Úterní hokejové menu s vůní exotiky. Táborští fanoušci uvidí poprvé v akci čínského soupeře

07.10.2019 19:34, autor: Pavel Šácha

V netradičním úterním termínu vyrukují táborští hokejisté do dalšího boje o potřebné druholigové body. Na 18. hodinu dorazí k Jordánu exotický nováček třetí nejvyšší soutěže, čínský tým Golden Dragon.

Úterní hokejové menu s vůní exotiky. Táborští fanoušci uvidí poprvé v akci čínského soupeře


Vizitka soupeře

Když táborští hráči v zahajovacím střetnutí celé sezony porazili čínský celek na stadionu ve Slaném 7:0, bylo to pro soupeře ještě milosrdné vyústění poměru sil na ledě. Hned v pěti z dalších osmi utkání totiž schytal Zlatý drak dvouciferný debakl a od ofenzivně naladěné Příbrami dokonce vyfasoval 19 gólů. To je ta stinná stránka pobytu Asiatů v Česku. Na druhé straně pocitového spektra jistě leží první bodový zisk, který svěřenci českých internacionálů Jiřího Šejby a Josefa Zajíce vybojovali na ledě jihočeského Písku. Získaný bod za prohru 5:6 po nájezdech měl přesto mírně hořkou příchuť, neboť čínští bojovníci ještě půl minuty před koncem normální hrací doby vedli u Otavy 5:4.
 Se stejným soupeřem bojoval Golden Dragon i v zatím posledním vystoupení, a ani tentokrát ho nepostihl propad podobný většině jiných zápasů. Písečtí hokejisté ale přesto svou roli zvládli a odvezli si ze Slaného vítězství 5:2.

 Úsilí, s jakou se mužstvo z asijského kontinentu vrhá do boje s českými soupeři, zatím výsledky nepřináší, minimálně však vybízí jeho budoucí protivníky k ostražitosti.

Z táborské šatny

Ano, ostražitost! To je přesně to, co si musejí táborští hráči přenést do úterního dění na domácí ledové ploše. V sobotním duelu s Kolínem jim tato vlastnost z původního nastavení vypadla; skvěle odvedená práce v první části a vedení 2:0 se rozplynuly ve zklamání z konečné porážky 2:3.
 Zápas s čínským protivníkem pro ně rozhodně nebude jen cestou za očekávaným tříbodovým ziskem, ale mají vytyčený i jiný cíl: co nejvíce pobavit své příznivce a odehnat
stín zbytečného sobotního nezdaru.

Trenéři Arpád Györi a Miloslav Čech slibují proměnu sestavy i složení jednotlivých formací. Do svých plánů stále ještě nemohou zahrnout uzdravující se marody. Příjemnou zprávou ale je, že nejen Jan Trummer, ale už také brankář David Novák oblékl výstroj a absolvuje své první tréninky po překonání nepříjemných zdravotních potíží.

Vidina očekávaného, a pokud možno i gólově výraznějšího vítězství, ale především šance vidět v akci čínské hráče sbírající ostruhy před olympiádou v Pekingu může být pro fanoušky jistě zajímavým lákadlem k úterní návštěvě táborského zimního stadionu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality