Zostřená pohotovost! K domácí premiéře kohoutů přijede rival z Havlíčkova Brodu

21.09.2021 01:55, autor: Pavel Šácha

Hokejoví fandové z Tábora a okolí mají o programu na středeční večer jasno. Táborský tým je totiž zve na první domácí střetnutí této sezony, navíc s nadmíru atraktivním soupeřem z Havlíčkova Brodu. Úvodní buly očekávaného zápasu zazní v 18 hodin.

Zostřená pohotovost! K domácí premiéře kohoutů přijede rival z Havlíčkova Brodu


Samotné dění na ledové ploše bude mít slavnostní entrée, což se stalo u Jordánu zvykem už v předchozích sezonách. 

Sonda do brodského tábora

Kádr havlíčkobrodského týmu omýval v poledních sezonách poměrně silný příliv a odliv. S odchodem několika starších hráčů pozbyl poměrně mocných zkušeností, ale na druhé straně získal dravost a jistou „neokoukanost“. Asi největší stálicí jeho sestavy je extáborský věčný mladík Luboš Voříšek, který také nosí na dresu kapitánské „céčko“.
Na brankářském postu bude trenér Michal Konečný zřejmě hodně sázet na dvojici dvacetiletých mladíků Martina Nedvěda a Ondřeje Chaloupka, soupiska Bruslařů ovšem nabízí i táborským fandům dobře známé jméno Michala Nováka.

V obranných řadách by se měli stát nositeli zkušeností Roman Čermák, Michal Kliment, a přes pouhých jednadvacet let věku také Martin Nepokoj.

Tradičně silná a rtuťovitá ofenzíva nachází svou největší zbraň v týmovém projevu, o čemž se Táborští už častokrát přesvědčili. Individuality jí ale samozřejmě nechybí. Vedle zmiňovaného Voříška si říkají o velkou pozornost jména jako Richard Cachnín mladší (ten už doma hostuje z Jihlavy), Jan Bulín, Tomáš Mlynář, exjindřichohradecký Jakub Košťál, Petr Kuchta a další.

Stejně jako táborští hokejisté byl i havlíčkobrodský soubor v úvodním kole úspěšný a uložil na své konto první tři body. Ukořistil je v domácím utkání s celkem Řisut, který jim však cestu za vítězstvím 4:2 značně znepříjemnil. Dvakrát se trefil už zmiňovaný Bulín, po jednom přesném zásahu přidali Janoušek a Kuchta.

Z domácí šatny

Lukáš Endál! Letní posila táborské party bude ve středu pro oba fanouškovské tábory ostře sledovaným mužem. V Havlíčkově Brodě žije, pomáhá tam s tréninkem mladých hráčů a ještě v nedávné minulosti byl velkým oblíbencem brodských hokejových fandů. Tentokrát tedy poprvé stane proti „svým“ v modro-bílém dresu s kohoutem na hrudi.

Táborští měli v úvodu tohoto týdne za úkol co nejrychleji odhodit uspokojení z povedeného startu do sezony v podobě výhry 5:1 na Kobře. Do plánů trenérů už by se mohl vrátit obránce Dominik Havelka, kterého před sezonní premiérou vyřadily ze hry zažívací potíže, naproti tomu však budou nadále postrádat útočníka Ondřeje Šulka, který dobírá antibiotika.

První domácí zápas po delší době je pro táborské hráče dostatečnou motivací k tomu, aby zabojovali o stvrzenku na cenné body z úvodního duelu. Soupeři z Kotliny navíc mají co vracet. V zahajovacím střetnutí nakonec zrušené uplynulé sezony nad ním dlouho drželi vrch, ale brodští bojovníci srovnali krok a následně v prodloužení vstřelili vítězný pátý gól.

Opatření a další pokyny

Jak už si fanošuci zvykli v průběhu přípravných utkání, vstup na stadion je podmíněn dodržováním aktuálně platných vládních opatření v souvislosti s covidem.

Pro tento duel i všechna další druholigová utkání na táborském stadionu platí mimo jiné i nové pokyny spojené se vstupem na zápas.

Snímaný kód vstupenky platí pouze pro jeden vstup na stadion. Při opuštění stadionu a návratu na stadion už nebude znovu uplatňovaná vstupenka průchozí.
 Kuřáci mohou během 1. přestávky použít k východu hlavního vstupu u pokladen, přičemž si musejí vyžádat od pořadatelů vrácenku, aby byli vpuštěni zpět. Během 2. přestávky už budou mít pro opuštění stadionu volně k dispozici hlavní východ u pokladny i oba postranní východy (schody na východní i západní straně stadionu).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality