Táborští hokejisté vystavěli pevné základy vítězství nad Chebem už v první třetině

02.11.2022 17:57, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté jsou po středečním druholigovém večeru bohatší o další cenné vítězství. Směr cesty k potřebnému tříbodovému zisku určila výsledkově jednoznačná první třetina. V následujících dvou dějstvích už domácí střelci ztratili gólový apetit a přes nadvládu ve střeleckých statistikách připojili ke čtyřem předešlým zásahům už jen jediný.

Táborští hokejisté vystavěli pevné základy vítězství nad Chebem už v první třetině

HC Tábor - HC Stadion Cheb

5:1 (4:0, 1:1, 0:0 )

Středa, 2.11.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Vala (Šulek, Matušík), 15. Plášil (Matušík, Bárta), 16. Zayml (Chocholoušek, Zíb), 18. Hajič (Milfait, Vlček), 37. Milfait (Severa) - 28. Vrtek (Nekvinda).

Rozhodčí: Jílek - Štěpánek, Tuháček.   Vyloučení: 4:9   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 51:29   Diváci: 1195

HC TÁBOR: T. Dvořák (Gába) - Plášil, Suchánek, Vala, Kříž, Černý, Hubata, A. Dvořák - Seidl, Matušík, Šulek - Vlček, Milfait, Severa - Bárta, Dančišin, Hajič - Zayml, Zíb, Chocholoušek.

HC STADION CHEB: Kašpar (Tichon) - Shikut, Yakhanov, Kořán, Troška, Leština, Stejskal - Trapl, Nekvinda, Konášek, Vrtek, Shafeyev, Parshakov, Krutina, Čejka, Vašíček.


Domácí celek vyrukoval do prvního domácího střetnutí tohoto týdne v plné zbroji. Chyběl jen původně avizovaný navrátilec Lukáš Endál, který po dohodě klubů ještě ve středu posloužil B-týmu Pardubic, ale v pátek už se bude hlásit v táborské šatně.

Už od první minuty se museli domácí hráči bránit přesilovce Západočechů, tu však přestáli bez úhony a v polovině 4. minuty poprvé udeřili. Šulek se dostal do dobré palebné pozice, nakonec ale kotouč podržel a předložil ho před odkrytou branku pohodlně zakončujícímu Valovi1:0. Chebský tým inkasovaný gól do kolen nesrazil, a přestože vzápětí nevyužil další přesilovku, byl táborské družině vyrovnaným soupeřem ve hře i v četnosti střelby. Vítr z plachet jim vzal hokejistům Stadionu až konec 14. minuty a poměrně nestandardně využitá početní výhoda kohoutů. Obránce Plášil se po výzvě Matušíka nerozpakoval ihned po přejetí útočné modré čáry vypálit z první a brankář Stejskal na jeho dělovku nestihl zareagovat – 2:0. Od tohoto okamžiku se domácí celek chopil žezla, byť ještě gólman Dvořák musel řešit šanci Čejky. V závěru úvodní části už úřadovali ryze táborští hráči a dokázali to vyjádřit i gólově. Na konci 16. minuty sehráli skvěle situaci dva na jednoho Chocholoušek se Zaymlem a druhý jmenovaný zvýšil střelou k tyči na 3:0, v polovině 18. minuty pak Milfait načasoval přihrávku na Hajiče, a ten ustanovil průběžný výsledek 4:0.

Jestliže táborští hokejisté končili první dvacetiminutovku v příznivém ofenzivním naladění, v prostředí periodě připjali na svůj výkon visačku „sleva“. Na liknavý úvod, ve kterém Dvořák hasil hned dvě ožehavé situace před svou brankou, zareagovali domácí trenéři oddechovým časem a důraznou promluvou. Následující minuty odehráli kohouti přece jen důsledněji, ani tak se ale nemělo oko diváka namlsaného čtyřbrankovou první třetinou o co opřít. V polovině 28. minuty navíc Chebští potřísnili Dvořákův čistý štít snižující brankou po střele Vrtka od levého mantinelu – 4:1. S příchodem druhé poloviny zápasu domácí parta přece jen pozvedla herní otěže a dostala chebskou defenzívu do nepohody. Ve 34. minutě se na více než padesát vteřin ocitla ve dvojnásobné početní výhodě, ke kýženému cíli ji však nedovedla. Ochoz nakonec rozburácel až závěr 38. minuty a povedená střela z hole Milfaita, která udusala žhavé uhlíky hostujících nadějí na výsledkový zvrat – 5:1. V posledních vteřinách střetnutí se po Matušíkově přihrávce ocitl blízko šestému gólu Bárta, ale v přesilové hře jen orazítkoval tyč Kašparovy klece.

Závěrečné dějství už se stavem střetnutí nezahýbalo a Západočeši cestovali domů s pocitem, že prohráli jen jedinou ze tří třetin. Táborští byli i v té poslední přece jen aktivnější a nebezpečnější, Ale za zády brankáře Kašpara neskončila ani ta nejvyloženější šance z hole Milfaita. Hosté z pohraničí kontrovali při vyloučení Suchánka, kdy se před Dvořákem zjevil Trapl, ale domácí gólman potvrdil dalším výborným zákrokem vysoký kredit, který svému výkonu vtiskl. V platnost tak vešel stávající výsledek 5:1.

ZDENĚK KUTLÁK, asistent trenéra A-týmu HC Tábor:

„Tento zápas byl hodně odlišný od toho sobotního v Jablonci. Tam sice výsledek vypadal naprosto jednoznačně, ale jinak to nebylo snadné. Klukům ale utkání sedlo a to vysoké vítězství si vyloženě vybojovali. Jablonec rozhodně nebyl až tak špatný soupeř a je třeba říct, že výsledek šel vyloženě za dobrou hrou našeho týmu. Co se týče dnešního zápasu, za mě se na něj v prvních patnácti minutách moc nedalo koukat a byla to z obou stran spíš 'holomajzna'. Nás pak jedna povedená akce trošku zvedla a dali jsme nějaké góly, ale měli jsme tam další šance, které bychom rozhodně měli proměňovat. Jak ale říkám, extra koukatelný hokej to tentokrát nebyl. Vyzdvihnout bych ale rozhodně chtěl výkon Tadeáše Dvořáka. Tohle nejsou pro brankáře snadné zápasy, a i tak nás tam několikrát výrazně podržel. Zvítězili jsme a raději už zapomeneme, jak ten zápas vypadal. Hlavně, aby se Seidlům narodilo zdravé miminko… (kapitán Radek Seidl je v těchto dnech v očekávání dalšího potomka – pozn. red.)

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality