Žhavá hokejová depeše od Vajgaru: Domácí mužstvo bylo v derby bez šance, slavilo se v táborském rytmu

09.01.2015 23:44, autor: Pavel Šácha

Program třiadvacátého kola druhé ligy postavil před táborské hokejisty mimořádně atraktivní překážku: souboj na ledě jihočeského rivala z Jindřichova Hradce.

Žhavá hokejová depeše od Vajgaru: Domácí mužstvo bylo v derby bez šance, slavilo se v táborském rytmu

KLH Vajgar J. Hradec - HC Tábor

2:6 (0:2, 1:2, 1:2)

Sobota, 10.1.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 39. Ferebauer (Šperger), 48. Lazorišák (Zich) - 5. Škopek (Mařík), 16. Matušík (Kanov), 25. Matušík (Kanov), 30. Seidl, 42. Černý (Mařík), 46. Kellner (Havran, Mrkvička).

Rozhodčí: Czubaj - Polák, Měkýš.   Vyloučení: 6:7   Využití: 0:3   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 25:49   Diváci: 1024

KLH VAJGAR J. HRADEC: Kůdela (46. Kubeš) - Tržil, Procházka, Zich, Šanda, Novák, Jon - Mazanec, Lazorišák, Milotinský - Ferebauer, Šperger, Brabec - Jasanský, Košťál, Marek Dvořák - Voříšek.

HC TÁBOR: Klestil - Černý, Havran, Kanov, Škopek, Heršálek, Marcel Dvořák - Kellner, Mrkvička Seidl - Kolomý, Matušík, Mařík - Březina, Boháč, Blažek.

Hostující trenéři zapsali do sestavy pro derby jedno nové jméno - svou premiéru si v táborském dresu odbyde za osm dní jednadvacetiletý českobudějovický obránce Petr Škopek, jenž v posledních týdnech nechyběl ani v sestavě prvoligového týmu Motoru. Možná překvapivě a navzdory nesmyslné podmínce ze strany Jindřichova Hradce vyrukoval do boje také útočník Martin Mařík, jenž je kmenovým hráčem Vajgaru.

1. třetina

Úvodní dvacetiminutovka nabídla divákům velice peprnou partii plnou střetů a rušných momentů. Její podstatné dění se začalo psát v polovině 5. minuty. Táborský kapitán Matušík zatáhl v přesilové hře puk do útočného pásma, zpětnou přihrávkou vyzval k zakončení Škopka a debutant v táborském dresu překonal nádherným švihem svého spoluhráče z Motoru Kůdelu - 0:1. S velkým nasazením hrající domácí tým zahrozil jen o chvíli později při své početní převaze, ale Mazancův pokus zneškodnil Klestil. Přesto to byli hráči od Jordánu, kteří se postupně chopili zápasových otěží. Ve 13. minutě se ocitl Kellner za zády hradeckých obránců, ale Kůdela jeho blafák vystihl. V polovině 16. minuty nahodil Matušík při signalizovaném faulu puk do schrumáže před domácí brankou a táborská část publika vybuchla nadšením - 0:2. V 17. minutě se dostali hokejisté Vajgaru ve své další přesilovce do trvalého tlaku, ale výtečný Klestil udržel své konto neposkvrněné.

2. třetina

Prostřední dějství nikterak neslevilo z nastoleného trendu a diváci se ani na vteřinu nenudili. Skóre zápasu doznalo další změny v úvodu 25. minuty. V přesilové hře Kohoutů za faul na Boháče posunul Kanov lehce kotouč před sebe na Matušíka, a ten si nedělal s koncovkou žádné starosti - 0:3. Od té chvíle drželi hosté nad druhou herní částí nadvládu, také Jindřichohradečtí ovšem dokázali být nebezpeční. Při své další početní převaze se nadlouho usadili v útočném pásmu a dvakrát při tom zahřmělo, ale dva Klestilovy "nadpřirozené" zákroky jim zkazily radost. V čase 29:03 naopak vytrysklo nadšení na táborské střídačce. Po předchozích nevyužitých šancích se o to postaral Seidl, který si chladnokrevně našel ideální střeleckou pozici a vymetl víko Kůdelovy klece - 0:4. Mužstvu od Vajgaru se v závěru třetiny přesto podařilo rozdmýchat maličký plamínek naděje na dobrý výsledek - po chybě Kohoutů před vlastní brankou se zmocnil puku Ferebauer a bekhndovou střelou snížil na 1:4. Poslední minuty druhé periody přinesly k nespokojenosti hostujících trenérů hokej bez obran, ale skóre už se nezměnilo.

3. třetina

Po rozháraném a liknavém závěru druhé části se táborští hokejisté vrátili k zodpovědné hře a měli závěvrečnou dvacetiminutovku pevně ve své moci. Hned v úvodu útočil na hattrick Matušík, ale Kůdela jeho šanci zneškodnil. O malou chvíli později se ale pátý gól v domácí síti přece jen narodil. Mařík ještě tváří v tvář Kůdelovi neuspěl, vzápětí ale využil zakolísání domácího brankáře, pohotově našel Černého, a ten bez věštších starostí dopravil puk do odkryté klece - 1:5. O čtyři minuty později vyhráli hosté buly v útočném pásmu, Kellner si seřídil mířidla a nádhernou ranou vyhnal pavouky z rohu Kůdelovy klece - 1:6. V tu chvíli pro českobudějovického gólmana ve službách Vajgaru zápas skončil, neboť přepustil své místo v brankovišti Kubešovi. Ani on si nemohl na nedostatek práce stěžovat a čelil celé řadě dalších hostujících šancí, dokázal si však udržet čistý štít. Poslední změnu skóre tak pohříchu obstarali jindřichohradečtí hráči. Lazorišák se Zichem vyřešili nádherně kontr do otevřené táborské obrany a prvně jmenovaný stanovil střelou do odkryté klece konečné skóre utkání - 2:6. V závěru si ještě domácí soubor zahrál více než půlminutovou přesilovku pěti proti třem, do šance na zmírnění své porážky se v ní ale neprodral.

Hostující družina i její velice početný fanouškovský doprovod tak po závěrečné siréně oslavili hladké a naprosto spravedlivé vítězství. To mohlo být vzhledem k počtu střel a šancí ještě mnohem výraznější, domácímu týmu ovšem nelze upřít v jeho nelehké "nehokejové" situaci odhodlání a snahu rvát se...      

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality