Vynikající Michael Panec a čistá výhra Kohoutů

02.12.2012 14:38, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Kobra Praha

4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Sobota, 1.12.2012 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Nedorost (Havran), 18. Havran (Nedorost), 24. Seidl (Hájek, Havran), 55. Heršálek (Nedorost)

Rozhodčí: Talpa - Matějček, Dančišin   Vyloučení: 7:9   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:0, 4:0  

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Havran, Adamec, Heršálek (A), Hlaveš, Černý - Kellner, Mrkvička, Nedorost - Matušík (C), Hájek, Seidl - Kolomý, Kratochvíl, Šulčík - Pechánek R., Perník

HC KOBRA PRAHA: Krch (21. Malík) - Ton, Pohl, Verbík J., Verbík R., Švaříček, Vitek, Kocman, Jakeš (A), Strnad, Eis, Novák, Slanina, Taubner, Žáček (C), Sekerka

Souhrn

Úvod utkání zvládli táborští hokejisté ve velkém stylu. Již ve dvacáté vteřině měl velkou šanci Mkrvička, ale střelu i dorážky z brankoviště dokázal brankář Krch udržet betonem na brankové čáře. Čtvrtá minuta se nesla ve znamení dalších jednoznačných příležitostí. Nade všemi čněla šance Matušíka, který trefil jen tyč odkryté branky. Druhá táborská lajna pokračovala v tlaku, ve kterém měl další šance Matušík se Seidlem, hostující brankář tlak ustál. Bránící hráči však způsobili faul a Tábor tak měl první přesilovou hru a vedl si v ní znamenitě. Havran vystřelil od modré čáry, který sice trefil svého spoluhráče Nedorosta, ten si však poradil obratně a trefil se přímo pod ruku hostujícího brankáře – 1:0. Za minutu se o slovo přihlásila Kobra. Jejíž hráči dobře vyřešili situaci dva na jednoho, Jakeš již byl před domácím brankářem osamocen. Kličkou se zbavil i jeho a stačilo tak puk zasunout do prázdné branky, to se však Jakešovi trestuhodně nepodařilo, cílil jen mimo! Zbytek první třetině se nesl ve víru vyloučení, žádné však vyloženější šanci nepřineslo. A tak se červené světlo rozsvítilo až při vyrovnaném počtu hráčů na ledě, konkrétně při hře čtyři na čtyři. Střelou z kruhu se přesně do „teploměru“ trefil obránce Martin Havran – 2:0. Tábor dohrával první třetinu v přesilové hře, šanci však měli hosté. V přečíslení dva na jednoho musel předvést pěkný zákrok betonem Michael Panec a to bylo z první třetiny vše.

Na začátku třetiny druhé dohrávali domácí přesilovou hru, ani ta však k brance nevedla. Skóre se však měnilo o chvilku později. Po pravém křídle uháněl Radek Seidl a přízemní střelou z úhlu překvapil brankáře Malíka, jenž ve druhé třetině nahradil Krcha – 3:0. Ve 28. minutě se udál kuriózní moment. Luboš Heršálek narazil hostujícího hráče na mantinel a vysypalo se tvrzené sklo. Několik minut se tedy nehrálo, výměna skla však proběhla velmi rychle. Poté jakoby hráči trochu vypadli z tempa, to trvalo několik minut. Až čtyři minuty po polovině zápasu předvedla další obrovský závar druhá formace Tábora. Několik krásných kombinací a střel ale vyrazili buď bránící hráči, nebo předvedl úchvatné zákroky brankář Malík. O několik minut později měla velké šance i Kobra. Její hráči totiž několikrát vybojovali puk za brankou domácích a posílali přihrávky před brankoviště, odkud střílel Žáček a Sekerka, oba však ztroskotali na výborně chytajícím Pancovi. V závěru třetiny se opět hodně vylučovalo, ale branka již nepadla.

I třetí třetina začala vyloučeními, ale dnes již tradičně zůstaly nepotrestány. V oslabení ujížděli sice hosté dva na jednoho, ale krásný zákrok vyrážečkou předvedl opět Panec. I další šanci měli hosté, přesně v polovině poslední třetiny byl sám před Pancem hráč Kobry, ale trefil pouze levou tyčku. Kobra se i nadále snažila o snížení stavu, ale proti byl domácí brankář. Ten dalším zákrokem vleže zastavil vyjetí z rohu kluziště. Hlavní rozhodčí Talpa si udržel přísný metr i ve třetí třetině, a tak se poslední 10 minut opět hrálo v nestandartním počtu hráčů na ledě. V přesilovkách se však stav neměnil, branka padla až při hře čtyři na čtyři. Od modré čáry vyslal bombu domácí Heršálek a trefil se přímo pod vyrážečku brankáře hostí. Do konce zápasu zbývalo asi pět minut a utkání se jen dohrávalo. Domácí si tak připsali další tři body proti velice houževnatému soupeři a upevnili si tak první místo v tabulce.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

V zápase jsme rychle vedli, ale oni se dostali do hry, protože jsme v první třetině hráli třikrát v oslabení. Mohli jsme definitivně rozhodnout ve druhé třetině, tam jsme neproměnili spoustu šancí. Dneska zachytal výborně Michael Panec. Třetí třetina už s nimi byl spíše boj, oni jsou velcí a silní, takže to s nimi není jednoduché. Ale musím konstatovat, že Kobra vůbec nehraje špatně. Teď vlastně uhráli dost bodů. Hokej je s nimi velká dřina, pro nás jsou to výborné body. Myslím, že ten výsledek je pro soupeře trochu krutý, neodpovídá to průběhu hry.

Brankář Michael Panec

V zápase v Bílině jsem sice dostal hloupý gól od půlky, což byla moje chyba. Ale nedá se nic dělat, takový je hokej. Dneska jsem rád, že jsem dostal další šanci a nějak se to podařilo. Měl jsem obrovské štěstí, náhodu a všechno, co k tomu patří. Teď jsem delší dobu nechytal, samozřejmě každý brankář chce chytat. Ale my máme s Klesťou takový vztah, že si to navzájem přejeme. Tak to prostě někdy je, občas odchytá brankář celou sezonu,  občas ne. Trénoval jsem jako obvykle a najednou přišla šance, uvidíme, příští zápas se nemusí povést a může jít zase Klesťa do branky. Je to hra, může se stát cokoliv. V tomhle zápase měl v první třetině hostující hráč (pozn. Jakeš) prázdnou branku, kdy už jsem nemohl zasáhnout. Jemu ale puk sjel z hokejky a netrefil, to již bylo o náhodě. To byl asi můj první zákrok, a kdyby z toho byl gól, tak ten zápas mohl vypadat úplně jinak.

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality