V sobotu na hokej! Táborští hráči budou čelit nájezdu Pirátů z Chomutova

20.01.2023 19:01, autor: Pavel Šácha

Ochozy táborského zimního stadionu projdou v sobotu večer další pořádně ostrou zatěžkávací zkouškou. Útok na rekordní druholigovou návštěvu aktuální sezony podniknou všichni ti, kteří se nechají zlákat šlágrem 3. kola nadstavby mezi domácími kohouty a Piráty z Chomutova. Úvodní buly střetnutí padne už tradičně v 18 hodin.

V sobotu na hokej! Táborští hráči budou čelit nájezdu Pirátů z Chomutova


Při útoku na další tříbodovou metu budou aktéři zápasu dobývat hned několik cílů. Táborský celek může v případě vítězství pomýšlet na posun ze čtvrté příčky až o dvě příčky výš, a navíc by
v takovém případě strhl vzájemnou bilancí na svou stranu. Co všechno bude ale nakonec v rámci sobotního utkání v sázce, to ovlivní také výsledek zápasu mezi aktuálně třetím Ústím nad Labem
a pátou Příbramí.

Z dosavadních dvou vzájemných střetnutí zatím vytěžili o chloupek více radosti hokejisté Chomutova. Na domácím ledě otočili vývoj oboustranně velmi otevřené partie a zdolali kohouty 7:5. Svátečně oděný odvetný souboj
s charitativním puncem se nakonec přece jen lépe vydařil hráčům Tábora, kteří si přivlastnili dva body za výhru 4:3
v prodloužení. Pro důkazy ohromné síly Pirátů ostatně není třeba chodit daleko. Zmíněná porážka na táborském ledě ze středy 17. prosince byla posledním neúspěchem chomutovské družiny. Od té doby vyhráli svěřenci trenérů Koláčka a Martínka sedm utkání v řadě a jediný bod z této impozantní šňůry se jim zakutálel v Příbrami, kde zlomili odpor domácího Baníku až v prodloužení.

Chomutovská soupiska je téměř přeplněná dravým mládím a věkový průměr jí kazí jen zhruba devítičlenná skupina ostřílených „mazáků“. Právě ti ale dodávají pirátské druholigové plavbě rychlost, směr i bohatou bodovou kořist. Nejzářivějšími osobnostmi týmu i celé soutěže jsou bezesporu exlitvínovští tahouni Viktor Hübl (44 let) a František Lukeš (40). Prvně jmenovaný zaznamenal v dosavadním průběhu sezony 19 branek a 34 asistencí, jeho „dvojče“ stihlo posbírat 10 gólů a 36 nahrávek. Mezi tuto dvojici se dokázal vklínit jihočeský hokejista Milan Kostourek
se 17 přesnými zásahy a 29 brankovými podíly. A aby to bylo stylové, vězte, že také on už před pár dny překročil čtyřicítku… Vedle této trojice sklízí značný obdiv parádní střelecká forma Jakuba Chrpy, jenž má na kontě už 28 gólů a kraluje kanonýrskému pořadí celé soutěže. V obranných řadách vykazuje nejvýraznější produktivitu další někdejší extraligista z Litvínova Jakub Matai (11+17), a nezapře tak v sobě minulost útočníka. V brankovišti druhého týmu tabulky rozjeli sezonu velezkušený Miroslav Hanuljak a mladíkem Richardem Běhulou, v průběhu základní části však tuto dvojici úspěšně doplnil ještě Adam Horák z Chebu.

Z táborské šatny

Táborští hráči si středečním triumfem v hale lídra vpravili do žil notnou dávku sebevědomí, které by rádi vložili i do sobotní bitvy. Poměrně výrazně oslabenou sestavu po urputné bitvě v Letňanech žádná další pohroma nestihla, z marodky se navíc vrací do boje obránce Lukáš Kříž. Ze zdravotních důvodů budou trenéři postrádat útočníky Patrika Zaymla a Jana Bártu, stále samozřejmě chybějí i reprezentanti Milan Dančišin, Tomáš Hajič a Lukáš Prášek.           

Vydejte se na hokej s předstihem

Premiéra nadstavbových bojů na táborském ledě, mimořádná kvalita a atraktivita soupeře a v neposlední řadě také středeční vybojovaná výhra kohoutů na ledě vedoucích Letňan jsou pro hokejové fandy z Tábora a okolí jistě významným lákadlem. Jak už jsme předznamenali v úvodu, dosavadní návštěvnický rekord tohoto ročníku
(2139 diváků) by se v sobotu mohl otřást v základech.
Z tohoto pohledu rozhodně není od věci vytvořit si pro návštěvu zápasu potřebný komfort; vyhnout se problémům
s parkováním a frontám u pokladen, třeba včasným příjezdem i tím, že si zakoupí vstupenky na utkání online
na adrese: https://vstupenky.hctabor.com/.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality