Ve vynikající atmosféře přehráli kohouti lídra tabulky

17.11.2013 13:05, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - SC Kolín

4:1 (3:0, 0:1, 1:0)

Sobota, 16.11.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Kellner (Černý), 10. Hájek (Drda), 16. Matušík (Mařík), 48. Heršálek (Matušík, Seidl) - 28. Semirád (Moláček, Valášek)

Rozhodčí: Pokorný - Polák, Rampýr   Vyloučení: 6:4 navíc TS Matušík (TAB) - neproměněno   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:1, 4:1   Diváci: 1496

HC TÁBOR: Klestil (15. Panec) - Havran, Černý, Kanov "A", Heršálek "A", Liška, Klíma, Šašek - Kellner, Krätzer, Kolomý - Mařík, Matušík "C", Seidl - Drda, Sladký, Hájek

SC KOLÍN: Sejpal (Moravec) - Bárta, Pácal, Pýcha, Skokan, Chaloupka, Hanzl, Moláček, Čtvrtečka - Morkes "A", Zumr, Ježek, Malý "C", Mejzr "A", Valášek, Šifta, Jankovský, Semirád, Kočí, Kubát

Souhrn

Kohouti včera sehráli vynikající partii s tehdy ještě vedoucím týmem soutěže. Kolínské kozly smetli už v úvodní třetině třemi góly a tomu všemu přihlížela legenda Montrealu Canadiens, čtyřnásobný vítěz Stanleyova poháru pan Yvon Lambert. S ním byla na táborském stadionu řada dalších hostů z Kanady a všichni přispívali k výborné atmosféře utkání.

To začalo hodně zhurta a Táboráci se okamžitě zakousli do svého soupeře. Nejprve nahazoval od modré čáry Martin Havran a jeho tečovaná rána proletěla jen těsně kolem levé tyče. Vzápětí vytvořil Mařík obrovskou šanci pro Radka Seidla, kterému přenechal kotouč v mezikruží. Seidl z výborné pozice trefil brankáře do ramene. Od osmé minuty nabíral táborský tlak na obrátkách a branka visela na vlásku. David Kellner dostal ve středním pásmu přihrávku do jízdy, obešel dva obránce a zavěsil nad beton bezmocného brankáře – 1:0. Táborský tlak neustával, obrovský závar a několik dorážek z brankoviště ještě dokázali pokrýt obránci, ale další akci už zastavit nedokázali. Odražený kotouč se dostal k Jakubu Drdovi a jeho sraženou střelu procedil skrz brankářovy betony navrátilec Tomáš Hájek – 2:0. O slovo se pak začali hlásit i Kozlové, ale stávalo se to spíše sporadicky. V jedenácté minutě střílel od modré čáry Chaloupka a jeho střelu tečoval Morkes, skvěle si však počínal Tomáš Klestil. O chvíli později projel kolínskou obranou Matušík, přenechal puk Seidlovi, ale ten z ideální pozice v mezikruží trefil jen betony brankáře Sejpala. Pět minut před koncem první periody přišla důležitá situace před a v táborské brance. Valášek se ocitl tísněn před táborským brankářem, Klestil dobrou střelu vykopl betonem k osamocenému Jankovskému, ale ten puk nedokázal dotlačit do opuštěné klece. Ke smůle kohoutů se však při snaze dosáhnout na střelu do odkryté části branky zranil výborně chytající Tomáš Klestil a musel jej nahradit Michael Panec. A ten hned přihlížel třetí brance v kolínské síti. V přesilovce si Jakub Matušík vybruslil od mantinelu a krásnou střelou vymetl pavučinku v horním rohu branky – 3:0. Poslední dvě minuty strávil Kolín v přesilovce, ale kohouti výborně bránili a k ničemu hosty nepustili.

Úvodní minuty druhé periody nenasvědčovaly tomu, že by se na obrazu hry mělo něco měnit. Protože David Kellner dělal kudrlinky s pukem mezi obránci na hostujícím brankovišti a poté vyprášil chránič brankáře Sejpala. O dvě minuty později se zpoza branky vytočil Morkes a jeho dvě střely vytěsnil Michael Panec. Ve dvacáté osmé minutě už se hosté radovali. Moláčkovo nahození od modré čáry bylo několikrát tečováno a doputovalo přesně na Semirádovu hůl a ten neměl problém uklidit puk do prázdné branky – 3:1. Kolín pak byl mírně lepším týmem, ale kohouti stále pozorně bránili a nepouštěli hosty do výraznějších šancí. Hra celkově nepřinášela tolik vzruchu jako v první třetině. Až ve 36. minutě ujížděli do přečíslení dva na jednoho Matušík s Maříkem. Táborský kapitán obešel na modré čáře obránce a rázem to bylo dva na nikoho. Matušík ale nestihl přihrát ani vystřelit, protože byl faulován a jelo se trestné střílení. Jakub Matušík zkusil forehandový blafák, klička se mu povedla, ale trefil jen horní hranu betonu a poté puk lízl i horní tyč. Minutu před koncem třetiny si stejná dvojice zopakovala další přečíslení, ale Matušík znovu pálil mimo.

Poslední perioda začala opatrně, ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Hosté sice potřebovali vstřelit branku, ale nemohli myslet jen na ofenzívu, protože domácí neustále hrozili smrtelnými protiútoky. V zápase se příliš nevylučovalo, až v sedmačtyřicáté minutě se na trestných lavicích sešli tři hokejisté. Za vzájemnou potyčku pykal Černý s Jankovským a za chvíli je následoval Šifta za hákování. Z toho vyplynula přesilovka čtyři na tři ve prospěch domácích. A ti svou druhou početní výhodu v utkání znovu zužitkovali. Matušík nabil na modrou Heršálkovi a jeho pumelice div neprotrhla síť – 4:1. Výhodu jednoho muže v poli měli i hosté, ale přesilovky nebyly jejich silnou stránkou. Pět minut před koncem měl další šanci Mařík po přesilovkové kombinaci s Matušíkem, ale Sejpal jeho ránu udržel. Ve stejné minutě a přesilovce chyboval na útočné modré čáře Heršálek a Morkes pelášil sám na domácího brankáře. Panec jej však dobře vybruslil a Morkes ani nezakončil. Kohouti pak v poklidu utkání kontrolovali a dovedli do vítězného konce.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Dnes jednoznačně rozhodla první třetina, tu jsme měli jako ze snu. Asi to byla nejlepší třetina, jakou jsme letos odehráli. Do druhé části jsme opět přestali hrát svou hru a soupeře zbytečně dostali do hry. Do naší režie se to pak znovu dostalo kolem pětatřicáté minuty a zas to byl výkon, jaký chci vidět. Je škoda, že se zranil Tomáš Klestil, který do té chvíle chytal spolehlivě. Ale Michal Panec odchytal také skvělý zápas, několikrát nás podržel. Před sezonou jsem tvrdil, že Kolín je nejlepší tým naší skupiny a to tvrdím stále, jsou to hodně cenné tři body.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality