Žhavá depeše z Krkonoš: Táborští zachránili v power play bod, druhý jim unikl

08.11.2014 11:19, autor: Pavel Šácha

Program jedenáctého kola druhé hokejové ligy zavál mužstvo Tábora k těžkému střetnutí do Vrchlabí.

Žhavá depeše z Krkonoš: Táborští zachránili v power play bod, druhý jim unikl

HC Stadion Vrchlabí - HC Tábor

3:2p (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)

Sobota, 8.11.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Jakubec (Lenoch, Vlach), 51. Fořt (Urban), 61. Vlach (Filip) - 17. Mařík (Mrkvička, Havran), 59. Mařík (Boháč)

Rozhodčí: Krob – Špringl st., Špringl ml.   Vyloučení: 7:5   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 1073

HC STADION VRCHLABÍ: Neužil (Teichman) – Hamerský, Lenoch, Kadavý, Jebavý, Klement, Hlaváč – Jakubec, Filip, Vlach, Bláha, Šťastný, Matějka, Urban, Jirků, Fořt.

HC TÁBOR: Klestil - Černý, Havran, Kanov, Kříž, Heršálek, Hlaveš - Kellner, Mrkvička, Seidl - Krätzer, Boháč, Mařík - Barbora, Zayml, Březina.

Za táborským týmem dorazila do Krkonoš i skupina fanoušků, což je vzhledem ke vzdálenosti obou měst obdivuhodné. Na ledě nemohl vidět obvyklého kapitána Jakuba Matušíka (céčko na dresu měl místo něj Luboš Heršálek) , který se zranil v duelu s Nymburkem, naopak připraven zasáhnout do hry už byl na lavici dlouhodobý rekonvalescent Jakub Šimák.

I. třetina

Průběh úvodního dějství hostům příliš radosti nenabídl a jeho jediným pozitivem se stal z pohledu Tábora nerozhodný stav 1:1. Severočeský soubor vlétl do boje s nebývalou vervou a Táborští nevěděli, kam dřív skočit. V polovině 4. minuty se domácí za své úsilí zaslouženě odměnili gólem, to když se Jakubec elegantně uvolnil na modré čáře a střelou k tyči nedal hostujícímu brankáři šanci - 1:0. Z obranné ulity táborské mužstvo nesměle vyhlédlo až s příchodem druhé desetiminutovky, kdy měl domácí brankář Neužil práci s náporem druhé řady. Vrchlabští hokejisté byli ovšem i nadále mimořádně nebezpeční (především ve dvou přesilovkách), a jen skvělý Klestil uchránil svůj tým od mnohem větší pohromy. Jasné světlo zazářilo nad hostující ekipou až v závěrečných minutách první části. Nejprve se proháčkoval do vyložené šance Mařík, ale minul. V 17. minutě hráli Táborští první přesilovku, a hned v ní dopravili na svou střídačku ohromnou porci klidu a povzbuzení. Nádherná kombinace po ose Havran, Mrkvička, Seidl skončila střelou posledně jmenovaného do odkryté branky a bylo srovnáno - 1:1.

II. třetina

V prostřední dvacetiminutovce se sice neztratil náboj střetnutí, ale plynulost hry se rozplynula jako mlha nad krkonošskými kopci. Celou třetinu lemovala častá vyloučení na obou stranách, na ledě přibylo emocí a ubylo pohledných okamžiků na obou stanách. Méně práce měli i oba brankáři, což ovšem neznamená, že by se neurodily žádné šance. Ani jeden ze soupeřů s nimi ale pohříchu nedokázal efektivně naložit. Domácí mužstvo mělo suverénně nejblíže ke gólu ve 28. minutě, kdy táborští hráči propadli na útočné modré a Havran musel hasit Bláhův únik faulem. Po právu bylo nařízeno trestné střílení a Klestil se za pokusem vrchlabského forvarda jen ohlédl, naštěstí pro hosty mu ale pomohla tyč. A protože ve svých dvou stoprocentních šancích v závěru neuspěli ani Jihočeši, zůstal v platnosti nerozhodný stav z první třetiny.  

III. třetina

Poslední dvacetiminutovku rozehráli hosté lépe a dlouho měli hru pod svou kontrolou. Po několika minutách si za to mohli vysloužit vedení, jenže Maříkova střela orazítkovala jen tyč a sudí rozpažil. Rozdílový gól padl až v 51. minutě, a to na druhé straně. Při jednom z výpadů vrchlabského týmu putoval kotouč přes celou šíři hřiště až k Fořtovi a maličký bojovník  nasměroval do odkryté části branky svou první sezónní trefu. Táborští hokejisté se z této nepříjemnosti brzy oklepali a získávali znovu pevný led pod nohama. Třetí část nakonec dospěla do dramatické koncovky. V čase 58:13 si hostující střídačka vzala oddechový čas a stejně jako před týdnem proti Nymburku po něm zůstal brankář Klestil na střídačce. A vyplatilo se! Táborská šestice rozpoutala při power play před Neužilem peklo a Maříkovi se podařilo z dorážky vyrovnat na 2:2!

Prodloužení

Podobně jako před týdnem u Jordánu mělo nastavení hry jepičí život. Zhruba po dvaceti vteřinách se ocitl tváří v tvář Neužilovi mladík Březina, ale brankář Neužil puk se štěstím vyrazil. Namísto táborské gólové radosti se zrodil rychlý protiútok Severočechů a přesná střela Vlacha přisoudila druhý bod domácímu týmu. Hosté odešli do kabin, a na vrchlabském ledě se stále slavilo...

  

    

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality