Kohouti svedli s jihlavským prvoligistou vyrovnaný boj, soupeř byl o gól šťastnější

01.09.2022 22:03, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté podstoupili ve čtvrtek druhou zápasovou konfrontaci s úřadujícím králem druhé nejvyšší soutěže z Jihlavy. V utkání, které se hrálo na jindřichohradeckém ledě, si se silnou jihlavskou sestavou pranic nezadali; po dvou bezbrankových třetinách ji hned dvakrát donutili k dorovnávání skóre, aby nakonec sami na vedoucí zásah soupeře nenašli odpověď a podlehli mu těsně 2:3.

Kohouti svedli s jihlavským prvoligistou vyrovnaný boj, soupeř byl o gól šťastnější

HC Dukla Jihlava - HC Tábor

3:2 (0:0, 0:0, 3:2)

Čtvrtek, 1.9.2022 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 45. Šik (Miškář), 49. Šik, 53. Brož (Šik, Kowalczyk) - 41. Masopust (Seidl, Suchánek), 47. Vlček (Zayml).

Rozhodčí: Suchý, Mareček - Polák, Augusta.   Vyloučení: 8:4   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2  

HC DUKLA JIHLAVA: Beran (31. Černý) – Bilčík, Dundáček, Kowalczyk, Dvořák, Kočí – Čachotský, Skořepa, Mácha – Křehlík, Miškář, Šik, – Cachnín, Juda, Brož – Harkabus, Handl, Pořízek.

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) – Suchánek, Plášil, Vala, Kříž, Černý, Hajič – Seidl, Matušík, Šulek – Bárta, Dančišin, Endál – Zayml, Vlček, Severa – Masopust, Zíb, Chocholoušek – Duda.


Jihlavský kouč Viktor Ujčík tentokrát vyslal do boje velice silnou sestavu a jedním z jejích dílčích úkolů bylo rehabilitovat prvoligistu za srpnovou porážku 0:4 u Jordánu. K odplatě v podobě vítězství nakonec hráči Dukly dospěl, i tentokrát ale našli v táborském týmu naprosto vyrovnaného soka.

O tom, jak urputných šedesát minut bude muset podstoupit, se celek z Vysočiny přesvědčil už v úvodní části hry. Hosté na něj vyrukovali mimořádně aktivně a jihlavský brankář Beran byl v neustálé permanenci. Na jeho klec se sneslo hned třiadvacet táborských střel, ale žádná z nich nenabrala gólové parametry. Mrzuté to bylo pro kohouty především mezi 9. a 11. minutou, kdy se více než na padesát vteřin ocitli ve dvojnásobné početní převaze, leč neudeřili. A protože i táborský gólman Gába zastavil všech deset jihlavských projektilů směřujících na jeho branku, udrželi si průběžné skóre bezbrankovou podobu. Pravdou je, že za  oběma brankáři zvonily tyče. Ve 14. minutě si vybral pořádný kus smůly táborský Bárta, v samém závěru orazítkoval horní tyč branky host Kowalczyk.

Čekání zhruba tří stovek diváků na gól našlo své pokračování i v průběhu druhé periody. Domácí Dukla využila pokračující přesilovky ze závěru první části a vynutila si obrovský tlak, v brankovišti hostů ale v těch nejtěžších momentech čaroval Gába. Po přežitém oslabení a následném dalším dominantním střídání domácího celku se Jihočeši soupeři znovu dostali na zoubek a hráli s ním více než rovnocennou partii, Ve 26. minutě dokonce mocně reklamovali gól po zakončení Endála, ale žádný ze čtveřice rozhodčích pobyt za brankovou čarou Beranovy svatyně nepotvrdil a pokračovalo se dál. Ve druhé polovině prostředního dějství si táborské mužstvo zahrálo hned tři přesilové hry, i díky spolehlivým zákrokům vystřídavšího jihlavského mladíka Černého ale žádnou z nich ke gólové odměně nedotáhli.

Co se aktivní táborské družině nepovedlo v dosavadních čtyřiceti minutách, to dokázala
po sedmadvaceti sekundách hry ve třetí třetině. S návratem vyloučeného domácího matadora Skořepy z trestné lavice dobruslil Seidl puk za jihlavskou brankou, promptně ho odtud nasměroval na Masopusta a mladý táborský forvard ho zblízka poslal za Černého záda – 0:1. V následujících minutách drželi táborští hráči svého soka v poměrně bezpečné vzdálenosti, jenže v čase 44:42 propustili za svá záda Šika a mladý jihlavský útočník při svém úniku nedal Gábovi ani tu nejmenší šanci zasáhnout - 1:1. Podobný příběh se zapsal do historie střetnutí ještě jednou. V polovině 47. minuty vyslal táborský Zayml umně na zteč spoluhráče Vlčka, a ten už si se tváří v tvář Černému věděl rady – 1:2. Tentokrát ale Jihlavští „truchlili“ jen necelé dvě minuty. V úvodu 49. minuty proskočil mezi dvojicí táborských obránců nejen puk, ale také forvard Šik, jenž záhy vyhrál i druhý otevřený souboj s brankářem Gábou – 2:2. Opětovné vyrovnání v podstatě poprvé v zápase posadilo Duklu výš než hráče v bílých dresech s kohoutem na hrudi, a hned z toho vzešel rozhodující moment střetnutí. V 52. minutě – při nedobrovolném pobytu hostujícího kapitána Seidla na trestné lavici – nechalo bránící táborské kvarteto příliš prostoru pro velmi pohlednou jihlavskou kombinaci, na jejímž konci stál Brož3:2. Jen o pár desítek sekund mohl zvýšit náskok prvoligového celku Juda, ale zazvonil jen na tyč Gábovy branky. V posledních čtyřiceti vteřinách sáhli hosté ke hře bez brankáře, obsadili útočné pásmo, ale k ohrožení jihlavské klece už se neprodrali.

Navzdory těsné porážce mohli přesto hokejovou scénu na jindřichohradeckém stadionu opustit se vztyčenými hlavami. V tu chvíli už bohužel chyběli na ledě útočník Ondřej Šulek a obránce Karel Plášil, které v průběhu utkání vyřadil z boje bolestivě naražený stehenní sval, resp. nastřelený kotník.

Radek Bělohlav, trenér A-týmu HC Tábor:

„Odehráli jsme dobrý zápas, přesto si odvážíme porážku. Myslím si, že jsme si minimálně remízu uhrát zasloužil, bohužel jsme ale hlavně ve třetí třetině udělali moc chyb na to, abychom takového soupeře mohli porazit. Je to škoda, protože jsme v utkání dvakrát vedli, a nakonec se porazili v podstatě sami.“  

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality