Jooooo!!! Táborští hokejisté rozrazili brány kvalifikace už po páté finálové bitvě

24.03.2022 16:49, autor: Pavel Šácha

Pátý zápas: 3:0. Konečný stav série: 4:1! Táborská hokejová rodina je na nohou. Kohouti ve čtvrtek dotáhli do úspěšného konce finálovou sérii druhé ligy proti Baníku Příbram a společně se svými skvělými fanoušky se mohou těšit na kvalifikaci o prvoligovou baráž. O jejím programu a definitivním obsazení se teprve rozhodne.

Jooooo!!! Táborští hokejisté rozrazili brány kvalifikace už po páté finálové bitvě

HC Tábor - HC Baník Příbram

3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Čtvrtek, 24.3.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Hasman (Hajič, Kříž), 24. Prášek (Matiášek, Radoš), 49. Endál (Černý, Matušík)

Rozhodčí: Čuňočka, Marek - Roupec, Vískot.   Vyloučení: 5:5   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 42:24   Diváci: 3321

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Pařízek, Hubata, Radoš - Hasman, Dančišin, Endál - Bárta, Matušík, Seidl - Prášek, Zayml, Rousek - Matiášek, Zíb, Chocholoušek - Šulek.

HC BANÍK PŘÍBRAM: Šorf (Jiroušek) - Vinš, Hlaváček, Jelínek, Malý, Saňa, Kutlák, Zdeněk - Káník, Furch, Rohlík, Seniov, Gengel, Josefus, Pinkas, Bečvář, Panna, Kraus.


Táborští hráči hned od úvodních minut ukázali, jak lákavým cílem je pro finálový triumf. Průběh první části měli pevně ve své moci a brankář Šorf si nemohl ani na malý okamžik vydechnout. V jednom případě se po puku směřujícím na jeho branku natahoval marně, a to v přesilové hře z 11. minuty, kdy ho nádhernou ranou pod horní tyč překonal kanonýr Hasman - 1:0. Náskok domácí družiny měl být jednoznačně výraznější, žádná další šance se však neujala. Hosté z Příbrami si přičichli k ohrožení táborské klece jen ve dvou přesilových hrách, výraznější nebezpečí ale pozorný brankář Kolář řešit nemusel.

Druhá třetina nabídla divácky strhující a mimořádně atraktivní hokej, zato nervová soustava obou trenérů prošla ostrou zkouškou odolnosti. Táborské mužstvo znovu ukázalo značnou sílu v útoku a po necelých čtyřech minutách hry to dokázali přetavit v gólovou pojistku – po dlouhém pasu Radoše do středního pásma posunul Matiášek puk na rozjetého Práška, a ten svůj samostatný nájezd neomylně proměnil – 2:0. Jestliže domácí hráči v něčem slevili, pak to byla důslednost v defenzívě. Pramenilo z toho několik nebezpečných momentů před táborskou brankou, a také další dvě oslabení. Středočeši se několikrát přiblížili kontaktnímu zásahu, brankář Kolář se ale rozchytal k výbornému výkonu.

Do třetí dvacetiminutovky šli táborští hokejisté s vědomím, že může být poslední v celé sérii. Možná i proto potlačili mimořádně vysoké ofenzivní choutky z předchozí periody, ale na druhé straně zodpovědnou hrou přinutili k témuž i svého soupeře. Výjimkou začátku třetí části byla jen velká šance Seidla po přihrávce Matušíka, kterou zlikvidoval Šorf. S přibývajícími minutami bylo znát, že hosté už marně hledají sílu k výraznějšímu odporu a zdramatizování zápasu. Domácí celek se tak postupně znovu ujal aktivity, a nakonec alespoň dodržel brankovou normu z předchozích dvou třetin. Ve 49. minutě mu k tomu posloužila čtvrtá přesilovka v utkání: první střelu Endála sice ještě stihl gólman Šorf zastavit, ale druhý pokus o zteč příbramské branky už si zkušený domácí ostrostřelec vychutnal – 3:0. Při pohledu na táborskou euforii a příbramské zklamání bylo jasné, že už duel žádný významný zlom nepřinese. Skóre střetnutí už zůstalo nedotčené, zato se však s každou vteřinou měnila nálada v ochozech i na domácí střídačce. A když uplynula i ta třítisící šestistá, vytryskl gejzír nadšení na táborském stadionu naplno. Po společných oslavách s fanoušky bylo hodně bouřlivo i v šatně, kam navíc přišli úspěšné partě poděkovat také prezident klubu Michal Šušák a manažer Miroslav Volena.

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

„Jsme samozřejmě šťastní, že jsme to zvládli. Po základní části jsme měli s Příbramí negativní bilanci a lidé nám až tak nevěřili, že budeme schopni tohoto soupeře přehrát. Po herní stránce ale ty zápasy špatné nebyli a mužstvu jsme každopádně věřili. Jsem rád, že to nakonec kluci všem dokázali. Výsledek 4:1 na zápasy vypadá jednoznačně, ale byla to dřina. Utkání se hrála ob den a v podstatě na nic dalšího nebyl čas, ale kluci odvedli maximum dobré práce a oddřeli to, a za to jim děkujeme. Atmosféra, která tady při zápasech panovala, naplnila přání, které jsme všichni měli. Diváci byli opravdu fantastičtí! Teď budeme čekat na program kvalifikace. Každopádně hráči dostanou tři dny volna, aby se věnovali sobě, práci a rodinám,
a pak už se začneme připravovat na další zápasy.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality