Žhavá hokejová depeše z hlavního města: Bodový fond se dělil, bohatší zisk ozdobil konto Kobry

28.10.2014 12:25, autor: Pavel Šácha

Los úterního devátého kola druhé ligy zavál táborské hokejsty ke šlágru na led pražské Kobry. Neoblíbený stadionek v Braníku navštívil také web HC Tábor, aby podal fanouškům u Jordánu aktuální zprávy z průběhu jednotlivých třetin.

Žhavá hokejová depeše z hlavního města: Bodový fond se dělil, bohatší zisk ozdobil konto Kobry

HC Kobra Praha - HC Tábor

3:2p (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

Úterý, 28.10.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 27. Novák z trestného střílení, 36. Slanina (Růžička, Novák), 62. Pohl (Borovanský) - 3. Krätzer (Matušík, Mařík), 24. Mrkvička (Havran, Mařík).

Rozhodčí: Šmíd - Rybáček, Klouček.   Vyloučení: 6:6 - navíc trestné střílení Kobry (Novák proměnil)   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 1:0   Diváci: 115

HC TÁBOR: Klestil - Černý, Havran, Kanov, Semrád, Heršálek, Hlaveš - Kellner, Mrkvička, Seidl - Krätzer, Matušík, Mařík - Heřmánek (41. Barbora), Zayml, Březina.

 

Trenérský triumvirát Tábora nemohl nadále počítat se službami zraněného útočníka Jana Boháče, naopak další marod z Jablonce Dominik Barbora už do hry v poslední třetině naskočil.

Hokejová hala na Braníku v úterý téměř praskala ve švech, to když se v jejích nehostinných útrobách tísnilo 115 diváků. A není překvapením, že drtivá většina z nich podstoupila kvůli hokeji stokilometrovou cestu z jihu Čech...

1. třetina

Táborští odehráli na stadionu pražské Kobry velice kvalitní první třetinu, a mohou litovat jen toho, že z ní nevytěžili výraznější vedení. Už po jednadvaceti vteřinách vybuchla hostující střídačka nadšením poprvé, ale podle verdiktu hlavního sudího zastavila Mrkvičkovu střelu horní tyč Bílkovy branky, a ne síť za jeho zády. Gólu se aktivní Kohouti dočkali až na konci 3. minuty, kdy se ocitl sám před domácí brankou Krätzer a jejího strážce si doslova vychutnal - 0:1. Jihočeši byli nadále hodně při chuti a proměnili další minuty v přehlídku svých šancí. V ideálních pozicích se postupně objevili Mrkvička, Mařík, Heřmánek a Kellner, ale buď skončil puk mimo branku, nebo zasáhl gólman Pražanů. Domácí mužstvo si vytvořilo svou první výraznou gólovou příležitost až v početní převaze na konci 15.minuty, ale Klestil ji zlikvidoval.

2. třetina

Prostřední dějství začalo pro hosty pohádkově, to když se Mrkvička dostal k dorážce Havranovy dělovky a poradil si s ní znamenitě - 0:2. Ještě v několika dalších minutách táborští hokejisté na ledě kralovali, pak ale přišel zvrat. Paradoxně se tak stalo při hostující dvojnásobné početní převaze. Kohouti v ní ani jednou nevystřelili na soupeřovu branku, a navíc si nechali trestuhodně ujet útočníka Nováka; Obránce Semrád ještě stihl zatáhnout za záchrannou brzdu, ale bylo z toho trestné střílení. Gólman Klestil (v nuceně vypůjčené masce kolegy Pance) v souboji s domácím forvardem neuspěl a Pražané se zničehonic dostali zpět do utkání - 1:2. Ve 28. minutě si sice vybrali pořádnou porci štěstí, když Krätzer zazvonil na jejich tyč, ale pak už se chopili otěží zápasu. Důraznou hrou si Kobra vynutila tlak i několik závarů před Klestilovou brankou a ve 36. minutě (osm vteřin před koncem své přesilovky) slavila díky Slaninovi vyrovnání - 2:2. Nerozhodný stav střetnutí nakonec přežil druhou přestávku.

3. třetina

V herně vyrovnané závěrečné dvacetiminutovce ani jedno z mužstev s nerozhodným stavem utkání nepohnulo. Výraznější příležitosti k tomu měli hosté od Jordánu. Ve stoprocentních pozicích se postupně ocitli Krätzer, střídající Barbora i Mařík, Kellner dokonce trefil tyč, ale Bílkova svatyně odolala. Na druhé straně domácí výrazně hrozili ve svých přesilovkách, a obstarali tak závěru třetí části dramatický ráz. Gól nakonec nepadl a zápas sklouzl do pětiminutového nastavení hry.

Prodloužení

Čtvrtý díl zápasu byli hosté nuceni rozehrát v oslabení. A pražský tým toho dokonale využil - táborskou čtveřici dokázal uvěznit v jejím obranném pásmu a po šedesáti třech vteřinách zapadla k pravé tyči Klestilovy klece přesná střela Pohla. Bonusový bod se tak přestěhoval na konto domácí Kobry.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality