Ve čtvrtek přijede staronový druholigista z Příbrami, hraje se od 18.30 hodin

21.08.2019 17:12, autor: Pavel Šácha

Netradičně v 18.30 hodin vyrukují ve čtvrtek táborští hokejisté do svého pátého přípravného střetnutí. Na svůj stadion si pozvali staronového účastníka třetí nejvyšší soutěže z Příbrami.

Ve čtvrtek přijede staronový druholigista z Příbrami, hraje se od 18.30 hodin


Středočeský tým se vrátil na druholigovou scénu po letech strávených v krajské lize. Posloužila mu k tomu licence podstoupená od Letňan. A jak je zřejmé ze zpráv o přípravě příbramského týmu, reprezentanti z města uranu rozhodně nehodlají přijmout roli ustrašeného nováčka. Nová šéf sportovního úseku, ostřílený Jihočech Jan Tlačil, skládá dohromady zajímavý kádr s řadou hráčů, kteří posbírali hodně zkušeností nejen ve druhé lize, ale také ve vyšších tuzemských patrech.
 Z pohledu táborských příznivců je bezesporu hodně zajímavou postavou velezkušený brankář Jakub Čech. Někdejší mládežnický reprezentant s extraligovými i prvoligovými zkušenostmi byl před devíti lety velkou oporou kohoutů při jejich poslední prvoligové anabázi. Z minulého ročníku si mohou fandové od Jordánu pamatovat obránce Luboše Adama, který strávil podstatnou část minulé sezony právě v Táboře. V šatně Příbrami se schází mimo jiné i několik hráčů z loňského kádru Nymburka, který se přednedávnem ze soutěže odhlásil. Známou postavou je v neposlední řadě také bojovný matador Ladislav Gengel či další velezkušený hráč Petr Šinágl.

Příbramští mají stejně jako táborský celek za sebou čtyři přípravné duely. Dvakrát si to rozdali s čínským účastníkem tuzemské druhé ligy China Golden Dragon. Doma ho rozdrtili výsledkem 13:2, a také v odvetě na stadionu ve Slaném nad ním zvítězili, byť už skromnějším rozdílem 5:3. Mezi těmito duely si příbramské mužstvo připsalo výhru nad Pískem v poměru 6:3 a dosavadní blok herních prověrek zakončilo páteční porážkou 0:5 v Praze na Kobře.

Táborský tým vyrukuje do zápasu jen dva dny po výpravě do Znojma, kde v gólově bohaté prověrce udolal soupeře z Moravských Budějovic 8:5. Trenéři Arpád Györi a Miloslav Čech nechali některé hráče odpočívat či plnit si své pracovní povinnosti, někteří další absentovali vinou zdravotních potíží. To je také zatím jediný zásadní a krajně nepříjemný problém, který Táborští musejí řešit.
 Ve čtvrtečním utkání s Příbramí se táborská sestava znovu promění a zasáhnou do něj ti zdraví hráči, kteří do Znojma necestovali. Fanoušci kohoutů uvidí poprvé čerstvé posily Milana Dančišina a Vincenta Kesziho, naopak plánovaná premiéra dalšího novice Jana Bárty se vinou nemoci odkládá.              

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality