Žhavá hokejová depeše z Děčína: Táborští vezou od Labe premiérové dva body za výhru po nájezdech

13.09.2014 17:50, autor: Redakce

Táborští hokejisté vyrukovali v sobotu na břehu řeky Labe do první urputné bitvy o druholigové body. S premiérovou Žhavou hokejovou depeši nakonec dorazilo z Děčína na jih Čech cenné vítězství po samostatných nájezdech.

Žhavá hokejová depeše z Děčína: Táborští vezou od Labe premiérové dva body za výhru po nájezdech

HC Děčín - HC Tábor

3:4sn (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0)

Sobota, 13.9.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Vacek (Hašek), 9. Fojt (Faigl), 22. Kaltenböck (Oliverius) - 13. Kellner (Havran), 26. Suchánek (Matušík), 47. Mrkvička (Kolomý, Černý), rozhodující nájezd Boháč.

  Vyloučení: 0:0   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0  

HC DĚČÍN: Šticha – Kaltenböck, Hříbal, Saska, Molnár, Filipovský, Klement, Vegner – Drnec, Hašek, Oliverius – Volráb, Bačák, Chamrád – Vacek, Faigl, Chládek – Fojt, Chovanec, Kment – Polák

HC TÁBOR: Klestil - Černý, Havran, Kříž, Suchánek, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Kolomý, Matušík, Krätzer - R. Pechánek (21. Barbora), Boháč, Zayml.

K zahajovacímu střetnutí se táborské mužstvo vypravilo i s útočníkem Janem Boháčem, kterému na poslední chvíli dorazila transferkarta. Obranné řady vyztužila českobudějovická dvojice Lukáš Kříž a Jakub Suchánek.

Utkání v Děčíně nezačalo pro táborský tým dvakrát šťastně. Už po několika vteřinách zasáhl Kellner vysokou holí v obličeji Haška a vyfasoval za čtyřminutový trest. Když už to vypadalo, že ho Jihočeši přečkají bez úhony, srazili si Vackovo nahození do vlastní branky a Děčín se dostal do vedení. Na konci 9. minuty si mohl nepříliš zaplněný stadion zajásat znovu,  poté co Fojt přetavil Faiglovu nádherně načasovanou přihrávku zpoza branky ve druhý domácí gól. Táborští se v následujících minutách přece jen dostali do hry, zvýšenou aktivitou si vynutili tří přesilové hry, ale gólman Medvědů Šticha v nich neinkasoval. Ve 13. minutě se přesto Kohouti dostali na kontakt. Kellner se prodral přes bránícího hráče, napoprvé děčínského brankáře nepřekonal, ale ten si nakonec sám srazil následné nahození táborského hráče do vlastní klece - 2:1.

Hostující tým nezachytil podle svých představ ani úvod druhé části. Už po minutě hry jeho hráči trestuhodně zapomněli za svými zády obránce Kaltenböcka a ten od nich dostal luxusní prostor k přesnému zakončení - 3:1. Poté už se na ledě znovu odvíjela vyrovnaná partie, která nesla až příliš znaků úvodu sezony. Na konci 26. minuty se táborské mužstvo ocitlo v další početní převaze, a tentokrát jí nepohrdlo - svižná "jedovka" Suchánka od modré čáry znovu ztenčila manko hostů na jediný gól. Od té chvíle až do druhé sirény se hrála hodně nezáživná hokejová partie. Hostující celek se herně trápil, Severočeši vsadili na jednoduchost a poctivý důraz. Jen díky tomu byli v této nepříliš atraktivní části zápasu nebezpečnějším týmem, ale na brankáře Klestila při svých občasných výpadech nevyzráli.

Stejný obraz hry jako podstatná část druhé třetiny přinesl také začátek třetí periody. Zlom v jejím scénáři se dostavil až v polovině 47. minuty, kdy Mrkvička po závaru před děčínskou brankou procedil puk za Štichova záda a vyrovnal na 3:3. Od té chvíle hosté přiložili pod kotel a ve zbytku třetiny měli k rozhodujícímu " tříbodovému " zásahu blíž. Nerozhodný stav přesto zůstal v platnosti až do konce normální hrací doby a stejně jako v minulé sezoně došlo v duelu Děčína s Táborem na prodloužení.

V nastavené pětiminutovce museli Táborští brzy čelit domácí přesilovce čtyři na tři, v ní ale paradoxně mohli zápas rozhodnout; Matušík se řítil sám na brankáře Štichu, ten však jeho bekhendový blafák vystihl a stadión zaburácel nadšením.

O majiteli druhého bodu nakonec rozhodly až samostatné nájezdy. Na táborské straně nejprve nepřekonal Štichu Mrkvička a poté Matušík netrefil odkrytou klec za již překonaným děčínským brankářem. Stejně dopadli i zkušení domácí exekutoři - Hašek zamířil mimo a Oliverius ztroskotal u tyče na Klestilovi. Konečný verdikt padl ve třetí sérii. Táborský Boháč nedal svou střelou Štichovi šanci, zatímco na druhé straně Klestil zneškodnil pokus Volrába. Táborští hokejisté tak zahájili sezónu cenným dvoubodovým ziskem u Labe.

Ohlas z táborské kabiny

Zdeněk Šťastný, asistent trenéra: "Začátek zápasu pro nás nebyl zrovna šťastný, když jsme dostali čtyřminutový trest a domácí dali v přesilovce první gól. Pak jsme od neobsazeného hráče inkasovali podruhé, a přestože se nám povedlo snížit, zbytek třetiny byl hodně rozháraný. Druhou část jsme odehráli katastrofálně. Vůbec jsme se nedostali do hry, chybovali jsme a nic se nám nedařilo. V poslední třetině jsme od našeho vyrovnání domácí už přehrávali a měli jsme fyzicky navrch, bohužel se nám nepovedlo přidat vítězný gól. Nakonec jsme získali dva body, s čímž jsme spokojeni. Jsou pro nás opravdu cenné. Vyzdvihnout si za svůj výkony zaslouží Tomáš Klestil v brance." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality