Finálový report z Příbrami: Paráda! Hráči Tábora si přivezli zpod Svaté Hory mečbol

22.03.2022 12:22, autor: Pavel Šácha

Na zimním stadionu v Příbrami se hrál v úterý čtvrtý duel finále II. ligy. Výsledek? Vítězství 6:3 pro táborské barvy a třetí bod ve sbírce. Ve čtvrtek tak budou mít hokejisté od Jordánu první příležitost peprnou sérii ukončit.

Finálový report z Příbrami: Paráda! Hráči Tábora si přivezli zpod Svaté Hory mečbol

HC Baník Příbram - HC Tábor

3:6 (0:1, 0:3, 3:2)

Úterý, 22.3.2022 18:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 43. Josefus (Kutlák, Gengel), 45. Káník (Bečvář, Rohlík), 58. Josefus (Pinkas) - 9. Endál (Kříž, Hajič), 23. Bárta (Matušík, Havelka), 14. Zayml (Černý, Matušík), 17. Matiášek (Seidl), 44. Hajič (Kříž), 60. Zíb (Matiášek).

Rozhodčí: Šperl, Němec - Tvrdík, Baxa.   Vyloučení: 8:7   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:2   Střely: 26:37   Diváci: 1360

HC BANÍK PŘÍBRAM: Šorf (Jiroušek) – Grubner, Hlaváček, Saňa, Malý, Vinš, Jelínek, Zdeněk, Kutlák – Rohlík, Furch, Seniov, Káník, Josefus, Pinkas, Bečvář, Panna, Kraus, Gengel, Svoboda.

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Pařízek, Hubata, Radoš, Čížek - Hasman, Dančišin, Endál - Bárta, Matušík, Seidl - Prášek, Zayml, Rousek - Matiášek, Zíb, Chocholoušek.


Táborské mužstvo vyrukovalo do zápasu se sympatickou aktivitou a  zaměstnávali domácího brankáře Šorfa častěji než příbramští útočníci Koláře. Z dobrého pohybu vytěžili Jihočeši tři přesilové hry a druhou z nich přetavili v zasloužené vedení. Narodilo se v 9. minutě po přímočaré pohledné akci, kdy obránci Hajič a Kříž připravili výtečnou palebnou pozici Endálovi a hostující snajpr nedal Šorfovi žádnou šanci - 0:1. Jedenkrát se ocitli v početní převaze také domácí hráči, ale defenzíva kohoutů v čele s pozoným Kolářem udržela hokejisty Baníku na uzdě.

Obránce Dominik Havelka po 1. třetině: "Zápas začal stejně jako ty předchozí.Vstoupili jsme do něj aktivněji, vybojovali tři přesilovky a jednu z nich proměnili, což je samozřejmě důležité. Bohužel se nám ale jinak hra v početní převaze zatím vůbec nedaří, což nás trochu vyvedlo z tempa. Škoda, že jsme já a Pepa Hasman v závěru neproměnili dvě velké šance."

Hodnocení druhé části je tentokrát naprosto jednoduché. Táborský tým měl hru neochvějně ve své moci, předčil své hostitele ve všech činnostech a dokázal to vyjádřit i gólově. Už ve 23. minutě zužitkovali svůj prodloužený pobyt v útočném pásmu členové druhé formace a po Matušíkově přiťuknutí se parádně trefil Bárta - 0:2. Z trvalé herní nadvlády kohoutů vytryskla druhá gólová radost až ve 34. minutě, kdy v přesilové hře Zayml pohotově tečoval střelu Černého od modré a zvýšil na rozdíl tří branek - 0:3. Průběžný výsledek po druhé třetině zapečetil neomylně zakončeným únikem rychlík Matiášek - 0:4. Vzhledem k dalším šancím Tábora je výsledek pro Středočechy ještě milosrdný, ale zápas zatím nekončí.

Kapitán Radek Seidl po 2. třetině: "Máme navrch a dokázali jsme z toho dát i góly, což je super. Soupeře jsme vůbec k ničemu nepustili. Je ale třeba zůstat u své hry a zbytečně si to nezkomplikovat."

Ve třetím dějství táborští hráči umožnili soupeři, aby zmobilizoval síly a probudil v sobě poslední zbytky sil. Skóre zápasu se nejvýrazněji zhouplo v rozmezí 43. - 45. minuty. Po dvou a půl minutách hry nejprve hosty poprvé "škrábl" Josefus a navnadil domácí diváky snížením na 1:4, jenže o osmdesát vteřin později se v oslabení vydali na zteč obránci Kříž s Hajičem a druhý jmenovaný proměnil svůj únik v gól na 1:5. Z pokračující přesilovky Baníku uplynula další půlminuta a skóre se měnilo znovu, tentokrát však zásluhou domácího celku a gólu Káníka, který vyslal na Koláře vkleče nevyzpytatelnou střelu a byl úspěšný - 2:5. Hosté po dvou varováních z úvodu třetiny včas procitli, srovnali svou hru i myšlenky a drželi příbramské protivníky i jejich mnohdy přehnané emoce na uzdě. V 58. minutě sice dostal příbramský kapitán Josefus zdánlivě nevinnou střelou mezi Kolářovy betony na dohled dvou gólů (3:5), víc už jim toho ale Táborští nepovolili. Naopak při domácí hře bez brankáře se zmocnil puku Zíb a trefou do opuštěné klece posvětil naprosto zaslouženou radost hostů - 3:6

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

"Do Příbrami jsme jeli s jasným úmyslem urvat třetí vítězství a na ledě to bylo znát. První dvě třetiny jsme zvládli opravdu velmi dobře takticky i herně a zaslouženě jsme si vypracovali výrazné vedení. Pak nás sice vykolejily rychlé góly soupeře a byly tam situace, které jsme neřešili dobře,
i tak bych řekl, že jsme měli dál zápas pod kontrolou. Klukům je rozhodně potřeba za kvalitně zvládnuté utkání poděkovat. Jsme si vědomi, že poslední krok bývá nejtěžší a vyžaduje znovu hodně tvrdé práce, ale při vší úctě k soupeři věřím, že ho zvládneme a podaří se nám postoupit už po čtvrtečním domácím zápase." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality