Ve sluji bílinských Draků zatím pohoda nevládne, o to těžší úkol ale její táborské dobyvatele čeká

16.11.2014 11:32, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté stráví sváteční pondělí na cestách. Cílem jejich další druholigové výpravy se stane stadion v Bílině, který obývá aktuálně předposlední tým skupiny Západ.

Ve sluji bílinských Draků zatím pohoda nevládne, o to těžší úkol ale její táborské dobyvatele čeká

HC Draci Bílina - HC Tábor

4:3p (1:1, 1:1, 1:1)

Pondělí, 17.11.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 18. Procházka (Zdeněk, Havlůj), 22. Kýhos (Havlůj), 56. Zdeňek (Veselý, Procházka), 62. Havlůj (Přeučil) - 14. Krätzer (TS), 37. Kellner (Mrkvička, Kříž), 47. Krätzer (TS)

Rozhodčí: Kostourek - Ševic, Votrubec.   Vyloučení: 0:0   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 203

HC DRACI BÍLINA: Chabr (Škubal) – Veselý, Procházka Tomáš, Bittner, Machač, Brettschneider, Havlůj, Jirkovský – Přeučil, Kýhos, Salač, Zika, Procházka Jakub, Zdeněk, Trubenekr, Markulinec, Sekerka, Racek, Brandejský, Čmolík.

HC TÁBOR: Klestil (Panec)- Černý, Havran, Kanov, Kříž, Heršálek, Hlaveš, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Krätzer, Boháč, Mařík - Barbora, Zayml, Březina - (Blažek).

Zatímco sami odpočívali, ostatní účastníci soutěže v sobotu hráli a vývoj dvanáctého kola opět promíchal neuvěřitelně našlapané pořadí v popředí tabulky. Táborové mužstvo se bez vlastního přičinění propadlo na šestou pozici, a právě duel na ledě bílinských Draků by se pro něj mohl stát výtahem směřujících zpět do vyšších pater.

 Jeho pondělní hostitel zatím nemá na růžích ustláno a pouhých sedm bodů z jedenácti střetnutí položilo pro jeho další působení v soutěži hodně chatrné základy. Ze svého stínu nevystoupili Severočeši ani v sobotu, kdy prohráli na ledě Klášterce nad Ohří hladce 3:8.

Z tábora soupeře

 Při pohledu na současný tým Bíliny ovšem není jakékoliv podcenění na místě. Mezi mladíky z líhně Litvínova a Ústí nad Labem působí několik ostřílených borců s bohatými ligovými zkušenostmi. Jmenovat můžeme například obránce Aleše Havlůje s Martinem Kunrtem, exděčínského útočníka Lukáše Ziku, Tomáše Přeučila, Vlastimila Salače i další forvardy. A vazby na jih Čech? V přípravě táborského HC se před dvěma lety krátce mihl útočník Michael Šrámek. Fandové Kohoutů dobře znají jméno Vladimíra Kýhose, především ale díky jeho otci, který stál na prvoligové střídačce Tábora a v současnosti vede Kometu Brno. V sousedních jihočeských klubech z Písku a Milevska působil hokejový „poutník“ ze současného kádru Ústí nad Labem Petr Markulinec. Celý bílinský soubor pak má pod palcem, majitel, manažer a trenér v jedné osobě Miroslav Kanis, jenž před lety kratičce účinkoval v roli asistenta trenéra HC Tábor po boku Karla Slabého.

Z domácí šatny

 Táborští hráči si rozhodně nemohou myslet, že je čeká na severu Čech snadné utkání. Zatím každý vzájemný zápas na bílinském ledě hodně bolel a cesta za bodovým ziskem se rodila nesmírně těžko až v závěrečných minutách. V předminulé sezoně vyhrál favorit v hájemství Draků až v prodloužení 3:2, letos v lednu se pak musel do poslední chvíle obávat o vítězství 2:1.

 Uplynulý týden bez zápasového vytížení pochopitelně vyplnila u Jordánu série tréninkových jednotek. Potěšitelné je, že po Jakubovi Šimákovi ukončil dlouhé období bez hokeje i další útočník Filip Kolomý, byť si ještě na návrat do druholigového kolotoče počká. V rekonvalescenci zůstává kapitán Jakub Matušík.

 Zahajovací hvizd pondělního duelu v Bílině zazní v 18 hodin a web HC Tábor se znovu pokusí odeslat z jeho průběhu do Tábora několik žhavých depeší. Jaké zprávy budou obsahovat?   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality