Zápas Tábora a Jabloncem měl šílenou tečku. Ukončila ho inzultace ze strany Vlků za stavu 3:0 pro domácí

09.01.2016 11:06, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté si v sobotu odbyli svou domácí premiéru v novém kalendářním roce. K Jordánu k ní zavítal soupeř, který vyhrál čtrnáct z posledních šestnácti střetnutí a přiblížil se Kohoutům na šest bodů: Jablonec nad Nisou. Zápas nabídl úpornou a zajímavou bitvu plnou střetů, potyček a nebezpečných situací před oběma brankami. Měl však velmi nečekanou a hrozivou tečku. V čase 49:26 zasáhl jablonecký hráč Martin Tondr mimo hru hlavního rozhodčího Vokřála, který zůstal bezvládně ležet na ledě a v poměrně vážném stavu musel být později odvezen rychlou záchrannou službou do táborské nemocnice. Zápas byl pochopitelně ukončen pro inzultaci hlavního rozhodčího.

Zápas Tábora a Jabloncem měl šílenou tečku. Ukončila ho inzultace ze strany Vlků za stavu 3:0 pro domácí

HC Tábor - HC Vlci Jablonec n/N.

3:0 (0:0, 3:0, nedohráno)

Sobota, 9.1.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 23. Blažek (Severa, Krätzer), 26. Kanov (Matušík), 39. Heršálek (Černý).

Rozhodčí: Vokřál - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 12:10 - navíc M. Tondr (Jablonec) trest ve hře.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 32:30   Diváci: 1491

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Černý, Hlaveš, Klíma (21. Seidl), Kanov, Heršálek, Dvořák - Kellner, Přibyl, Polodna - Vaniš, Matušík, Seidl (21. Severa) - Březina, Krätzer, Blažek.

HC VLCI JABLONEC N/N.: Bouška (Vích) - Petr Michl, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, M. Tondr, Pulec - Šulc, Bříška, L. Tondr, Homolka, Demel, Peřina, Mulač, Brokeš, Frk, Hric.

Do zápasu s nebezpečnými Vlky nemohli táborští trenéři poslat obránce Martina Semráda, Martina Havrana ani Ondřeje Lišku, po delší pauze zaviněné zraněním jim byl naopak pro defenzivní práci k dispozici Marcel Dvořák.

I. třetina

Na táborském ledě se hrál od úvodních minut zajímavý hokej, ve kterém se obě mužstva předháněla v nasazení a obětavé hře. Před oběma brankami bylo několikrát rušno, přičemž více práce měl hostující gólman Bouška, ale na gól čekali diváci marně. Táborský celek se prodral k nejvýraznější příležitosti ve 12. minutě. Po individuální akci a střele navrátilce Dvořáka se dostal k dorážce Přibyl, ale puk mu poskakoval na holi a brankář Bouška ho krásným akrobatickým zákrokem vychytal. Nebezpeční mohli být táborští hráči i při jedné ze tří přesilových her, až příliš střel z dobrých pozic ovšem mířilo mimo branku. Na druhé straně se brankář Klestil potil především při několika pokusech z osy hřiště, všechny však ukryl do své výstroje. Se zazněním první sirény dohrál zbytečně Demel domácího obránce Kanova a byl z toho první výraznější konflikt. Bohužel ne poslední...

II. třetina

Do prostředního dějství už nemohl nastoupit zdravotně indisponovaný domácí obránce Klíma, jehož místo zaujal útočník Seidl. Průběh třetiny otevřely dvě velké šance jabloneckého Bříšky, ale poprvé zamířil nad horní tyč a jeho druhý pokus zlikvidoval Klestil. Na konci 23. minuty na sebe strhl pozornost vytáhlý táborský forvard Severa. Při svém druhém střídání v zápase si v kleče srovnal puk na holi a stihl ho předložit Blažkovi, který neměl se zakončením výraznější starosti - 1:0. Další průběh druhé periody rozbila řada vyloučení na obou stranách. V polovině 26. minuty jásalo zhruba patnáct stovek diváků podruhé. Při přesilovce Kohoutů čtyři na tři vypálil od modré čáry obránce Kanov a Bouška jeho projektil v cestě do branky jen přibrzdil - 2:0. Těsně před příchodem druhé poloviny střetnutí měli Severočeši při již čtvrtém trestu domácího Seidla jedinečnou příležitost snížit, ale radost jim skvělým reflexivním zákrokem lapačkou zkazil Klestil. Ve 35. minutě se po kontaktu Demela s lapačkou táborského brankáře strhla další bitka, do které se zapojilo hned několik hráčů na obou stranách. Hlavní arbitr Vokřál zachoval pro oba týmy milosrdný metr a ocenil domácího Dvořáka a hrajícího kouče Vlků Demela čtyřminutovými tresty. Ke konci třetiny se Táborští po dalších vyloučeních Vaniše a Heršálka ocitli na dvanáct vteřin ve třech, ale oslabení přečkali bez úhony. A nejen to - obránce Heršálek se vrátil z trestné lavice právě ve chvíli, kdy jeho směrem mířilo vyhození spoluhráče Černého, chopil se puku a samostatný únik s přehledem proměnil - 3:0.

III. třetina

Do závěrečné dvacetiminutovky vstupovali hráči Tábora s jasným úkolem nepustit soupeře na dohled. Jablonecké mužstvo sice zvýšilo aktivitu, ale až na pár rutinních zákroků nedonutilo domácího gólmana k výraznější přehlídce jeho umění. Až po sedmi minutách hry zasvítilo hostům světlo na konci tunelu, to když se ocitli ve více než minutu dlouhé početní výhodě pěti proti třem. Té se však domácí bojovníci příkladně ubránili a chystali se udržet čtvrtý tým na uzdě i v dalším průběhu střetnutí.

 A pak to přišlo! V polovině 50. minuty si vyměnili pár ostrých zákroků táborský obránce Černý s hostujícím M. Tondrerm. Jablonecký hráč si zřejmě chtěl vzít v této potyčce poslední slovo; v době, kdy už se hra odvíjela daleko od tohoto střetu, se vymrštila jeho hůl a zasáhla hlavního rozhodčího Vokřála. Ten se sesunul k zemi a jeho zranění se ukázalo velmi vážné. Na řadu tak přišel lékařský zásah, nosítka a čekání na odvoz záchrankou z útrob stadionu do táborské nemocnice. Nutno dodat, že v mimořádně nepříjemném zdravotním stavu. Hned na ledě byl zápas ukončen pro inzultaci rozhodčího ze strany jabloneckého hráče č. 10 (M. Tondra). V oficiálním Zápisu o utkání byl zákrok později popsán jako úmyslný a vedený s plným vědomím hráče.

 A dál? Nezbývá než upřímně popřát rozhodčímu Patriku Vokřálovi brzké uzdravení a co nejrychleji na takto nepříjemnou tečku jinak svižného a zajímavého střetnutí zapomenout.

 K utkání se ještě v nejbližších dnech vrátíme...

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality