Zápasovou oponu se v sobotu chystá rozhrnout také „béčko“, od 17 hodin hostí celek z Vlašimi

28.08.2014 23:43, autor: Pavel Šácha

Už tuto sobotu v 17 hodin uslyší pomyslný startovní výstřel nové sezony také hráči táborského B-mužstva. Po týdnech přípravy na suchu i na ledě vyrukují do prvního přátelského střetnutí a v něm se jim postaví účastník středočeského přeboru z Vlašimi.

Zápasovou oponu se v sobotu chystá rozhrnout také „béčko“, od 17 hodin hostí celek z Vlašimi

  Hokejová parta z „béčka“ se schází k tréninkům na ledě dvakrát v týdnu a v průměrném počtu okolo dvaceti hráčů. Trenéři Pavel Ježek a Václav Svatoš se rozhodně nemají proč mračit. „Je to tak, zatím jsme spokojení,“ odtušil prvně jmenovaný kouč. „Na tréninky se scházíme v solidním počtu, a co je hlavní, kluci k nim přistupují skutečně poctivě. Jediné, co nás může trápit, jsou zdravotní problémy některých hráčů,“ odkrývá Pavel Ježek přece jen vrásku na svém čele. Od minulého týdne je o to hlubší, že jedním ze zraněných je jeho syn a tradiční opora mužstva Richard Ježek, kterého na dlouhé týdny vyřadí ze hry vyhozené rameno.

 V ohnisku zájmu se nyní samozřejmě ocitá zmiňovaný zahajovací duel s Vlašimi. „Na první utkání se samozřejmě vždycky všichni těší. Uvidíme, co nám ukáže,“ nekonkretizuje sobotní plány zkušený kormidelník. „Do hry půjdou všichni ti, které máme k dispozici. Absence nás samozřejmě trochu brzdí, takže s Vaškem Svatošem teprve dáváme sestavu do kupy,“ dodává Pavel Ježek.

 Další zápasové položky si táborský B-tým odškrtne ve svém kalendáři během prvních zářijových týdnů. Už za týden se vypraví k odvetě do Vlašimi, v pátek 12. září odehraje atraktivní zápas v Milevsku (od 18.30 hodin) a jen o den později stvrdí náročný program dvěma duely na Memoriálu Pavla Háka v Soběslavi. V prvním střetnutí tam s jistotou narazí na českobudějovický David servis, druhý soupeř vzejde ze sousedské dvojice Spartak Soběslav – Lokomotiva Veselí nad Lužnicí.

Aktuální seznam hráčů HC Tábor B

Brankáři: Ondřej Drachovský, Martin Šelepa, Jiří Dvořák.

Obránci: Vladimír Adamec, Stanislav Bergr, Pavel Dudák, Tomáš Hošek, Lukáš Karpíšek, Jaroslav Ošmyk, Martin Pospíšil, Michal Samec, Petr Škulina, Petr Trieb.

Útočníci: Jakub Drda, Tomáš Hájek, Tomáš Heršálek, Jiří Heřmánek, David Hubáček, Pavel Jankovský, Richard Ježek, Tomáš Pechánek, Luboš Perník, Tomáš Prštický, Jaroslav Rižák, Jan Žižka.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality