Tým Tábora v novoroční premiéře neoslnil, přesto si z Chebu přivezl dva body

05.01.2023 01:48, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté mají za sebou první druholigové vystoupení v novém kalendářním roce. Na ledě Chebu si připsali do statistik osmnácté sezonní vítězství, tentokrát se ale museli spokojit s jeho chudší dvoubodovou variantou.

Tým Tábora v novoroční premiéře neoslnil, přesto si z Chebu přivezl dva body

HC Stadion Cheb - HC Tábor

1:2p (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Středa, 4.1.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Parshakov (Troška, Shafeev) - 25. Prášek (Dančišin, Severa), 61. Severa (Milfait, Suchánek)

Rozhodčí: Hlinka - Goltsch, Sýkora.   Vyloučení: 2:3   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 38:38   Diváci: 68

HC STADION CHEB: Kašpar (Tichon) - Troška, Iakhanov, Stejskal, Kořán, Shikut, Šik, Krutina, Strýček – Šťastný, Parshakov, Vrtek, Rozhon, Fečo, Shafeev, Konášek, Varvařovský, Bubanec, Klíma.

HC TÁBOR: Dvořák (Gába) - Suchánek, Krejčí, Černý, Kříž, Hajič, Kohout - Bárta, Matušík, Šulek - Endál. Milfait, Severa - Prášek, Dančišin, Bahenský - Zayml, Duchan, Duda.


Táborský celek se musel při středeční misi v pohraničí obejít bez kvarteta zdravotně indisponovaných hráčů, konkrétně obránců Karla Plášila a Tomáše Hubaty a útočníků Radka Seidla s Filipem Vlčkem, z pracovních důvodů chyběl univerzál Petr Zíb. Bílo-modrý dres s kohoutem na prsou naproti tomu oblékli novicové Zdeněk Bahenský se Samuelem Duchanem, navrátilec Lukáš Prášek, jenž se ihned blýskl gólem, a mladíček z juniorky Jan Kohout.

Průběh úvodní části hry poměrně výrazně naznačil, že to tentokrát nebude ten pravý táborský den. Po oboustranně opatrném začátku se sice v první výraznější šanci utkání objevil Severa, o pár desítek vteřin později ale uhodilo
na druhé straně kluziště – hráči domácího Stadionu dostali příliš volnosti v blízkosti Dvořákovy klece, a šťastnou,
leč úspěšnou střelou z mezikruží toho dokázal využít Parshakov1:0. Další proměnu skóre už pramálo atraktivní zahajovací perioda nenabídla. Slibné možnosti živěji působících hráčů Chebu ztroskotaly na brankáři Dvořákovi, jeho protějšek Kašpar zase zneškodnil šanci Dudy ze 6. minuty a gólově vyhlížející dorážka Bárty z 12. minuty k němu nakonec vůbec nedoputovala.

Úvodní minuty druhé třetiny přinesly herně nejzdařilejší, pohříchu však osiřelou pasáž v podání táborských hráčů. Jejich zlepšený pohyb a zvýšená ofenzivní aktivita vyústily v první početní převahu a následně i vyrovnávající trefu. Obstarala ji rychlá kombinace z dílny Severy, z otočky přihrávajícího Dančišina a zakončujícího Práška1:1.
Od tohoto okamžiku se měli kohouti odrazit k dalšímu náporu a výkonnostnímu vzestupu, místo toho ale jejich hra postupně uvadla a Západočeši srovnali krok. Podobně jako v předchozí části už se ale diváci na tribuně chebského stadionu dalšího gólového zápasu nedočkali. Na straně hostů se jako nejnadějnější útočný počin jevily dvojí příležitost Práška z 27. minuty, šance Milfaita necelých sedm minut poté a dravý průnik Bárty na prahu závěrečné minuty druhé části. Táborský gólman Dvořák se vyznamenal především v 32. minutě, kdy skvělými zákroky pokazil radost Klímovi s Varvařovským, a také ve 36. minutě, když zamkl svou svatyni při jejím mohutném obléhání v podání elitní přesilovkové letky Stadionu.

Tentokrát poměrně nevzhledný obraz hry nikterak nevylepila ani poslední dvacetiminutovka. V ní sice Táborští své hostitele konečně předčili v četnosti střelby, za opravdu výrazné šance lze však označit pouze Práškův bleskový výpad z 51. minuty zneškodněný Kašparem a sražené gólově vyhlížející dorážky Endála a Kříže z 57., resp. 59. minuty.
Bez práce ale rozhodně nebyl ani hostující gólman Dvořák. Ze třinácti střel směřujících na jeho klec měl nejvíce práce s ryzí tutovkou Feča při oslabení, už poněkolikáté si však vysloužil oslavné skandování skupinky věrných táborských fanoušků.

Jakkoliv zdlouhavý a kostrbatý byl dosavadní průběh střetnutí, prodloužení se dočkalo bleskového rozuzlení. Hned
po jeho zahájení se vydal na zteč hostující Milfait, ze dvou protihráčů udělal solné sloupy a následně předložil spoluhráči Severovi nabídku, která se prostě neodmítá; pohotová střela vytáhlého forvarda uložila do torby táborského favorita druhý bod, který má pro něj nakonec větší cenu, než by se mohlo při pohledu na tabulkové postavení obou soupeřů zdát – 1:2..

ALEŠ KRÁTOŠKA, trenér A-týmu HC Tábor:

„Hodnocení zápasu bude tentokrát stručné. Jeho výsledek pro nás představuje ztrátu bodu,
na druhé straně jsme ale všichni rádi, že se nám nakonec alespoň v prodloužení podařilo utkání zvládnout a získali jsme druhý bod.“   

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality