Výtečná zpráva! Obránce Dominik Havelka přidá další sezonu v barvách HC Tábor

04.07.2020 23:54, autor: Pavel Šácha

Příjemných zpráv není nikdy dost…! Defenzíva druholigového týmu HC Tábor nepřijde ani v nadcházejícím mistrovském ročníku o jeden ze svých stěžejních článků: modro-bílé barvy kohoutů se chystá nadále hájit obránce Dominik Havelka.

Výtečná zpráva! Obránce Dominik Havelka přidá další sezonu v barvách HC Tábor


Dvaadvacetiletý bek z kladenské líhně přeběhl před rokem k Jordánu ze smečky jabloneckých Vlků a vypracoval se
v respektovanou oporu táborských obranných řad. V drtivé většině druholigových zápasů nastupoval po boku zkušeného Kamila Černého a ve 39 odehraných střetnutích si zapsal do statistik 9 branek a 19 asistencí.

Po předčasném konci uplynulého ročníku to už už vypadalo, že Dominik Havelka zamíří do kádru prvoligového nováčka z Kolína. Nakonec ale přidá na jihu Čech další sezonu.

Dominik Havelka: Rád bych navázal na minulou sezonu
a dostal se i do českého výběru pro zimní univerziádu


Pokračující spolupráce šikovného a svědomitého obránce s táborským HC se definitivně zpečetila před pár dny. Klubový web tak rád využil příležitost ke kratičkému rozhovoru.

Po skončení uplynulé druholigové sezony visel ve vzduchu váš přesun do Kolína, nakonec ale zůstáváte součástí táborské hokejové party. Můžete popsat váš mezisezónní příběh?
 O případném angažmá v Kolíně jsem jednal s panem trenérem Martínkem, se kterým 
jsme byli už dříve v kontaktu. Domluva byla od začátku taková, že pokud bych měl začínat sezonu v Kolíně, budu mít do Tábora vyjednané střídavé starty. Nakonec jsem se z mnoha důvodů rozhodl pro pokračování v Táboře. S vedením jsme domluveni, že pokud by během sezony projevil Kolín zájem, tak se mi tam v tu chvíli vyřídí střídavé starty. Byl bych rád, kdyby ta příležitost zahrát si v Chance lize přišla, ale zároveň nebudu smutný, když se to nepovede.
Táborský tým zvládl uplynulou sezonu na výbornou, ze známých důvodů ovšem přišel o její vrcholnou část. Laťka by ale měla zůstat i v příštím ročníku hodně vysoko…
 To, že jsme nemohli zakončit minulou sezonu před zaplněnými ochozy v play-off a kvůli nouzovému stavu skončili předčasně, mě opravdu moc mrzí... Co se týče nastávající sezony, tak doufám, že se budeme zase pohybovat v horních patrech tabulky a ukážeme hokej, který bude účelný, a zároveň bude bavit nás i naše skvělé fanoušky. A věřím, že si tentokrát sezonu prodloužíme a po posledním zápase budeme mít důvod společně slavit.
Ponesete si do blížících se druholigových bojů nějaký osobní cíl?
 Chtěl bych navázat na minulou sezonu a být podobně produktivní jak na druholigovém ledě, tak i v univerzitní soutěži. Pokud se mi podaří předvádět dobré výkony na ledě i „v lavici“, tak bych se rád dostal do českého výběru pro zimní univerziádu, která se uskuteční v lednu ve Švýcarsku.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality