V poslední vteřině rozhodl Jakub Matušík

27.03.2013 00:38, autor: Jiří Jelínek

HC Řisuty - HC Tábor

4:5 (1:0, 1:4, 2:1)

Úterý, 26.3.2013 19:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 17. Krpata (Hudíček), 29. Kraus, 45. Landa (Kos, Fiala), 52. Vlček (Landa, Kos) - 30. Seidl (Matušík), 35. Zayml (Kanov), 36. Matušík (Kolomý), 38. Kratochvíl (Zayml, Heřmánek), 60. Matušík (TS)

Rozhodčí: Kostourek, Petružálek - ?   Vyloučení: 0:0   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:4, 4:4, 4:5  

HC ŘISUTY: Schwamberger (Dlouhý) – Kašák, Sedláček, Čermák, Babický, Fiala, Čížek, Bílek, Slánský – Landa, Kos, Scherzl, Hlusička, Kraus, Křepelka, Veselý, Krpata, Vlček, Hudíček

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Liška, Heršálek "A", Kanov, Černý, Hlaveš, Kolomý - Šulčík, Mrkvička, Kellner - Hájek, Matušík "C", Seidl - Pechánek T., Pechánek R., Zayml, Kratochvíl, Heřmánek

Souhrn

Druhé finálové utkání na ledě Řisut začalo opět velmi opatrně. Hostující brankář Tomáš Klestil si první zákrok připsal sice ve druhé minutě, ale byla to propagační střela. Zajímavější příležitost se urodila na druhé straně. Vojtěch Mrkvička zachytil rozehrávku domácích a z kruhů trefil jen rameno brankáře Schwambergera. Tábor začal svůj drtivý tlak. Po zblokované střele mířil dorážkou mimo Jakub Matušík. V situaci tři na dva trefil Mrkvička jen domácího brankáře a neujala se ani Kellnerova dorážka. Přečíslení měli i domácí, na Veselého střelu si však počkal Tomáš Klestil. Poté měl Tábor výhodu přesilové hry pět na tři, která trvala více než minutu a půl. V ní si kohouti vytvořili několik šancí, těm však odolal brankář Schwamberger, kterému několikrát pomohla i štěstěna. A tak zaúřadovali domácí. Krpata se protáhl po levém křídle a backhandovou střelou do víka nedal Klestilovi šanci – 1:0. Poslední dvě minuty patřily domácím, ti však branku nevstřelili. A to ani v dvojnásobné početní výhodě, ve které domácí hráč netrefil prázdnou branku.

Ve druhé třetině pokračovala přesilovka domácích, ale ani tentokrát kýžený úspěch nepřinesla. Na druhé straně měl šanci Šulčík, namířil ji však do betonů domácího brankáře. Po křídle pak ujížděl Tomáš Pechánek, či David Kellner, ani jeden ale domácího brankáře nepřekonal. Prosadili se tedy znovu domácí. Ti vyvinuli tlak na brankovišti a po několika odrazech dokázal dostrkat puk za brankovou čáru Kraus – 2:0. Kohouti pak přeřadili minimálně o dva rychlostní stupně výš a brzy odpověděli na buldočí branku. Radek Seidl ujel po pravém křídle a střelou nad lapačku překonal Schwambergera – 2:1. O chvíli později dostal nádhernou přihrávku přes celé hřiště Patrik Zayml a jel sám na domácího golmana. Vykoupal jej neuvěřitelným způsobem a zakončil do odkryté branky – 2:2. Neuběhla ani minuta a stovka táborských fans jásala potřetí. Jakub Matušík prokličkoval mezi čtyřmi hráči, povodil i brankáře a zavěsil – 2:3. Kohouti byli při chuti a dvě minuty před druhou sirénou přidali i čtvrtou branku. Situaci dva na jednoho vyřešili ideálně Zayml s Kratochvílem a druhý jmenovaný zakončoval do odkryté klece – 2:4.

I do třetí části hry vstoupili hosté dobře. Šanci měl Radek Pechánek a dorážející Heřmánek, ani jeden se však neprosadil. Na druhé straně už udeřilo. Vybojovaný puk za brankou procedil za Klestilova záda Landa – 3:4. Kohouti se pak soustředili hlavně na obrannou hru a buldokům nic vážného nedovolovali. Až v 52. minutě nahodil od modré jeden z domácích hráčů a puk skončil až za nic netušícím Klestilem, který neměl šanci něco vidět – 4:4. Ve zbytku třetiny měl jedinou šanci Tomáš Pechánek, který pronikal mezi obránci, jeho pokus ale zneškodnil golman Řisut. Buldoci vyrobili obrovskou chybu v posledních vteřinách zápasu, kdy špatně střídali. K puku se dostal Matušík, jenž uháněl sám na Schwambergera, při čemž byl faulován, navíc domácí obránce úmyslně posunul branku. Rozhodčí tak správně nařídili trestné střílení přesně vteřinu před koncem základní hrací doby. K nájezdu se postavil faulovaný hráč a blafákem do backhandu nedal brankáři šanci – 4:5.

Tábor tak v nervy drásajícím utkání zvítězil 4:5 a již zítra bude mít šanci sérii ukončit. Pokud se to podaří, můžou se Kohouti připravovat na barážová klání.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

"Dneska to musel být pro fanoušky krásný zápas, ale pro trenéry to není sranda (smích). S Řisuty se hraje krásně, oni chtějí hrát hokej, navíc jsou opravdu dobré mužstvo. My jsme začali výborně první třetinu, pak jsme dostali trochu divný gól. Nakonec jsme mohli dostat i druhou branku, když domácí hráč netrefil prázdnou klec. Ve druhé třetině už tu branku dali. My pak dali čtyři nádherné góly, což bylo vynikající. Ve třetí třetině nás Řisuty přimáčkli a měl jsem pocit, že někteří naši kluci byli nervózní. Dostali nás pod tlak, ale nevytvářeli si vyložené šance. I přesto dokázali vyrovnat zápas. V poslední třetině jsme byli opět hodně v oslabení, což nám určitě nepomohlo. Na konci jsme pak měli nájezd, který Kuba naštěstí proměnil. Máme z toho hroznou radost, zítra máme matchball a hrozně rádi bychom to dotáhli do konce."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality