Ve středu mají Táborští první mečbol - postup je na dosah

05.03.2013 16:54, autor: Jiří Jelínek

HC Vlci Jablonec n/N. - HC Tábor

2:6 (1:2, 0:1, 1:3)

Pondělí, 4.3.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 8. Kapička (Klement), 51. Kadeřábek (Hájek) - 11. Kratochvíl (Hájek, Heršálek), 14. Kolomý (Šulčík), 36. Šulčík (Černý), 51. Kolomý (Šulčík), 53. Mrkvička (Seidl), 53. Hlaveš (Šulčík)

Rozhodčí: Veinfurter - Bosák, Šmika   Vyloučení: 9:11 navíc 2+10min Bříška (JAB), 10min OT Zeman (JAB)   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:3, 2:3, 2:6   Střely: 30:35   Diváci: 200

HC VLCI JABLONEC N/N.: Mahdal (Bouška) - Petrmichl "C", Lacek, Klement, Peřina, Zeman, Abraham - Mulač, Tondr, Bříška, Šulc, Kapička, Stehno, Hloušek, Kedršt, Hájek J., Krátký, Příkazský, Červený, Kadeřábek

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Černý, Havran, Hlaveš, Heršálek, Liška, Adamec - Mrkvička, Kellner, Seidl - Kolomý, Matušík "C", Šulčík - Pechánek T., Hájek T., Kratochvíl, Heřmánek

HC Tábor - HC Vlci Jablonec n/N.

9:1 (4:0, 3:1, 2:0)

Středa, 6.3.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Havran (Černý, Mrkvička), 7. Šulčík (Matušík), 7. Kratochvíl (Hájek T.), 15. Seidl (Mrkvička, Kellner), 26. Kolomý (Heršálek), 37. Mrkvička (Kellner), 40. Černý (Mrkvička), 52. Šulčík (Kolomý), 60. Černý (Kellner, Mrkvička) - 30. Hájek J. (Kedršt)

Rozhodčí: Mertl Stanislav - Mertl Josef, Samuel Tomáš   Vyloučení: 9:9 navíc 2+10min Bříška (JAB)   Využití: 4:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 5:0, 5:1, 9:1   Diváci: 1226

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Heršálek "A", Liška, Kanov, Černý, Havran, Hlaveš - Seidl, Mrkvička, Kellner - Šulčík, Matušík "A", Kolomý - Kratochvíl, Hájek T., Heřmánek

HC VLCI JABLONEC N/N.: Bouška (Krejbich) - Petrmichl, Lacek, Klement, Peřina, Zeman, Abraham - Mulač, Tondr, Bříška, Šulc, Kapička, Stehno, Hloušek, Kedršt, Hájek J., Krátký, Příkazký, Kadeřábek

Souhrn

Domácí vtrhli do druhého utkání play-off jako uragán a prakticky od prvních minut přimáčkli Tábor ke své brance. Úvodní tlak trval do osmé minuty, v té vstřelil branku za domácí Kapička - 1:0. Inkasovaná branka nastartovala Kohouty, kteří se začali tlačit do útoku. Netrvalo dlouho a zvýšená snaha Tábora přinesla své ovoce. V jedenácté minutě zužitkoval Kratochvíl Hájkovu přihrávku - 1:1. O tři minuty déle Kohouti otočili vývoj zápasu na svou stranu. Táborské fanoušky rozradostnil Kolomý - 1:2. V závěru první části hry začali více ohrožovat branku soupeře hosté, ale k brance to nevedlo.

Vlci nastoupili do druhé části hry v početní převaze, která trvala čtyři minuty. Tábor byl v této části hry vylučován prakticky neustále, celkově to bylo šestkrát. Domácí tak měli možnosti k časté střelbě, ani jednou z patnácti střel však Klestila nepřekonali. Přišel tak očekávaný trest z hole Romana Šulčíka - 1:3. Tato branka odstartovala sérii brutálních, až likvidačních zákroků jabloneckých hráčů, ty zůstaly v mnoha případech nepotrestány.

Třetí část hry měli ve své režii jasně hosté. Domácí sice dokázali snížit na rozdíl jediné branky zásluhou Kadeřábka, ale to opět zažehlo motory Táboru. Během tří minut totiž Kohouti vstřelili tři branky a definitivně tak pohřbili naděje Jablonce na zvrat v utkání. Vstřelené branky opět neprošli Táboru jen tak, následovaly totiž další brutální zákroky Jablonce. Hlavním pozitivem závěru utkání je fakt, že se nikdo nezranil.

Vítěztsví Táboru výrazně přiblížlo kýžený postup do semifinále. O něm se může rozhodnout již tuto středu od 18:00 na táborském zimním stadionu. Proto neváhejte a buďte u toho!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality