák sice sáhl, ale v cestě do branky ji nezastavil – 4:2. Hektickou 43. minuty záhy vystřídala klidnější pasáž hry, kterou v úvodu 48. minuty zakončil nádherně sehraný rychlý výpad kohoutů – Severova přihrávka přes celou šíři útočného pásma přistála přes na holi Endála, který se pranic nerozpakoval a ranou z první nedal Ondríkovi ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 5:2. O pár desítek vteřin později prožil své nevýraznější momenty v zápase Dvořák, který fantasticky zlikvidoval obrovské příležitosti Martínka a Holého. V 52. minutě roztleskala ochozy nádherná kombinace po ose Endál – Milfait – Hajič, kterou posledně jmenovaný vyšperkoval povedeným zakončením mezi betony hostujícího gólmana – 6:2. Závěrečné minuty už se odehrály v naprosté dominanci táborské družiny a nic na tom nezměnila ani nevyužitá přesilovka Kobry v samém závěru střetnutí.

ALEŠ KRÁTOŠKA, trenér A-týmu HC Tábor:

„S první třetinou nemohl být vůbec nikdo spokojený. Bylo to ospalé, nemělo to šťávu, emoce, prostě téměř nic. Od druhé třetiny už jsme přece jen byli lepší. Udělali jsme tam několik změn
a řekl bych, že kluci i možná rozjezdili určitou únavu. Právě ten zlepšený pohyb nám nakonec pomohl k tomu, abychom to utkání dotáhli do úspěšného konce. Dostali jsme sice první gól, ale pak se nám podařilo proměnit šance, které jsme měli, a soupeři jsme odskočili. I když pak ještě snížil na 4:2, tak už jsme měli navrch a přidali další góly. Klukům děkujeme za to, jak nakonec zápas zvládli; jsou to pro nás další důležité body do tabulky.“

        

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality