Ze západu Čech bez bodů

08.10.2012 00:02, autor: Jiří Jelínek

Další utkání II. hokejové ligy sehráli Táborští na ledě Klatov, se kterými odehráli spoustu vyhrocených zápasů již v minulosti. Ani toto utkání nebylo výjimkou, celé utkání provázela vyloučení a rozkouskovaná hra, která hostujícímu celku příliš nesvědčila a odvezl si tak pořádku 3:6.

Ze západu Čech bez bodů

HC Klatovy - HC Tábor

6:3 (2:1, 2:1, 2:1)

Sobota, 6.10.2012 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 8. Fiala (Martinec), 17. Baxa (Kocman), 24. Vizinger (Pavlis), 27. Martinec (Fiala, Maxa), 56. Maxa (Kocman), 60. Kocman - 9. Mrkvička (Nedorost), 32. Kolomý (Liška), 59. Nedorost (Heršálek, Havran)

Rozhodčí: Grech - Belko, Hynek   Vyloučení: 13:13 + Baxa (KT) 5+OK (ZHK)- Havran (TA) 10 OT (NCH)   Využití: 2:2   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3  

HC KLATOVY: Pravda (Smejkal) - Fiala, Martinec, Zeman, Hucl, Blumentrit, Petráček - Baxa, Steiner, Pavlis, Topinka, Pouska, Maxa, Hobl, Kocman, Čuban, Mainer, Vondryska, Vizinger

HC TÁBOR: Panec (24. Klestil) - Heršálek, Hlaveš, Ošmyk, Havran, Liška, Kakos – Nedorost, Mrkvička, Šulčík - Seidl, Matušík, Hájek – Heřmánek, Kolomý, Kellner – Pechánek R.

V úvodu utkání byli kohouti lepším týmem a vymodlili si i přesilovou hru, kterou však nevyužili. Vzápětí měli možnost přesilové hry domácí, kteří s ní naložili o poznání lépe, když potrestali brankou vyloučení Hájka. Vedení domácím dlouho nevydrželo, ihned po vhazování se dostali do pásma Nedorost s Mrkvičkou a druhý jmenovaný uklidil kotouč do domácí branky. Od této chvíle se začala hra hodně kouskovat, rozhodčí často vylučoval, trend vylučování si udržel až do konce zápasu. Na konci první třetiny znovu udeřili domácí a šli tak do kabiny v lepší náladě.

Ve druhé třetině byli Kohouti opět často vylučováni a to i přes naléhání trenéru na jejich disciplinovanost. Domácí se hned v počátku třetiny dostali do dvou brankového vedení. Znovu Klatovští udeřili při jednom z vyloučení hostů, nejprve sice nevyužili přesilovou hru proti třem bránícím hráčům, avšak proti čtyřem si již poradili. I táborští hokejisté měli možnost přesilové hry pěti proti třem, avšak branku Klatov neohrozili. Hosté se tak dočkali branky až ve 32.minutě, když se dorážkou po obléhání domácí branky prosadil Filip Kolomý. V této fázi utkání se zdálo, že se hráči s kohoutem na hrudi dostávají do tempa, avšak sami se připravili o vylepšení výsledku. Hosté měli možnost přesilové hry, ale po dvou minutách byl vyloučen Hájek a poté rozhodčí nesmyslně vyloučil Havrana za nedovolené bránění, po protestech obdržel Havran ještě 10 minut osobní trest.

Ve třetí třetině se již tolik nevylučovalo, což bylo vidět na hře hostů, kterým plynulá hra vyhovovala. Kohouti si vytvořili i několik velmi dobrých šancí, které bohužel nevyužili. A tak opět trestali domácí, kteří se tak dostali opět do tříbrankového vedení. Táborští již byli ve velmi složité situaci a tak hráli od 57. minuty bez brankáře. Rychle se jim podařilo vsítit branku a tak naděje ještě žila. Hosté však nepřidali další potřebné góly, a to i přes velký tlak a vytvořené šance. Těsně před závěrečnou sirénou se tak radovali domácí z branky při power play.

Nutno říci, že soupeř z Klatov nebyl lepší, čemuž napovídá výsledek, ale vyhovovala mu rozkouskovaná hra, se kterou se hosté nedokázali vyrovnat. Nicméně k výsledku napomohli velkou měrou i hostující hráči svou nedisciplinovaností.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality