Pět vstřelených gólů na venkovní zisk nestačilo, kompletní kořist patří Pirátům

27.10.2022 00:13, autor: Pavel Šácha

Utkání měli velmi slibně rozehrané, nakonec ale odjeli s nepořízenou. Táborští hokejisté ve středu podlehli na chomutovském ledě ambiciózním Pirátům divokým poměrem 5:7 a po druhé porážce v řadě jim v tabulce nově hledí na záda.

Pět vstřelených gólů na venkovní zisk nestačilo, kompletní kořist patří Pirátům

Piráti Chomutov - HC Tábor

7:5 (4:3, 1:2, 2:0)

Středa, 26.10.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Chlouba, 8. Chlouba (Koblížek), 11. Matai (Lukeš, Hübl), 19. Koblížek (Havel, Chlouba), 34. Hübl, 46. Kostourek (Mála, Havel), 53. Chlouba (Hübl, Charousek) - 5. Černý (Severa, Hajič), 5. Milfait (Šulek), 10. Hajič (Hubata, Severa), 26. Hajič (Dančišin, Plášil), 26. Šulek.

Rozhodčí: Hlinka - Toman, Janíček.   Vyloučení: 3:3 - navíc Chrpa (Chomutov) a Hubata (Tábor) 5+OK.   Využití: 2:2   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 43:42   Diváci: 1854

PIRÁTI CHOMUTOV: Hanuljak (26. Běhula) – Charousek, Matai, Havel, Váchal, Žižka, Seemann, Pavlát – Lukeš, Hübl, Chrpa, Chlouba, Koblížek, Zajíček, Kostourek, Mežnar, Mála, Rindoš.

HC TÁBOR: Gába (21. Dvořák) - Plášil, Suchánek, Kříž, Zíb, Černý, Hubata, Vala - Seidl, Matušík, Vlček - Severa, Dančišin, Hajič - Bárta, Milfait, Šulek - Zayml, Chocholoušek.


Zápas v chomutovské Rocknet areně začal pro hosty z jihu Čech pohádkově. Začátek střetnutí si vzali pod svůj patronát a na rozdíl od domácího duelu s Vrchlabím to brzy dokázali gólově zúročit. A dokonce dvojnásobně…! Už v čase 4:46 si Severa počkal na najetého obránce Černého a jeho rána zapadla za Hanuljakova záda – 0:1. Od tohoto radostného okamžiku uběhlo pouhých třináct sekund a táborská střídačka vybuchla nadšením podruhé. Tentokrát domácí gólman nezkrotil prvotní zakončení Šulka a důsledný Milfait protlačil puk za jeho záda – 0:2. V tuto chvíli byli kohouti na koni, jenže o minutu později vyrobili hrůzostrašnou chybu v rozehrávce před vlastní brankou a Chlouba dostal možnost zapsat se do střelecké listiny jako na zlatém podnose – 1:2. Tentýž forvard Severočechů probudil euforii v ochozech chomutovského stadionu znovu o pouhé dvě minuty později, to když vyrazil do přečíslení s Koblížkem a přihrávku svého spoluhráče neomylně usměrnil za Gábova záda – 2:2. Z času vyhrazeného první části ukrojila časomíra znovu jen dvě minuty a Jihočeši překlopili vedení zpět na svou stranu – Hubata vyslal dlouhým pasem do úniku Hajiče, jenž zasunul kotouč mezi Hanuljakovi betony a postaral se o pátý gólový zápis divoké úvodní periody – 2:3. V jejím zbytku k němu však přibyli ještě dva „bratříčci“ a k lítosti hostů obstarali oba chomutovští hokejisté. V polovině 11. minuty předvedla nacvičený signál na buly v útočném pásmu trojice Hübl – Lukeš – Matai a posledně jmenovaný parádní ranou pod vyrážečku táborského gólmana vyrovnal – 3:3. Když už se zdálo, že si oba celky přenesou rovnovážný stav do druhé třetiny, vypálil od modré čáry Havel a Koblížkova pohotová teč přinesla Krušnohorcům vedení 4:3.

Pod divoké skóre úvodní části se podepsala velká ofenzivní síla obou mužstev v kombinaci s přílišným množstvím chyb a nedostatků v obranné hře. Prostřední dějství se od ní příliš nelišilo, i když ubylo vstřelených branek, ani tak se ale diváci nenudili. Táborské mužstvo do něj vyrukovalo s exchomutovským Dvořákem v brance a viditelnou tohou udávat tempo hry. To se mu více v převážné části třetiny dařilo a litovat může jen toho, že z této povedené části zápasu vytěžilo jen dvě branky. První z nich obstaral další táborský hráč s minulostí v chomutovské mládeži Hajič, jenž se po přiťuknutí Dančišina opět ocitl za zády domácích beků a na konci svého výpadu vykouzlil parádní a úspěšný blafák – 4:4. O půl minuty později už Jihočeši dokonce vedli, a to zcela zaslouženě. Luxusní volnost v útočném pásmu přetavil Šulek v povedenou individuální akci s účinnou koncovkou a inicioval změnu v domácím brankovišti, kam se postavil Běhula – 4:5. V tu chvíli ještě hráči od Jordánu na ledě vládli, jenže ve 32. minutě je Piráti poprvé dostali do úzkých, ale hned to mělo na další vývoj zápasu významný dopad. Ze svého náporu totiž vydolovali vyloučení Plášila a následnou přesilovku brzy využili – hosté při snaze vyhodit puk z obranné třetiny trefili asistenta rozhodčího a kotouč se k jejich neštěstí odrazil na hůl osamoceného Hübla, jenž už si tváří v tvář Dvořákovi věděl rady – 5:5. Tento okamžik definitivně ukončil hokejovou dominanci Tábora v prostřední dvacetiminutovce, a naopak inicioval mohutný nápor chomutovské družiny, kterému její sok odolal jen díky několik výtečným zákrokům svého brankáře.

Do poslední třetiny vpluli táborští hokejisté znovu velmi aktivně, po slibných pěti minutách jim však nemilosrdně skasal plachty útočný výpad domácí dvojice Mála - Kostourek a rozdílový gól druhého jmenovaného – 6:5. O chvíli později se u střídačky hostů rozhořela potyčka mezi domácím Chrpou a Hubatou, kterou sudí Hlinka necitlivě k oběma stranám ocenil trestem 5 minut a do konce utkání. Tým Tábora se v dalších minutách několikrát ocitl poměrně blízko vyrovnání, ale neméně hrozili i domácí hráči. Na konci 52. minuty musel Zíb zatáhnout za záchrannou brzdu při tutovce Kostourka a jeho prohřešek Chomutovští v následné početná výhodě ztrestali – Chlouba ranou na vyrážečku dovršil svůj hattrick a sedmým gólem definitivně zlomil odpor kohoutů – 7:5. Táborští sice ještě sáhli k power play (po rozmíšce Matušíka s iniciátorem Havlem dokonce vylepšené na přesilovku šest na tři), ale vzešlo z ní jen několik závarů a úspěšných zákroků gólmana Běhuly.

Radek Bělohlav , trenér HC Tábor:

„K vidění byl podle mého parádní hokej. Bylo to nahoru dolů. Pro diváky asi strašně dobrý zápas.
My jsme udělali o pár chyb víc, a proto bere soupeř tři body.“

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality