Z východu se v sobotu k Jordánu přiřítí Tatra, vypnou jí táborští hráči motor?

07.12.2018 15:56, autor: Pavel Šácha

Původně měli podstoupit další dlouhou cestu do Slezska, místo toho si ale počkají na svého dvaadvacátého sezónního soupeře doma. Druholigoví táborští hokejisté rukují v sobotu od 18 hodin do zápasu s kopřivnickou Tatrou a úkol zní jasně: zvítězit!

Z východu se v sobotu k Jordánu přiřítí Tatra, vypnou jí táborští hráči motor?


Změna plánu

Podle původního harmonogramu se mělo hrát v sobotu na kopřivnickém ledě, na žádost slezského celku se ale pořadatelství prohodilo a první vzájemný duel obou soupeřů uvidí táborští fandové.

Naproti tomu ve středu 12. prosince zůstanou doma. Plánovaný zápas s Moravskými Budějovicemi se přesouvá na jih Moravy. Tentokrát se tak stalo na přání táborské strany, neboť v termínu únorové odvety se koná Reprezentační ples HC Tábor.

Vizitka soupeře

Kopřivnické mužstvo vykročilo do nového druholigového ročníku nečekaně hbitě a většinu papírových favoritů mělo v tabulce skupiny Východ dlouho za svými zády. Pak ale ambicióznější soupeři přece jen začali drát vzhůru a Tatra nedobrovolně zařadila zpátečku. V současné době je zaparkovaná až na šesté příčce před beznadějně poslední Orlovou, na druhé straně ale zůstává za konkurenty v boji o play-off v těsném závěsu. Od druhého Hodonína dělí svěřence trenéra Jaroslava Kofroně pouhých pět bodů.

Přestože je v kádru Slezanů zastoupeno i dravé mládí, tahouny nachází v těch nejzkušenějších borcích. Do vůdčí role je obsazen hrající trenér Martin Tomášek. Jméno tohoto matadora stále vzývají s úctou především ve Vítkovicích; výhradně jejich dresu totiž nasbíral úctyhodných 460 extraligových startů.

Právě Martin Tomášek je aktuálně nejproduktivnějším hráčem Kopřivnice s 10 góly a 9 asistencemi. Stejný bodový výnos vykazuje jiný zkušený forvard, čtyřiatřicetiletý Adam Červenka (5+14). Tento hokejista ještě před pár lety zářil v barvách tehdy prvoligového Šumperka. Ve druhé nejvyšší soutěži posbíral 308 startů (75 branek – 81 přihrávek), na druholigové scéně zvládl 331 zápasů (142+126). Také v defenzivních řadách na sebe strhává nejvýraznější pozornost „starší pán“ kopřivnické sestavy, sedmatřicetiletý David Stříž, kterého prozatím zdobí 6 gólů a 8 asistencí. Alespoň současný nejlepší střelec týmu se rekrutuje z mladších borců – třiadvacetiletý Adam Kofroň se ve 20 utkáních trefil dvanáctkrát.  
 Pevnou brankářskou jedničku našla Tatra už před loňskou sezonou v sedmadvacetiletém Petru Hromadovi. Muž se 486 odchytanými minutami za extraligový Zlín bavil svým uměním především vsetínské fandy, ale bezprostředně poté, co s Valachy oslavil postup do dnešní Chance ligy, přesídlil do Kopřivnice.

Z táborské šatny

Táborský celek podobně jako před týdnem se Šumperkem zanechal i ve středečním vystoupení na ledě Havlíčkova Brodu poměrně líbivou herní vizitku, sám ji však začernil totálním střeleckým selháním. Výsledek? Porážka 0:4 a další smutná cesta domů. Na vstřelenou branku čeká parta od Jordánu už 141 minut…

Jak už se v tomto soutěžním ročníku stalo zvykem, v sestavě, která je navíc oprýskaná několika dlouhodobými zraněními, dojde oproti středečnímu střetnutí k novým posunům a rošádám. Ani to ale v žádném případě neoslabí domácí touhu postavit se všem sezónním strastem a porvat se o úspěch, kteří kohouti hrozně moc potřebují...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality