Výtečná sezona 9. třídy. "S klukama byla radost pracovat," říká kouč Arpád Györi

22.03.2020 23:33, autor: Pavel Šácha

Hokejisté 9. třídy HC Tábor mohou na uplynulý ročník vzpomínat v dobrém. V tabulce své ligové soutěže dlouho proháněli vedoucí Spartu Praha a jejich domácí souboj s tímto soupeřem (4:4) byl jedním z nejatraktivnějších mládežnických zápasů uplynulé sezony na táborském stadionu. V posledních týdnech předčasně ukončené soutěže sice mladým kohoutům i vinou absencí klíčových hráčů lehce docházela pára, přesto mohou sezonu považovat za velmi úspěšnou a přínosnou. Optikou výsledků jim jejich snažení vyneslo 3. příčku.

Výtečná sezona 9. třídy. "S klukama byla radost pracovat," říká kouč Arpád Györi


Před táborským týmem skončila v soutěži pouze vedoucí Sparta a Plzeň, které navíc Jihočeši hleděli na záda jen vinou horšího skóre. Až za nimi se ocitli v ligové tabulce takové týmy jako Motor České Budějovice nebo Slavia. 
 „Je to určitě lichotivé, ale umístění bereme v podstatě jako podružnou záležitost,“ zdůrazňuje trenér táborských deváťáků Arpád Györi. „Důležité pro nás byly výkony hráčů, a také za ty si zaslouží pochvalu,“ dodal.

Klání 9. tříd se vrátila do spektra mládežnických soutěží po jejich reorganizaci a bylo to správné rozhodnutí. „Beru to jednoznačně jako přínos,“ potvrdil Arpád Györi. „Přechod do dorostu je pro kluky hodně náročný. Díky této soutěži mohli odehrát zápasy s tak kvalitními soupeři, jakými jsou třeba Sparta, Slavie. Takové by jinak nepotkali. Podobná utkání představují výzvu a mnohem víc motivují.“

Na další důkaz kvality mužstva nemuseli trenéři čekat dlouho. „Už na turnaji v Přerově, který jsme vyhráli, bylo vidět, že by se tým mohl pohybovat nahoře a svými výkony konkurovat nejsilnějším soupeřům z velkých klubů,“ připomněl lodivod „deváťáků“. „Výborný jsme pak měli i vstup do sezony. Naše výkony byly nadstandardní a kluci hráli s obrovskou chutí,“ pochvaluje si.

 Jestliže v sezoně pociťoval silný a soudržný výběr nějakou výraznější bolest, pak to byla produktivita. „S koncovkou jsme se často dost potýkali; šance jsme si vytvářeli, ale nedokázali jsme s nimi lépe nakládat,“ poukázal Arpád Györi na nedostatek, který jakoby byl v Táboře léta zakořeněný.

Jak už bylo výše uvedeno, přelom roku přinesl ústup z nejzářivějšího výsluní. Celek 9. třídy postihly zdravotní potíže hráčů; právě v tomto směru zasáhla do jeho chodu i olympiáda dětí a mládeže, kde měla táborská líheň k velké radosti velmi početné zastoupení, ale po návratu z tohoto turnaje někteří hráči omarodili. „Některé ztráty pro nás byly opravdu citelné, například ty Adama Kofroně a Pepy Eichlera. Celkovou sílu mužstva to samozřejmě poznamenalo. Na druhé straně je třeba říct, že i ti ostatní kluci zvládali zápasy velmi dobře, jen už to prostě nebylo z naší strany tak dominantní,“ myslí si Arpád Györi.

S koncem letošní sezony prožíval hlavní kouč nejstaršího žákovského souboru hodně nostalgické pocity. Nejlépe to dokumentují jeho závěrečná slova na adresu svých hokejových oveček. „Skončilo období pěti let, kdy jsem tenhle tým jako trenér vedl. Můžu říct, že byla opravdu radost s ním pracovat a jsem rád, že se mi to poštěstilo. Kluci po celou dobu vykazovali výkonnostní progres a hlavně na nich bylo vidět, že mají do hokeje velkou chuť. To je pro trenéra ta největší odměna. Chtěl bych jim za všechno moc poděkovat a popřát jim, ať je hokej dál baví a prožívají s ním hodně radosti. A samozřejmě i to, aby se jim dařilo ve škole i v životě,“ popustil Arpád Györi uzdu emocím.

Tým 9. třídy

Soupiska: Daniel Jansa, Jan Noháč – Ivan Shaklein, Josef Eichler, Matěj Kolací, Matyáš Cícha, Michal Štefka, Tomáš Čeněk – Adam Kofroň, David Kupka, Denis Řehoř, Filip Šindelář, Jan Seidl, Jan Šťastný, Josef Pufr, Lukáš Lutovský, Marek Eremiáš, Michael Botka, Michal Duben, Ondřej Sabiniok, Petr Pospíchal.

Trenéři: Arpád Györi, Štěpán Kadilák mladší, vedoucí týmu: Lukáš Cícha.       

                  

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality