Žhavá hokejová depeše z pražského Braníku: Fantazie! Táborští v prodloužení urvali vítězství

26.03.2015 03:18, autor: Pavel Šácha

S cílem porvat se o veledůležité druhé vítězství se táborští hokejisté vypravili ke třetímu souboji v semifinále play-off druhé ligy. Po dvanácti minutách hry by si na jejich úspěch nevsadil zlámanou grešli ani ten největší optimista. Jenže Kohouti za pomoci skvělých fanoušků znovu ukázali, jak obrovskou vůlí a silou táborský hokej disponuje...

Žhavá hokejová depeše z pražského Braníku: Fantazie! Táborští v prodloužení urvali vítězství

HC Kobra Praha - HC Tábor

4:5p (3:1, 1:2, 0:1 - 0:1)

Čtvrtek, 26.3.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Jakeš (Verbík), 7. Malý (Borovanský, Pohl), 13. Borovanský (Půlpán), 38. Půlpán (Malý, Borovanský) - 15. Matušík, 23. Kolomý (Kanov, Matušík), 28. Kanov (Havran, Kellner), 47. Kellner (Havran), 65. Březina (Matušík

Rozhodčí: Kostourek, Grech - Belko, Havelec   Vyloučení: 11:9   Využití: 0:3   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:3, 4:3, 4:5   Střely: 37:41   Diváci: 622

HC KOBRA PRAHA: Bílek (Krch) - Cafourek, Ton, Švaříček, Verbík, Pohl - Slanina, Borovanský, Čurda, Novák, Kocman, Jakeš, Půlpán, Malý, Kalla, Strnad

HC TÁBOR: Klestil (13. Panec) - Havran, Černý, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák (21. Hájek) - Kellner, Krätzer, Seidl - Kolomý, Matušík, Mařík - Březina, Boháč, Blažek

I. třetina

Zahajovací dějství čtvrtečního zápasu nápadně připomínalo stejnou část hry z prvního utkání. Táborští hráči jakoby se nedokázali soustředit na své herní povinnosti a jakákoliv situace v jejich obranném pásmu se stávala nebezpečně hořlavou směsí. Na začátku 4. minuty dostal obránce Verbík příliš času a prostoru mezi kruhy a Jakešova teč znemožnila brankáři Klestilovi zasáhnout - 1:0. O tři minuty později se Pražanům znovu otevřel v útočné třetině luxusní prostor a z Borovanského přesné přihrávky těžil osamocený Malý - 2:0. V 9. minutě otevřelo stavidla pro táborskou ofenzivu vyloučení Slaniny, ale přes trvalý nápor se Kohouti v přesilovce neprosadili. O necelé čtyři minuty později se dostalo skóre do stejné podoby jako v úvodním střetnutí série. Tentokrát si pro pohodlný zápis do střelecké listiny vybruslil nikým neatakovaný Borovanský - 3:0. Stejně jako v zahajujícím střetnutí došlo po jeho gólu v brance hostů k rošádě, když Klestila nahradil Panec. Tímto okamžikem ovšem ryzí podobnost s úvodním střetnutím série skončila. Ještě na začátku 15. minuty dokázal pozvednout prapor hostujícího týmu kapitán Matušík, který nachytal domácího gólmana Bílka zpoza branky a snížil na 3:1. Závěr třetiny - s výjimkou jednoho přežitého oslabení - patřil Jihočechům. Dvakrát se před svatyní Kobry nebezpečně zablýsklo, ale neuhodilo. Do šatny si tak Táborští odvezli dvoubrankové manko a za jejími dveřmi bylo podle očekávání pořádné horko.

II. třetina

Úvodní vteřiny druhé části neurvale zabrnkaly na nervy táborské střídačky, to když se po chybě na útočné modré řítil sám na Pance Jakeš, táborský golman však svůj tým podržel. V následujících momentech už se chopili neotřesitelné vlády nad druhou třetinou hosté od Jordánu. Matušíkova rána z 22. minuty zazvonila na tyč Bílkovy klece a následná tutovka Boháče skončila těsně mimo. Jen o chvíli později ale táborská enkláva na stadionu Kobry přece jen vybuchla nadšením. V početní převaze vypálil z prostoru mezi kruhy Kanov a Kolomého teč přinesla snížení na rozdíl jediné branky - 3:2. Z velkého náporu Tábora se o pár minut později narodila další početní výhoda, která se záhy změnila na dvojnásobnou. A Kohouti ji bleskově využili - další Kanovova dělovka tentokrát zamířila přímo do klece Pražanů a po necelých osmi minutách druhé třetiny bylo vyrovnáno na 3:3. Také další minuty prostřední periody ovládala táborská družina, ale Bílek v domácí brance držel akcie svého týmu nad hladinou. V závěru bohužel hosty postihla nepříjemnost, kterou si za svůj výkon ve druhé části rozhodně nezasloužili. Jen chvíli poté, co se dokázali ubránit více než minutu a půl dlouhému oslabení tři proti pěti (především díky několika výtečným zákrokům Pance), nechali příliš volnosti Půlpánovi, a ten z ideální střelecké pozice vymetl horní roh táborské klece - 4:3. Ve zbytku třetiny se Táborští opět mocně natahovali po vyrovnání, ale jednobranková ztráta zůstala v platnosti. 

III. třetina

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky hosté bez větších starostí ubránili zbytek domácí přesilovky, a pak se znovu sami přihlásili o slovo. Klíčový moment poslední části se narodil ve 46. minutě, kdy si táborský celek vykoledoval minutovou přesilovou hru pěti proti třem. A využili ji vskutku bleskově! Havran vypálil od modré čáry, Kellner se dostal k dorážce a neomylně ho nasměroval za Bílkova záda - 4:4. Od té doby byla nervová soustava obou táborů vystavena obrovskému náporu. Obě mužstva se v příštích minutách prostřídala v početní převaze i oslabení, několikrát bylo před oběma brankami velmi rušno, ale nerozhodný stav přetrval až do dramatické koncovky třetí části. Hráčům Kobry se přitom v samém závěru otevřela široká dálnice k vítězné brance. Poslední čtyři minuty totiž trávili Kohouti v oslabení; na jedné straně se sice probili ke dvěma brejkům a naděje Kobry musel zachraňovat pozorný Bílek, víc práce měl však pochopitelně jeho protějšek. Jen pár vteřin před koncem prohospodařil tisíciprocentní šanci Kocman, na kterého zírala zcela odkrytá polovina táborské branky. Domácí útočník ale nasměroval puk jen do betonu táborského brankáře a nervydrásající bitva se přehoupla do prodloužení. 

Prodloužení

Na začátku nastavení přečkal jihočeský soubor zbytek svého oslabení. Vzápětí pořádně vystrašil gólmana Bílka Seidl, ale opora Kobry s vypětím všech sil přece jen udržela kotouč před čarou. Naprosto mimořádnou zatěžkávací zkouškou prošel stařičký stadion na Braníku v čase 64:30. Důvod? Vřava, která nastala! Táborský mladík Březina se nezalekl situace jeden na jednoho a přesnou střelou k tyči rozproudil v táboře hostů těžko popsatelnou euforii - 4:5. 

Hokejisté Tábora si navzdory dalšímu hrozivému úvodu vezou domů veledůležité druhé vítězství v sérii. Podíl na něm má nejen heroický výkon celého týmu, ale bezesporu také fantastičtí táborští fanoušci. Dá se říct, že právě díky nim hrálo hostující mužstvo trvalou přesilovou hru ...

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality