Zpovědnice: Jak to měl Dominik Havelka s Kolínem? A co vzory brankáře Davida Nováka?

06.03.2021 00:03, autor: Pavel Šácha

V uplynulých dnech měli táborští hokejoví fandové příležitost oslovit se svými dotazy další kvarteto zástupců druholigového A-týmu. Na otázky, které se sešly na e-mailu A-týmu i klubovém facebooku, odpovídali brankář David Novák, obránci Jan Radoš s Dominikem Havelkou a útočník Milan Dančišin. V tomto týdnu bude návštěvníkům našeho webu k dispozici další čtveřice hráčů A-mužstva.



Níže najdete odpovědi dotazovaného kvarteta na otázky od fanoušků modro-bílých barev.    

(Chuck Tábor)
David Novák: Na jakého parťáka brankáře nejvíc vzpomínáš a proč? Kdo byl tvým vzorem?
 Zmínil bych dva, a to Adama Svobodu a Tomáše Klestila. Adam se mi na Slavii hodně věnoval, radil, co na ledě vyzkoušet, co zlepšit… Byl to výborný parťák i v kabině a bylo na něm vidět, že ho práce s mladými gólmany naplňuje a že by z něj jednou mohl být skvělý trenér. O to více mě zasáhlo, co se poté stalo (Adam Svoboda spáchal v květnu loňského roku sebevraždu – pozn. red.)... Tomáš Klestil je super kluk, skvěle jsme si sedli a klapalo nám to. Navíc pro táborský hokej odvedl spoustu práce. Podle mě je společně s Kožichem největší ikonou v té novodobé druholigové éře. Co se týká mých vzorů, tak v dětství to byl Roman Málek a tady v Táboře Milan Zpěvák. Později v Ústí jsem sledoval Pavla Francouze, který je nejen neskutečný gólman, ale také úžasně skromný a pokorný člověk. Navíc je stejně jako já pravák menšího vzrůstu. I v soukromí jsme si docela rozuměli, takže od té doby sleduji hlavně jeho.
Milan Dančišin: Jak se ti líbí v Táboře oproti Motoru, když je tu druhá liga? S kým se ti nejlépe hraje?
 Líbí se mi tady taky, to není o soutěži. Největší rozdíl je v zázemí, ale i to je na druhou ligu v Táboře opravdu dobré. Těch kluků, s kým se mi dobře hraje, je určitě víc. Asi bych ale řekl Paťase (Patrika Zaymla – pozn .red.), se kterým jsem tady v Táboře odehrál nejvíc zápasů.

(Mik)
Přeji pevné zdraví a mnoho sportovních i osobních úspěchů všem dotazovaným.

Milan Dančišin: Máte nějakého neoblíbeného soupeře, popřípadě stadion, kde hrajete nerad?
 Vyloženě neoblíbeného soupeře nemám. Když bych měl říct nějaký stadion, tak asi ten v Kolíně. Už od dorostu se mi tam nehraje dobře.
Jan Radoš: Na koho se při venkovních zápasech čeká nejdéle v autobuse?
 Děkuju za dotaz. To bývá různé. Sám vím, že nepatřím mezi nejrychlejší, ale vždycky záleží, jestli je poblíž nějaká restaurace. Ideálně s dobrým pivem. V tom případě je pak několik favoritů, kteří pokaždé dobíhají do autobusu mezi posledními :-D.
David Novák: Máte nějaký svůj předzápasový rituál? Máte/měl jste někdy svůj brankářský vzor?
 Nějaké rituály mám. De facto už je to taková rutina, která se opakuje. Před zápasem chodím na stadion pěšky stejnou trasou, pokaždé mám stejnou rozcvičku, výstroj si oblékám zleva, to znamená první levá brusle, levý beton atd. Jak už jsem zmínil, tak mými vzory byli Roman Málek, Milan Zpěvák a Pavel Francouz.
Dominik Havelka: Před začátkem letošní nedohrané sezony visel ve vzduchu váš odchod do Kolína. Co vás vedlo k tomu, že jste nakonec v Táboře zůstal? A nebyla reálná šance, že byste si zahrál v dresu Kolína Chance ligu během pozastavení druhé ligy?
 Nabídka přišla už během předchozí sezóny, kdy měli v Kolíně problém s marodkou mezi obránci. To jsem odmítl, ale překvapilo mě, že zájem přetrvával i po jejich postupu do Chance ligy. Od začátku jsem ale řešil všechny možné otázky. Asi bych to bez větších problémů zvládl skloubit s pracovním vytížením, které teď ale nakonec stejně kvůli vládním nařízením nemám. Chtěl jsem mít vyřízené hostování, se kterým ani jeden klub neměl problém. Nakonec se ale na začátku července nevědělo, jak přesně bude vypadat systém spolupráce Kolína s Hradcem Králové a jestli pro mě bude v sestavě místo. Nechtěl jsem mít pozici náhradníka, a tak jsem se domluvil s trenérem Martínkem, že začnu v Táboře, a když pak bude zájem, tak bych šel do Kolína formou hostování. Dalším faktorem bylo to, že s hostováním v prvoligovém týmu bych nemohl nastoupit do zápasu univerzitní soutěže. Proto jsem ho chtěl vyřídit až v případě, že by k tomu opravdu došlo. Od té doby už se ale žádné náznaky neobjevily.

(frantik88)
David Novák: Ahoj Davide, jak se ti spolupracuje s Kristiánem Kolářem?
 Ahoj, musím říct, že velmi dobře. Je to fajn kluk a talentovaný brankář. Bohužel letos ta spolupráce neměla moc dlouhého trvání, tak doufám, že příští sezóna už proběhne normálně, bude nám to klapat a budeme pro tým oporou. Navíc mu pořád ještě dlužím kofolu, tak snad se jí konečně dočká. :-D
Dominik Havelka: Ahoj, nemrzí tě, že ti v minulé sezoně nevyšlo angažmá v Kolíně? Co se vlastně stalo?
 Ahoj. Bylo to moje rozhodnutí, že jsem to nakonec nešel zkusit a nijak jsem si to nevyčítal.  V Táboře jsem spokojený po všech stránkách, a jak už jsem psal, moje jediná podmínka byla, abych sem měl vyřízené hostování. Věděl jsem od vedení Kolína, že jednají o spolupráci s Hradcem Králové. Ta se nakonec podařila a bylo mi jasné, že Hradec bude chtít v Kolíně nechat prostor pro řadu mladých hráčů. Myslím, že se to i potvrdilo. Z jednoho pohledu mě to ale teď s odstupem času přece jenom trochu mrzí. Kdybych měl věšteckou kouli a věděl, že letošní sezóna skončí našemu týmu už po třech zápasech, tak bych se asi rozhodoval jinak a šel to zkusit. Bohužel ale takovou kouli nemám.
Milan Dančišin: Ahoj, původem jsi ze Soběslavi. Hrál jsi někdy v mládeži v Táboře? Máš ještě ambice na vyšší soutěž?
 Co si vzpomínám, tak asi jen nějaké přáteláky. Co se týče ambicí, kdyby se nějaká opravdu zajímavá nabídka objevila, tak bych o ní možná uvažoval. Ale třeba si s Táborem první ligu zahraju.
Jan Radoš: Ahoj, kdo tě přivedl k hokeji? Mezi obránci patříš mezi ty lépe bruslící, trénuješ to nějak speciálně?
 Ahoj, děkuju za dotaz. K hokeji mě přivedl můj táta, ale nebyl to jen hokej. Dělali jsme spolu i hodně jiných sportů a díky tomu mě naučil všestrannosti a obratnosti, za což jsem mu moc vděčný. I to má pravděpodobně vliv na moje bruslení. Celkově mám rád hodně pohybu, takže je na tom založená i moje hra. I když třeba dělám jiné sporty, hodně se u nich pohybuju, takže to je nejspíš taková moje průprava. Nějak speciálně to ale netrénuju.

(Martin Horecký)
Dominik Havelka: Zdravím Dominiku, líbí se mi tvoje hra a jsi pro mě top obránce HCT. Pro jsi nezůstal na Kladně? Měl bys chuť a čas hrát Chance ligu v Táboře?
 Zdravím. Moc děkuji, chvála se vždy hezky poslouchá. Na Kladně se tvořil tým pro postup do extraligy a o mě nebyl zájem. Chápal jsem to, ale mrzí mě, že ze začátku jsem od vedení dostával jiné informace. Říkali, že se mnou a ostatními juniory, co jsme byli na suché přípravě, počítají. Těžko se pak na začátku srpna člověk srovnává s tím, že je všechno jinak. Na Kladně jsem ale strávil báječné roky a rád na ně vzpomínám. Moc rád bych s Táborem vybojoval postup, a kdyby se nám to povedlo, tak bych tady samozřejmě Chance ligu rád hrál. Taková otázka ale zatím není na pořadu dne. Já osobně teď hlavně doufám, že se vůbec bude druhá liga letos hrát.
Jan Radoš: Zdravím, Honzo, na ledě vypadáš jako flegmatik. Dokáže tě něco rozčílit v hokeji i v životě? Jinak gratuluji k výborným výkonům v HCT!
 Ahoj, děkuju za dotaz a pochvalu. Věřím, že až se věci vrátí do normálu a my na led, budu v tom pokračovat! Je pravda, že jsem klidnější povaha v hokeji i v životě. Je opravdu minimum věcí či situací, které mě dokážou rozčílit. Rozhodně to ale neznamená, že by mi bylo cokoliv lhostejné. Snažím se vždycky všechno řešit s klidnou hlavou. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality