Táborský celek zapsal očekávané vítězství, fanoušci se dočkali i vyvolávané desítky

03.12.2022 17:53, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté mají charakterově velmi nepříjemný duel s Hronovem zdárně za sebou. Navzdory rezervám v herním pojetí měli zápas pod kontrolou, a nakonec ho dovedli k bezproblémové dvouciferné výhře v poměru 10:1. Těšit je může dvojí zápis do týmové pokladny, a to za premiérovou druholigovou trefu Jana Dudy a za desátý gól v podání Patrika Zaymla. Další příspěvek zhatil inkasovaný gól v poslední minutě při přesilové hře Východočechů.

Táborský celek zapsal očekávané vítězství, fanoušci se dočkali i vyvolávané desítky

HC Tábor - Wikov Hronov

10:1 (3:0, 4:0, 3:1)

Sobota, 3.12.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Hajič (Duda), 12. Duda (Hubata, Hajič), 20. Duda (Zíb, Kříž), 29. Dančišin (Vlček, Endál), 32. Vlček (Dančišin, Endál), 34. Seidl (Zayml, Šulek), 38. Šulek (Hubata, Seidl), 46. Endál (Vlček), 47. Chocholoušek (Severa, Černý), 57. Zayml (Suchánek, Šulek) - 60. Bondar (Veselý).

Rozhodčí: Kosnar - Rubáš, Tvrdík.   Vyloučení: 3:6 - navíc Milfait (Tábor) 5+OK   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 50:21   Diváci: 1092

HC TÁBOR: Dvořák (Gába) - Kříž, Suchánek, Černý, Hubata, Kohout - Seidl, Zayml, Šulek - Endál, Vlček, Dančišin - Bárta, Milfait, Severa - Duda, Zíb, Hajič.

WIKOV HRONOV: Ryšavý (Ševců) - Salnikov, Amirov, Pavelka, Exner, Veselý - Horký, Putz, Akhmetianov, Hovsepyan, Lejdar, Eremiáš, Poppel, Bondar, Štrombach.


Domácí mužstvo si brzy po úvodním hvizdu zahrálo přesilovku, k výraznějšímu ohrožení Ryšavého klece se však nedostali. Jeho nevýrazný výkon, byť se znatelnou střeleckou převahou, se prolnul do celé první poloviny zahajovací části. Možná i proto se několikrát dostali k ohrožení soupeřovy svatyně také hosté, ale Dvořák v domácí brance byl pozorný. Nepříliš záživné hokejové „bezvětří“ v podání táborské družiny přerušil až začátek 11. minuty – Duda vyslal na zteč spoluhráče z útoku Hajiče, jenž se blýskl povedeným, a hlavně úspěšným blafákem – 1:0. Poslední minuty první třetiny se staly nezapomenutelnými pro nejmladšího forvarda na soupisce kohoutů Jana Dudu. Nejprve přetavil ve svůj první druholigový gól nezištnou přihrávku Hubaty a dvaadvacet sekund před koncem byl v početní výhodě svého týmu včas u dorážky Zíbovy střely a ustanovil průběžný výsledek 3:0.

Prostřední dějství otevřela šance Zaymla, po které zůstal ležet puk na brankové čáře u pravé tyče hronovské klece a Ryšavý ho následně stihl přikrýt. O tři minuty později úřadovala lapačka Ryšavého při šanci Endála. Hráči Wikovu odpověděli na tento moment tutovkou Bondara, jeho zakončení však parádně přečetl gólman Dvořák. Další průběh druhé třetiny už si vzalo táborské mužstvo pod svůj patronát, naopak doposud poměrně svědomitý výkon hostujícího týmu uvadal. Svou narůstající dominanci nakonec dovedli táborští hokejisté ke čtyřem vstřeleným gólům. V úvodu 29. minuty se prosadil Dančišin, který vyzval ke střele Vlčka a s důsledností svou vlastní ho sledoval až k úspěšné dorážce – 4:0. Ve 32. minutě stál Vlček na konci povedené spolupráce se svými útočnými parťáky a o sedmdesát vteřin později se ujala neméně vydařená kombinace po ose Zayml – Šulek – Seidl zakončená ještě zdařilejší ranou posledně jmenovaného – 6:0. Na konci 34. minuty rozbouřila ochozy hromadná šarvátka v přerušené hře, ze které si domácí Milfait odnesl poměrně nepochopitelný trest pět minut a do konce utkání, zatímco hronovský hráč pykal pouhé dvě minuty. Následné oslabení paradoxně přineslo Jihočechům sedmou gólovou radost. Napadající Šulek byl u vyhozeného puku na zadním mantinelu dřív než jeho soupeř, vybruslil si před Ryšavého branku a parádní trefou našel skulinku mezi ramenem a horní tyčí – 7:0. Těsně před koncem měl ještě osmou trefu na hokejce Zíb, při zakončení mu však puk sjel z hole a z gólové radosti sešlo.

Závěrečná dvacetiminutovka už se stala pouhou otázkou skóre. Táborští v ní naháněli dvě významné mety, ale nakonec dosáhli jen na jednu z nich. V polovině 46. minuty vyslal Vlček elegantním pasem do úniku Endála, jenž koncovku svého výpadu „vymazlil“ do parádního blafáku – 8:0. Ani ne minutu poté si po Severově střele počínal před Ryšavým velmi důrazně Chocholoušek a přiblížil domácí soubor fanoušky vyvolávané „desítce“ – 9:0. Dvoucifernou bariéru nakonec táborští hráči opravdu prolomili – Suchánkovu střelu od modré před brankou lehce tečoval Zayml a dorovnal hranici vstřelených gólů z prvního vzájemného utkání v Hronově – 10:0. Na konci 58. minuty vykázal sudí Kosnar za katr Zíba a celek ze severovýchodu Čech dostal příležitost vymazat nulu ve své brankové kolonce v početní výhodě. K lítosti táborského týmového pokladníka, a především samotného brankáře Tadeáše Dvořáka se mu to nakonec podařilo. Osmatřicet sekund před závěrečnou sirénou se dostal k zakončení z hranice kruhu Bondar a střelou ke vzdálenější tyči zapečetil konečné skóre – 10:1.

Zdeněk KUTLÁK, asistent trenéra HC Tábor:

„Takovéto zápasy jsou pro kluky hrozně těžké. Mentální nastavení na ně určitě není takové, jako když hrajete s těmi silnějšími soupeři. Tahle utkání týmu vůbec nic nedají; vůbec úroveň soutěže hodně kolísavá a rozdíl mezi jednotlivými soupeři výrazný. Musí se ale odehrát
a zvládnout, což nám se podařilo. Nevím, nakolik to bylo koukatelné pro lidi, ale dali jsme deset branek. Hodně mě mrzí gól, který jsme dostali třicet sedm sekund před koncem zápasu. Tadeáš Dvořák mohl mít nulu, kterou by si rozhodně zasloužil, protože i pro brankáře je to extrémně těžký zápas. V úvodu byl studený, pak tam najednou měl pár těžkých zákroků… Je to hrozná škoda. My se teď musíme připravit na zápas v Mostě, kde to bude hodně těžké, ale samozřejmě budeme chtít i tam vyhrát.“   

 
03.12.2022
 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality