Výhra s přidanou hodnotou! Zdecimovaný tým vyválčil v Chebu velice cennou kořist

20.11.2021 21:18, autor: Jiří Jelínek

Tohle vítězství má mimořádnou cenu...! Zdravotně ochromené družince z Tábora se dlouhá sobotní cesta do západočeského Chebu náležitě vyplatila. Přestože dvakrát dotahovala náskok soupeře, dovedla nakonec svůj obětavý týmový výkon k velice hodnotnému vítězství.

Výhra s přidanou hodnotou! Zdecimovaný tým vyválčil v Chebu velice cennou kořist

HC Stadion Cheb - HC Tábor

3:4 (2:3, 0:0, 1:1)

Sobota, 20.11.2021 0:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Holub (Kořán, Troška), 12. Vápeník (Stejskal, Romanov), 46. Vašíček (Strýček, Troška) - 11. Matušík (Hubata, Šulek), 19. Prášek (Kříž, Hubata), 20. Endál (Matušík, Hajič), 42. Matušík (Šulek, Seidl).

Rozhodčí: Jílek - Baxa, Tuháček.   Vyloučení: 5:7   Využití: 2:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4   Střely: 33:28   Diváci: 243

HC STADION CHEB: Horák (Kašpar) - Stejskal, Troška, Zavřel, Vápeník, Krutina, Kořán, Strýček - Novotný, P. Šťastný, Romanov, Hafianič, Hradecký, Krejsa, Trapl, Fečo, Holub, Vašíček.

HC TÁBOR: Dvořák (Vácha) - Kříž, Hubata, Zíb, Hajič, Čížek - Dančišin, Zayml, Endál - Seidl, Matušík, Šulek - Prášek, Chocholoušek, D. Šťastný.


Na táborské mužstvo se před utkáním přiřítily mohutné zdravotní trable. Trenér Arpád Györi musel oželet služby brankáře Kristiána Koláře, obránců Dominika Havelky, Kamila Černého, Jana Radoše, Tomáše Pařízka, Martina Mazance a útočníků Vladimíra Škody, Josefa Hasmana, a stále i Jana Bárty a Jana Matiáška. K zápasu, na jehož sehrání domácí klub trval i přes žádost Jihočechů o odklad, tak s mužstvem odcestovali juniorský gólman Štěpán Vácha a jeho spoluhráč David Šťastný, pro kterého to byl ryzí debut mezi druholigovými mantinely. 

Stejně jako v prvním vzájemném střetnutí obou soupeřů viděli diváci už v první části hry pět gólů, k radosti skupinky táborských fans ale tentokrát hned tři padly do domácí branky. K těsnému náskoku však vedla hodně klikatá cesta. Už ve 2. minutě usedli v krátkém sledu po sobě na lavici hanby Matušík s Práškem a hosté strávili téměř dvě minuty ve dvojnásobném oslabení. S těžkou situací se vypořádali velmi dobře, ale už další dvouminutový trest pro Kříže otevřel domácím cestu k první brance zápasu, o kterou se na začátku 9. minuty postaral Holub1:0. Z vedení se však Západočeši radovali jen necelé dvě minuty, protože v čase 10:04 se před brankou Horáka prosadil Matušík a bylo srovnáno – 1:1. Ani chebský celek ale s odpovědí na inkasovanou branku dlouho neotálel a už na konci 12. minuty překlopil vedení znovu na svou stranu – hosté si nepohlídali z druhé vlny najíždějícího Vápeníka a táborský odchovanec v barvách Stadionu se trefil parádně – 2:1. Domácí příznivci byli v očekávání další ofenzívy svého týmu, závěr třetiny ale jejich nadšení rázně odvál. V úvodu 19. minuty při hře čtyři na čtyři našel Hubata před brankou hlídkujícího Práška, jenž si vychutnal Horáka pohotovým, a hlavně úspěšným blafákem – 2:2. Když už to vypadalo, že oba celky odejdou do šatny za rovnovážného stavu, připravili táborští hráči svým fanouškům chutný zákusek. Osm desetin vteřiny před sirénou narýsoval Matušík v přesilovce krásnou přihrávku na Endála, a narozdíl od své předchozí šance tentokrát nedal brankáři Horákovi šanci zasáhnout – 2:3.

Prostřední perioda nabídla oboustranně urputný a houževnatý boj, ze kterého nevzešel byť jen jeden gólový okamžik. Hosté z jihu Čech si v ní vypracovali více příležitostí, dvě nejnebezpečnější situace se ale odehrály na druhé straně ledové plochy. V brance Tábora ovšem stál skvělý Dvořák, který ve 31. minutě zázračně lapil „gólovou“ dorážku jednoho z chebských útočníků a o šest minut později parádně vychytal domácího ofenzivního lídra Trapla.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky si kohouti zahráli krátce v pěti proti třem; Holubův trest ze závěru druhé části sice ještě nepotrestali, následný prohřešek Vašíčka už ano – Matušík před Horákovou brankou tak dlouho naznačoval přihrávku na spoluhráče, až domácího brankáře zaskočil mazáckým bekhendovým zakončením mezi betony – 2:4. Právě v tu chvíli nabrali hosté definitivně vítězný kurs. Jejich cestu k vítězství sice poměrně brzy zkomplikovala snižující přesilovková trefa Vašíčka, pak už ale táborští bojovníci vystavěli před chebskými nájezdníky neprostupnou vozovou hradbu a dovedli duel k zisku tří bodů. Ten pro ně má vzhledem k okolnostem cenu zlata.

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

 „Do Chebu jsme jeli opravdu hodně oslabení, ale mužstvo bylo odhodlané uhrát dobrý výsledek. Právě to bylo základem k tomu, že jsme si nakonec odvezli vítězství. Důležité bylo, že jsme v první třetině dokázali odpovědět na góly soupeře a úplně na konci jsme se dostali do vedení. Pak už to kluci enormním nasazením a snahou dokázali vybojovat, za což si zaslouží velký dík. Výborně zachytal Tadeáš Dvořák. V situaci, v jaké jsme se ocitli, si takového vítězství skutečně hodně ceníme.“    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality