V novém roce poprvé na áčko!

10.01.2013 12:16, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Draci Bílina

8:5 (1:3, 5:1, 2:1)

Sobota, 12.1.2013 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 14. Kellner (Havran), 28. Kanov (Matušík), 32. Seidl (Matušík, Havran), 37. Nedorost (Pechánek T.), 40. Seidl, 40. Kellner (Pechánek T., Nedorost) 53. Heršálek (Nedorost), 56. Šulčík (Nedorost, Heřmánek) - 3. Urban (Hrubant, Kabeláč), 6. Přeučil (Šrámek, Hrubant), 19. Mackal (Přeučil, Brožovský), 37. Urban (Kabeláč), 58. Přeučil (Kabeláč, Polák)

Rozhodčí: Hornáček - Štětina D., Štětina J.   Vyloučení: 7:4 navíc Kolomý (TAB) 10min NESP   Využití: 3:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4, 8:4, 8:5  

HC TÁBOR: Panec (21. Klestil) - Trieb, Hlaveš, Heršálek (A), Liška, Kanov, Černý, Havran - Nedorost, Pechánek T., Kellner - Hájek, Matušík, Seidl - Heřmánek, Kolomý, Šulčík

HC DRACI BÍLINA: Brzobohatý (Svoboda) - Kabeláč, Polák, Brožovský, Malovický, Jirkovský, Hrdlička, Urban (C), Hrubant (A), Mackal, Přeučil, Šrámek, Myšík, Novák, Náprstek, Bezpalec

Preview

Po dlouhé době se táborský celek představí na domácím ledě, stane se tak v sobotu 12. ledna od 17 hodin. Na svém ledě Kohouti přivítají soupeře ze severu, Draky z Bíliny. Domácí své poslední utkání druhé ligy prohráli na ledě Sokolova a budou chtít ztrátu bodů napravit okamžitě.

Minulý týden měli bílinští hokejisté sehrát své první utkání po Novém roce s Děčínem. Nicméně bylo odloženo pro rozsáhlou marodku našeho sobotního soupeře. Hosty tedy bude čekat první zápas v novém roce až tuto sobotu. Drakům patří aktuálně sedmé místo v tabulce, ale mají jedno střetnutí k dobru.

Celek Severočechů má však několik zajímavých jmen, mezi které určitě patří veterán Vladimír Machulda, který dříve oblékal dres Slavie či Litvínova. Za zmínku stojí také bratři Přeučilové, odchovanci Litvínova, když starší Petr pravidelně válčí v dresu Ústeckých Lvů. Zajímavým jménem je také americký útočník Cody Hess. V brankovišti je situace v Bílině nejasná, dračí svatyni již hájil Fikrt, Brzobohatý, Melichar, i host z Kadaně Kaššák.

Bílina má výsledky jako na houpačce, jsou schopni porazit přední celky tabulky velkým rozdílem (Děčín 7:3) a vzápětí prohrát několik utkání v řadě. Poslední dvě klání před Novým rokem se Bílině vydařily, když doma otočila nepříznivý zápas s Jabloncem a zvítězila v prodloužení. Dva dny před Silvestrem si pak dojela pro výhru do Slaného, kde porazila Řisuty 4:1. Právě na silné Řisuty se bílinským daří, ze tří vzájemných utkání zvítězili dvakrát. Před těmito dvěma zápasy však Bílina dostala nášup v Klášterci 9:4. Výkon Bíliny v sobotním utkání je tedy velkým tajemstvím.

Po vánoční přestávce je v táborské šatně o poznání veseleji, alespoň co se zranění týká. Do utkání v Sokolově se totiž zapojili zranění Kanov, Liška, Seidl a Havran. Táborská sestava by tak v sobotu měla být kompletní. Otazník visí pouze nad Vojtěchem Mrkvičkou, táborský kanonýr stále laboruje s poraněným kolenním vazem. Mimo jsou také dlouhodobě zranění Kakos a Ošmyk.

Táborští hokejisté mají za sebou dvě prohry v řadě, před Vánoci totiž prohráli na ledě vedoucího Děčína 3:2 a minulý týden se jim nezdařilo utkání v Sokolově. Kohouti od poloviny střetnutí neplnili taktické pokyny a připravili se tak o bodový zisk, který by je posunul na první místo tabulky. Předtím však měli Kohouti úctyhodnou sérii utkání, ve kterých získali alespoň bod. Takto dokázali bodovat devětkrát v řadě. Ve vzájemných zápasech s Bílinou má navrh táborský celek, který jednou zvítězil 7:2 v základní hrací době a z Bíliny si přivezl dva body za výhru v prodloužení.

Kohouti Vás tedy zvou na další domácí utkání, ve kterém se pokusí nastartovat novou bodovou sérii. Staňte se opět jejich šestým hráčem v poli! Utkání startuje již tuto sobotu od 17 hodin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality