Žhavá hokejová depeše z Nymburka: Táborští vydolovali z těžkého utkání velice cenné tři body

16.09.2015 11:48, autor: Pavel Šácha

Středeční druhé pokračování bojů ve skupině Západ postavilo táborským hokejistům do cesty soupeře z Nymburka. Také tentokrát se na lov dalších mistrovských bodů vypravili do hájemství svého soupeře.

Žhavá hokejová depeše z Nymburka: Táborští vydolovali z těžkého utkání velice cenné tři body

NED Hockey Nymburk - HC Tábor

3:5 (3:3, 0:1, 0:1)

Středa, 16.9.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Novák (Šimek, Bičiště), 16. Podsedníček (Jindra), 18. Knesl (Král) - 1. Zayml (Vaniš), 13. Březina (Kanov, Matušík), 16. Kellner (Polodna, Havran), 39. Matušík (Seidl, Semrád), 60. Kellner.

Rozhodčí: Vokřál - Tasch, Klouček.   Vyloučení: 7:7 - navíc domácí neproměnili trestné střílení.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5   Střely: 28:27   Diváci: 100

NED HOCKEY NYMBURK: Matoušek (Brázdil) - Kříž, Loučka, Knesl, Novák, Rittig, Dvořák, Pokorný - Eis, Král, Stehlík - Šimek, Bičiště, Protivný - Podsedníček, Barbora, Kuzďas - Jindra, Smejkal.

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Havran, Semrád, Klíma, Kanov, Heršálek, Hlaveš - Kellner, Mrkvička, Polodna - Březina, Matušík, Seidl - Krätzer, Zayml, Vaniš.

Trenéři Kohoutů vyslali do zápasu sestavu, která končila předchozí zápas v Děčíně. Výjimkou je pouze absence obránce Tomáše Černého.

 

I. třetina

Táborští se po cestě na zápas zdrželi v koloně u dopravní nehody a do Nymburka dorazili se zpožděním. Možná proto jim na ledě scházel obvyklý pohyb a elán. V úvodním dějství se strhla nebývalá gólová přestřelka. Odstartovali ji hosté, a to už po necelé minutě hry. Šikovné manévry Vaniše za brankou vyústily v přihrávku před branku, kde už na svou gólovou šanci číhal Zayml - 0:1. Brzké manko ovšem snaživým domácím hráčům nevzalo vítr z plachet a Klestil si musel zapsat do statistik několik velmi povedených zákroků. V 6. minutě musel táborský obránce havran zatáhnout za záchrannou brzdu a sudí Vokřál správně nařídil trestné střílení, jeho nymburský exekutor z něj ovšem orazítkoval jen tyč. Na konci 9. minuty se Středočeši přesto dočkali zaslouženého vyrovnání, to když využil jejich přesilovku při vyloučení Březiny Novák - 1:1. Podobný scénář pro změnu skóre použily oba celky v dalším průběhu první třetiny ještě dvakrát. V 16. minutě ozdobili svou početní převahu také táborští hokejisté - po střele Kanova a první dorážce Matušíka procedil puk za záda extáborského brankáře Matouška Březina a bylo to 1:2, ale Nymburští dokázali jen o necelé tři minuty později znovu vyrovnat zásluhou Podsedníčka - 2:2. Domácí střídačka ještě ani nedojásala a už musela přijmout nepříjemný direkt, neboť branka Kellnera po krásně načasovaném pasu Polodny padla jen chvíli po nymburské vyrovnávající trefě. Ani stav 2:3 ale neměl dlouhého trvání. Vůdce bojovníci od Labe Král narýsoval přihrávku zpoza branky na obránce Knesla, a ten jí nepohrdl - 3:3.     

II. třetina 

Druhé dějství bylo na rozdíl od toho předchozího na góly chudé. Táborští hráči v něm měli více než polovinu času navrch, a hlavně v úvodu se měl Matoušek hodně co ohánět,aby zlikvidoval tutovku Polodny a další šanci Mrkvičky. Domácí se zhruba od 33. minuty znovu začali více tlačit do ofenzívy a připravili Klestilovi několik ožehavých okamžiků, jediný gólový moment se ale urodil před nymburskou klecí. Povedenou přímočarou akci ozdobila krásná křížná přihrávka Seidla na Matušíka, pro kterého už nebyl problém uklidit zblízka puk do branky - 4:3.

III. třetina 

Pro táborský celek to nakonec bylo u Labe těžké až do konce. Podstatnou část závěrečné dvacetiminutovky měl sice vcelku pod kontrolou,v závěru se ovšem domácí hokejisté mocně natahovali po vyrovnání, k čemuž jim posloužily i dvě přesilové hry. Výtečně chytající Klestil však za pomoci svých spoluhráčů přečkal pořádně horké chvilky bez úhony. V samém závěru uhodilo na druhé straně - domácím obráncům pláchl kolem levého mantinelu Kellner a situaci dva na jednoho vyřešil přesně mířenou střelou po ledě - 3:5. Táborské mužstvo tak i při druhé výpravě k Labi uspělo a po vítězství v Děčíně ukořistilo i další bodový příspěvek v Nymburce.

 V tabulce sídlí Kohouti po dvou kolech na druhé příčce a už v sobotu od 18 hodin pozvou své fanoušky na první domácí střetnutí. Za soupeře jim bude předchozí úspěšný dobyvatel Nymburka, tým z Řisut.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality