Vynikající High1 porazil Tábor

16.08.2013 22:15, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HIGH1

1:4 (1:0, 0:2, 0:2)

Pátek, 16.8.2013 17:15 - Muži

 

Branky a nahrávky: 20. Hájek (Heršálek, Matušík) - 29. Isioka Bin, 37. Ko Hyun Bin (Yosuke Kon, Tang Jun Il), 41. David Brine (Mike Swift), 50. Kim Dong Hwan (Brayn Young, David Brine)

Rozhodčí: Talpa - ?,?   Vyloučení: 6:7 navíc OT 10min Matušík (TAB)   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 1:0, 1:4   Diváci: 400

HC TÁBOR: Panec (29. Klestil) - Heršálek (A), Kakos, Ošmyk (A), Klíma, Kanov, Liška - Kellner, Kouřil, Mařík - Seidl, Matušík (A), Hájek - Kratochvíl, Kolomý, Zayml - Perník

HIGH1: Inoue Michiaki (Yong Hyun Ho) - Mike Swift (A), David Brine, Song dong Hwan, Brayn Young, Kim Dong Hwan, Yosuke Kon, Isioka Bin, Kwon Tai An, Kawai Ruryuchi (A), Kim Hyeok, Choi Jung Sik, Han Seung Bai, Ko Hyun Bin, Lee Sung Jun, Oh Kwang Sik, Tang Jun Il, Bang Jun Ho, Min Kwon Ki, Lee Jae Uk, Lee You

Souhrn

 Táborští kohouti dnes nastoupili proti velice zajímavému soupeři z Asijské hokejové ligy zvaným High1. V kádru Tábora oproti minulému utkání s Vajgarem nastoupil Michal Klíma, Jakub Matušík, Tomáš Hájek, Patrik Zayml a Ondřej Liška (navrátilec z Kadaně). V týmu High1 jsou zajímavými jmény: japonský reprezentační brankář Inoue Mitsuaki, trojice kanaďanů Mike Swift, David Brine a Bryan Young. Swift v loňské sezoně v dresu High1 nasbíral 97 bodů ve 40 utkáních, Brine naposledy působil v Medvedščaku Záhřeb (letošním účastníku KHL), také má starty za Floridu Panthers a Young působí v jihokorejském celku 3 sezony, předtím hrál americkou AHL a také NHL za Edmonton Oilers.

Utkání začalo velice svižně, hrálo se ve velice dobrém tempu a důrazně. Hned na úvod si střihl jihokorejský soupeř přesilovou hru, v té měl jedinou slušnou šanci David Brine z mezikruží, ale trefil jen klín dobře postaveného Pance. V šesté minutě měl exotický sok další příležitost. Kwon Tai An hledal mezi kruhy Isioku Bina, jenže Michael Panec skvěle zasáhl. Vzápětí byl útočící hráč hostí sám na brankovišti, táborský brankář byl znovu na místě. Šanci měl i Tábor, David Kellner ujížděl jeden na jednoho a střelou přes obránce zacinkal o mřížku brankáře Mitsuakiho. Po faulu Mika Briena měl početní výhodu i Tábor. V přesilovce se dvakrát koulel puk po brankové čáře a to po střelách Tomáše Kouřila a Martina Maříka, leč neúspěšně. Ve 14.minutě tečoval nahození od modré čáry Kwon Tai An a domácí brankář měl plné ruce práce. Do posledních minut první třetiny šli domácí opět o jednoho muže v poli silnější a vyplatilo se to. Heršálkovu střelu od modré tečoval Hájek a domácí šli do šatny pozitivně naladěni - 1:0.

Druhá třetina začala náporem asijského soupeře, ten byl podpořen dvěmi přesilovkami, branka ale zatím nepadla. Největší šanci měl Song Dong Hwan, ten byl sám mezi kruhy, jenže střela mu nesedla. O tři minuty později bylo srovnáno. Domácí brankář hlavnímu rozhočímu signalizoval několik vteřin, že má poškozenou masku, ale bezúspěšně. Hra tedy pokračovala a High1 se prosadil po tlaku na brankovišti, gól dával Isioka Bin - 1:1. Michael Panec poté musel střídat kvůli poškozené masce a do hry naskočil Tomáš Klestil. Ten držel čisté konto do 37. minuty, kdy chyboval v rozehrávce Ondřej Liška, křížná přihrávka pak putovala po ose Yosuke Kon, Ko Hyun Bin až do branky kohoutů - 1:2. O minutku později jel Martin Mařík jeden na jednoho, udělal obránci kličku a pěkně vystřelil na vzdálenější tyč, tu minul o několik centimetrů. V poslední minutě opět roztočili hráči Tábora obrovský kolotoč na brankovišti hostů, z toho vznikla přesilová hra. V ní si domácí vytvořili několik šancí, jedna však skončila na tyči a další mimo branku, či na reprezentačním brankáři Japonska.

Početní výhoda Tábora pokračovala i ve třetí části, ale byla kontraproduktivní. Do přečíslení dva na jednoho prchla dvojice Swift, Brine a bylo úspěšné. Swiftovu přihrávku zužitkoval David Brine střelou mezi Klestilovy betony - 1:3. Ve 44. minutě předvedl brutální zákrok hostující Choi Jung Sik, jenž trefil kolenem Radka Seidla. Kohouti ale výhodu nevyužili. Stejnou příležitost měli i hosté, jenže si počínali stejně neúspěšně jako domácí. Skóre se měnilo až při hře čtyři na čtyři. Modrobílí prohráli buly ve vlastní třetině, od puntíku pro vhazování si vybruslil Kim Dong Hwan a zavěsil přesně do horního rohu - 1:4. O pár vteřin později mohlo být ještě hůře. Song Dong Hwanovu přihrávku zpoza branky napálil Swift jen do tyče Klestilovy branky. Krásný zákrok předvedl i brankář Mitsuoki, ten vytáhl parádní semafor proti Kanovově bombě od modré čáry. Tři minuty před koncem zápasu měl slušnou šanci Mařík, ale v poslední fázi mu skočil puk na hranu a útočník Tábora musel faulovat, aby zabránil vznikajímu protiútoku. Poslední šanci zápasu měl na triku Mike Swift, který si parádně najel ze středního pásma a orazítkoval levou tyč kohoutí branky.

Kohouti tak utkání s jihokorejským soupeřem prohráli 1:4. Nutno podotknout, že hokejisté High1 hrají velice kvalitní a pohyblivý hokej. 

Ohlasy z domácí kabiny

 Hlavní trenér Tomáš Matušík 

 Dnes jsme se utkali s velice silným a důrazným soupeřem, hráči byli velice brusliví a nevypustili jediný souboj. Myslím, že prohra s tímto týmem není žádnou ostudou, né nadarmo prohráli s extraligovým Litvínovem pouze 5:1. Možná chybělo trošku štěstí a mohli jsme uhrát přijatelnější výsledek. Každopádně doufám, že tenhle zápas klukům něco dal a pomůže jim. Protože s takovými soupeři se v druhé lize nepotkáváme. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality