Žhavá hokejová depeše z Bíliny: Zklamání teklo na severu proudem, Kohouti vezou jen bod

17.11.2014 11:15, autor: Pavel Šácha

Program třináctého sezónního kola zavedl druholigové hokejisty Tábora na led předposledních bílinských Draků.

Žhavá hokejová depeše z Bíliny: Zklamání teklo na severu proudem, Kohouti vezou jen bod

HC Draci Bílina - HC Tábor

4:3p (1:1, 1:1, 1:1)

Pondělí, 17.11.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 18. Procházka (Zdeněk, Havlůj), 22. Kýhos (Havlůj), 56. Zdeňek (Veselý, Procházka), 62. Havlůj (Přeučil) - 14. Krätzer (TS), 37. Kellner (Mrkvička, Kříž), 47. Krätzer (TS)

Rozhodčí: Kostourek - Ševic, Votrubec.   Vyloučení: 0:0   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 203

HC DRACI BÍLINA: Chabr (Škubal) – Veselý, Procházka Tomáš, Bittner, Machač, Brettschneider, Havlůj, Jirkovský – Přeučil, Kýhos, Salač, Zika, Procházka Jakub, Zdeněk, Trubenekr, Markulinec, Sekerka, Racek, Brandejský, Čmolík.

HC TÁBOR: Klestil (Panec)- Černý, Havran, Kanov, Kříž, Heršálek, Hlaveš, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Krätzer, Boháč, Mařík - Barbora, Zayml, Březina - (Blažek).

 

1. třetina

Úvodní dějství mělo víceméně očekávaný scénář a hosté ho téměř celé strváili v trvalém tlaku. Přes několik vyložených šancí a přesilových her se ovšem postarali o první gólový zápis až ve 14. minutě, kdy byl faulován tváří v tvář brankáři Chabrovi Krätzer. Hlavní arbitr Kostourek bez váhání nařídil trestné střílení a táborský útočník ho chladnokrevným blafákem zužitkoval - 0:1. Navzdory pokračujícímu náporu Kohoutů dostala první třetina nečekanou zápletku. Při vlastní přesilovce si totiž nechali Jihočeši ujet dvojici domácích hráčů, ti sehráli situaci dva na jednoho jako podle učebnice a Procházka vyrovnal na 1:1.

2. třetina

Ten, kdo přišel na bílinský stadion až na druhou třetinu by rozhodně nepoznal, který z týmů sídlí v popředí tabulky, a který se krčí u jejího dna. Domácí hokejisté hned v úvodu ztrestali liknavý nástup Táborských a díky důrazu před Klestilovou brankou oslavili vedoucí gól z hole Kýhose - 2:1. Severočeské družině po tomto okamžiku narostla křídla, a protože favorizovaní hosté ze svého spánku neprocitli, ocitla se druhá část ve spárech Draků. Ti ovšem sérii dalších gólových šancí nevyužili a stejně jako táborský celek v předchozí periodě za to pykali. Ve 36. minutě se Kellner v přesilovce svého týmu natlačil před domácí klec a procedil puk za Chabrova záda - 2:2.

3. třetina

Ve třetí dvacetiminutovce Táborští alespoň z části přijali bílinskou výzvu k důrazné hře a zhruba dvě stovky diváků sledovaly bojovnou a urputnou partii. Ve 48. minutě se hosté z jihu Čech přiblížili k potřebné výhře díky situaci, která jakoby vrátila diváky o několik desítek minut zpátky. Domácí obránce znovu hasil výpad  Krätzera nedovoleným zákrokem a na popud čárového sudího (stál k zákroku v lepším úhlu než hlavní rozhodčí) znovu došlo na trestné střílení. Hostující forvard zopakoval navlas stejné zakončení jako v první třetině a Kohouti vedli 3:2. Mužstvo Bíliny ovšem ve slibně rozehraném duelu nehodlalo složit zbraně. A dočkalo se za to spravedlivé odměny - další dobře sehranou přesilovkovou kombinaci zakončil šikula Zdeněk a bylo vyrovnáno na 3:3. V závěru normální hrací doby se ještě museli hosté obávat o výsledek, neboť hráli znovu v oslabení, i díky dvěma výtečným zákrokům Klestila však nakonec sklouzl zápas do prodloužení.

Prodloužení

Bonusové dějství přineslo Táborským stejně jako před devíti dny ve Vrchlabí smutek. Severočeši byli znovu mimořádně důrazní v bezprostřední blízkosti Klestilovy svatyně a kapitán Havlůj doslova dotlačil puk za brankovou čáru. Nutno přiznat, že si dvoubodové vítězství za svou píli a chuť do hry zasloužili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality