Večer z říše snů a fantazie: Táborští nadělovali sobě i Kolínu

20.12.2014 21:22, autor: Pavel Šácha

Hráči i fanoušci táborského HC prožili v sobotu báječný večer. Rekordní návštěva sezony, osm gólů v síti silného Kolína v kombinaci s čistým kontem domácího brankáře Pance, přítomnost zástupců města a sponzorů, a především charitativní a vánoční nádech střetnutí - to všechno zařadilo sobotní střetnutí mezi ty nezapomenutelné.

Večer z říše snů a fantazie: Táborští nadělovali sobě i Kolínu

HC Tábor - SC Kolín

8:0 (4:0, 1:0, 3:0)

Sobota, 20.12.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Zayml (Mařík), 4. Mařík, 8. Černý (Kellner, Mařík), 13. Kellner (Matušík, Havran), 38. Březina (Zayml, Boháč), 49. Mařík (Boháč), 53. Seidl (Havran), 56. Mařík (Heršálek).

Rozhodčí: Vokřál - Marek, Rybáček.   Vyloučení: 5:5 - navíc Klíma (Kolín) 5 min + OK   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 35:17   Diváci: 1628

HC TÁBOR: Panec - Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Kolomý, Matušík (41. Blažek), Mařík - Boháč, Zayml, Březina.

Ti, kteří v sobotu zavítali na poslední letošní zápas Kohoutů, nakonec nemuseli litovat ani jediné vteřiny, kterou ve společnosti táborského hokeje prožili. Slavnostní atmosféru naladil už samotný úvod zápasu, kdy se stadion zahalil do tmy a zněla vánoční hudba. Vzápětí roztleskalo ochozy podmanivé vystoupení krasobruslařky z domácího klubu při HC Tábor, kterou na led doprovodili malí hokejisté. Do hlediště pak létaly dary od klubu a k působivé atmosféře přispělo i krásné fanouškovské choreo.

1. třetina

 Po tomto zahájení  nastoupili na plochu aktéři zápasu druhého týmu tabulky se čtvrtým a stadion načas utichl v očekávání dramatické partie. Jenže pak vtrhla na plochu neuvěřitelná smršť, která nemilosrdně ničila vše kolínské a propůjčila si k tomu umění a nadšení domácích hráčů. Už po dvou minutách zatáhl puk do třetiny Mařík, posunul ho do tandemu na Zaymla, a ten nedal Sejpalovi v hostující brance ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 1:0. O minutu a půl později se poprvé zapsal do střelecké listiny sám Mařík, jenž využil hrubky Kozlů a v poklidu si našel gólovou palebnou pozici – 2:0. Když pak v 8. minutě naservíroval Kellner kotouč zpoza branky na Černého, a ten překonal Sejpala střelou po ledě, ocitly se diváci s výjimkou skupiny kolínských fanoušků v euforii. V burácení ochozů zanikl i vztek hostujícího gólmana, který zmizel z ledu rovnou do šatny a do služby musel narukovat jeho zápasový náhradník Moravec. Ten na chvíli rozjetou mašinérii Jihočechů přibrzdil, dlouho však bez poskvrnky nezůstal. A tleskalo se vestoje…! Při signalizovaném faulu na Mrkvičku si vzal puk kapitán Matušík a přes atak několika protihráčů nádherně uháčkoval gól pro zakončujícího Kellnera – 4:0. Mužstvo Tábora poté dál rozdávalo hokejovou radost, další k.o. už ale šokovaným hráčům od Labe neuštědřilo.

 Před nástupem do druhé třetiny se divákům na stadionu představily další naděje krasobruslařského oddílu a velice roztomile naladily publikum na následující hokejové dějství.

2. třetina

Domácí družina do něj vstoupila stejně zhurta jako do předchozí části, z velkého náporu prvních dvou útoků se však nová branková radost nenarodila. V dalších minutách se z ledové sprchy osmělili také hosté a Pancovi v táborské brance skončila dovolená. Během druhé třetiny musel čelit i dvěma šancím z kategorie vyložených, rozhodl se však přispět k všeobecnému nadšení a další ovace patřily ryze jeho skvělým zákrokům. Kozlové tím sice mírně ztupili táborské ostří, přesto domácí celek nadále kraloval. Ještě před příchodem druhé poloviny utkání dokonce Boháč dopravil puk za Moravcova záda, sudí ale viděli jeho postavení v brankovišti a gól neuznali. Stavidla další domácí ofenzívy uvolnil nepříjemný zákrok extáborského Klímy na Kanova, za který Jihočech v kolínských službách vyfasoval trest pět minut a do konce utkání. Dlouhou početní výhodu Kohouti pohříchu nevyužili, brzy poté však udeřili. Výborné napadání kompletního třetího útoku Boháč – Zayml – Březina přetavil posledně jmenovaný v pátý táborský gól – 5:0.

 Druhá přestávka se nesla ve slavnostním duchu. Táborský klub nezapomněl ani letos před Vánoci rozdávat radost těm, kterým se jí vinou zdravotního stavu až tolik nedostává. Tentokrát se spojil se Sborem dobrovolných hasičů Ústrašice a samozřejmě k tomu přizval i podporu fanoušků. Výsledek? Šek na 25000 Kč převzal za asistence svých kamarádů z ústrašického sboru Milan Štamberk, sympatický mladý muž, jenž ztratil sluch na pouhých pět procent, a jemuž může zmiňovaná částka pomoci v léčbě.

3. třetina

A pak přišla na řadu další skvostná hokejová perioda. Její průběh otevřel fantastický zákrok Pance, který zneškodnil „tisíciprocentní“ kolínskou příležitost ke korekci nelichotivého skóre. V tu chvíli v podstatě podepsal první sezónní nulu Táborských, protože v dalším průběhu už se hosté dostali jen k několika nesmělým střeleckým pokusům. To domácí hokejisté byli nadále při chuti a brzy se jali rozdávat další gólové dárečky. Ve 49. minutě chyboval kolínský matador Pácal, Boháč s elegancí obkroužil ležícího beka a narýsoval milimetrovou přihrávku pro zakončujícího Maříka – 6:0. Další hezký moment obstarala nově složená letka mladíků, ale Blažek už nestihl Zaymlovu přihrávku usměrnit do Moravcovy klece. V polovině 53. minuty už se domácí radovali, a obzvlášť střelec Seidl, který ukončil své dlouhé čekání na gól. Jeho důrazná dorážka znamenala navýšení náskoku na 7:0. O tři minuty později znovu zbohatla týmová pokladna. K čistému kontu gólmana Pance se přidal i hattrick útočníka Maříka, jenž ztečoval mimo Moravcův dosah Heršálkovu střelu.

 Opojný předvánoční dýchánek na ledě skončil, a pak už se jen slavilo a slavilo. Táborští hráči k tomu přistoupili stejně svědomitě jako k utkání s nešťastnými Kozly, kteří zatížili svůj autobus na zpáteční cestě k Labi osmi nechtěnými dárky.

Z táborské šatny

Tomáš Matušík, trenér HC Tábor: "Když jsem před třemi zápasy říkal, že bychom v nich chtěli získat devět bodů, sám jsem se té věty trochu bál. Teď je to tady a jsme nadmíru šťastní a spokojení. Těší nás, že už se náš herní projev podobal tomu hokeji, který je nám vlastní. Pochopitelně nám výrazně pomohl ten parádní vstup do zápasu, ale důležité bylo, že jsme ani ve druhé a třetí třetině nepolevili v tempu a chtěli dál hrát. Bylo to parádní utkání a všichni jsme si ho užili."    

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality