Žhavá hokejová depeše ze Slaného: Táborští se u Buldoků museli spokojit jen s bodem

05.12.2015 10:44, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté si to v sobotu namířili na zimní stadion do Slaného, aby se stali hosty nebezpečných Buldoků z Řisut.

Žhavá hokejová depeše ze Slaného: Táborští se u Buldoků museli spokojit jen s bodem

HC Řisuty - HC Tábor

4:3p (1:1, 1:2, 1:0)

Sobota, 5.12.2015 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 10. Záleský (Sedláček, Fortelka), 22. Slavíček (Kos), 37. Arnošt (Náprstek, Kužel), 64. Babický (Fortelka). - 15. Matušík z trestného střílení, 31. Seidl (Matušík, Vaniš), 37. Matušík (Vaniš).

Rozhodčí: Sýkora - Hrubec, Šimán.   Vyloučení: 8:4 - navíc Kos (Řisuty) 10 minut OT.   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3 - 4:3   Střely: 31:43   Diváci: 104

HC ŘISUTY: Ilašenko (Škubal) - Kašák, Kužel, babický, Bílek, Muláček, Sedláček, Ovčinnikov - Sladký, Janeček, Kos, Krpata, Záleský, Brém, Fortelka, Náprstek, Slavíček, Arnošt.

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Semrád, Havran, Klíma, Černý, Heršálek, Dvořák, Liška - Kellner, Mrkvička (14. Severa), Polodna - Vaniš, Matušík, Seidl - Krätzer, Zayml, Březina.

I. třetina

Na zimním stadionu ve Slaném se hrála v první třetině vyrovnaná partie. Na úvodní příležitost Krpaty ze 3. minuty odpověděl stejnou mincí hostující Vaniš, ale ani jeden z gólmanů neinkasoval. Na začátku 8. minuty ještě zazvonila tečovaná střela domácího týmu na tyč Klestilovy klece, jen o chvíli později ale hráli Středočeši přesilovku, a tentokrát již Záleského teč přinesla domácím vedení - 1:0. Celek Řisut po této situaci ožil, ale byli to Táborští, kteří se postarali o druhý gólový moment střetnutí. V čase 14:52 byl Matušík v úniku faulovám a nařízené trestné střílení mazáckým blafákem proměnil - 1:1. V závěru třetiny si zahráli hostující Kohouti čtyřicet tři vteřin ve dvojnásobné početní výhodě, přes trvalý tlak i několik nebezpečných střel ji však nevyužili.

II. třetina

Druhá třetina nezačala pro hosty od Jordánu vůbec dobře a už po minutě a půl hry skončily manévry řisutského týmu před Klestilovou brankou rozdílovým gólem Slavíčka - 2:1. V několika dalších minutách hýřili domácí hokejisté elánem, postupem času se, ale hra vyrovnávala a záhy se iniciativa přestěhovala na táborské hole. Díky výbornému pohybu si hosté vypracovali několik slibných možností a vynutili si na řisutských hráčích fauly. Na konci 29. minuty se Středočeši provinili fauly hned dvakrát za sebou a Tábor stanul před dvouminutovou přesilovkou pěti proti třem. Jen devatenáct vteřin před jejím koncem našel Matušík přihrávkou přes brankoviště osamoceného Seidla, a ten si tváří v tvář Ilašenkovi s koncovkou chladnokrevně poradil - 2:2. Ve 37. minutě se blýskl další parádní individuální akcí hostující kapitán Matušík, a tentokrát ji přesnou bekhendovou střelou přetavil ve vedení Kohoutů - 2:3.

III. třetina

Očekávané zvýšené úsilí řisutského týmu se ve třetí části opravdu dostavilo, Táborští mu však v úvodních minutách čelili velmi dobrou hrou a dokázali být i nebezpeční. Situace se rapidně změnila v úvodu 47. minuty, kdy ve skrumáži před brankou hostů doputoval puk přesně na hůl Arnošta, a ten ho bez potíží posunul za brankovou čáru - 3:3. Zbytek normální hrací doby přinesl bojovný hokej a vzruchu před oběma gólmany ubylo. Na straně Kohoutů měl suverénně největší příležitost Kellner, proti ní však vytáhl Ilašenko zákrok večera. Táborští hráči ovšem zůstávali hře z převážné části druhé třetiny dost dlužni a zápas nakonec sklouzl do prodloužení. 

Prodloužení

V pětiminutovém nastavení hry se dlouho téměř nic významného neudálo. Když už se do mysli obou táborů vkrádaly myšlenky na samostatné nájezdy, přišel rozhodující moment střetnutí, a bohužel pro táborské hráče se narodil před jejich brankou. V čase 63:06 prohráli vhazování po pravici brankáře Klestila a nepřílis ráznou, ovšem přesně mířenou  střelu Babického po ledě zaregistroval hostující gólman přes clonící hráče pozdě - 4:3.

Pozápasová bouře v táborské šatně jasně naznačovala, s jakou náladou  její obyvatelé slánský stadion s jeho výrazně zmenšeným kluzištěm opouštěli...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality