Úporná obrana Klášterce na Tábor nestačila

04.12.2013 22:48, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - Klášterec nad Ohří

3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Středa, 4.12.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 23. Kanov (Matušík), 31. Matušík (Hájek, Kanov), 49. Matušík (Hájek

Rozhodčí: Pražák J. - Štětina D., Štětina J.   Vyloučení: 5:6 navíc TS Neuman (KNO) - neproměněno   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0   Diváci: 986

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Havran, Černý, Kanov "A", Heršálek "A", Liška, Klíma - Mařík, Kolomý, Kellner - Hájek, Matušík "C", Seidl - Drda (41. Pechánek T.), Zayml, Sladký

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ: Kaššák (Tichý) - Horváth, Kuncl, Štrach "A", Žižka, Mašek, Koblitz, Váňa - Neuman, Jáchym, Suk "C", Mála, Bečvář, Kalinovič, Diviš, Toman, Schönauer, Fencl, Toušek, Zicho

Shrnutí

Kohouti začali utkání velice dobře a vytvořili si několik dobrých příležitostí. Hned v první minutě hledal Mařík Kellnera na kruzích a ten ranou z první orazítkoval břevno. O dvě minuty později byl stejný scénář se stejnými herci, ale tentokráte byl na místě Kaššákův beton. Za dalších sto dvacet sekund přihrál Hájek do křídla Seidlovi, táborský štírek se protáhl kolem beka a vyprášil betony kláštereckého brankáře. Martin Mařík byl v úvodních minutách hodně agilní a v šesté minutě projel celé hřiště, ale jeho backhandová střela skončila jen na rameni brankáře Kaššáka. V polovině třetiny se Toman protáhl polovinou hřiště a poprvé pořádně vyzkoušel Michaela Pance v táborské kleci. Následovala přesilovka Tábora a pak dvě stejné situace ve prospěch Klášterce. Ale ani jeden celek si s početními výhodami neporadil dobře. V přesilovce Klášterce se mohl radovat Sladký, jenž obral o puk obránce hostí, ale z blízka neuspěl. Třetinu zakončil další příležitostí Mařík, vytočil se zpoza branky a střelou při zemi nechal vyniknout strážce hostující svatyně.

V úvodu druhé periody si zahrál dvě přesilovky Tábor. První sice kohoutům nevyšla, ale v té druhé už přišla první radost na táborský zimák. Obránce Jan Kanov vystřelil okamžitě po vhazování a puk zapadl za záda nic nevidícího Kaššáka – 1:0. V šestadvacáté minutě byl na kruzích Bečvář, jeho dobrou střelu vyrazil Panec ramenem. Za dvě minuty trefil boční síť David Kellner po přihrávce Filipa Kolomého a těsně po polovině utkání přišla další početní výhoda Tábora. V ní Jan Kanov znovu vypálil od modré čáry, brankář střelu vyrazil a stačil i na dorážku Radka Seidla. Puk se vrátil opět na hůl táborského obránce a jeho vyraženou střelu dopravil do odkryté klece Jakub Matušík – 2:0. Klášterec se poté chvíli vzpamatoval a příležitost měl Mála. Forvard Klášterce udělal z pravého křídla kličku na střed, ale našel jen připraveného Michaela Pance. V závěru třetiny hrál Klášterec další přesilovku, jenže výraznou příležitost si nevytvořil.

V první minutě třetí části se po levém křídle protáhl aktivní Mála a jeho střelu do šibenice vytáhl Michael Panec vyrážečkou. Mnoho vzruchu na ledě vidět nebylo až do 49. minuty. To vytvořili obrovský závar na brankovišti útočníci Tábora. Puku se ujal Jakub Matušík, nezazmatkoval, potáhl puk mimo chumel hráčů a zakončil do odkryté klece – 3:0. Další přesilovou hru hráli Klášterečtí. Miklovič vypálil od levého mantinelu, Mála tečoval a Michael Panec se měl co ohánět. V padesáté třetí minutě přišla největší příležitost Západočechů v zápase. Neuman jel sám na Pance, ale byl faulován a bylo nařízeno trestné střílení. S ním si faulovaný hráč neporadil dobře a táborský brankář jeho střelu mezi betony pokryl. Konec utkání už se jen dohrával a kohouti tak dokráčeli pro jubilejní desáté vítězství v řadě.

Tábor tak udržel první čisté konto v sezoně a také vedoucí pozici před dotírajícím Kolínem. Nyní čeká táborské hokejisty těžký oříšek v podobě sobotního utkání na ledě pražské Kobry. Táborský fanklub na toho utkání pořádá autobusový výjezd, více informací naleznete v panelu aktualit.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Tak takovouhle hru jsme od Klášterce čekali. Ale oni to ještě, vyšperkovali. Ti snad vůbec nechtěli dát branku. Oni když měli přečíslení, tak to jen nahodili od modré čáry a tím to skončilo. Proti tomuhle se hraje těžko každému, jediný recept je dát rychle góly a to se nám bohužel nepovedlo. Dneska nám chyběla kombinační i bruslařská lehkost, možná po těch dvou těžkých zápasech. Ale nakonec jsme to na sílu urvali a golů jsme mohli dát výrazně více. Za vítězství jsme rádi, ale nejvíc za nulu na našem kontě. Bojím se, že pokud sem budou soupeři jezdit hrát takhle, tak si to diváci moc neužijí. Takovýto hokej vyhání diváky z hlediště. V sobotu nás čeká Kobra a to bude úplně jiný oříšek než Klášterec, uvidíme, co nás tam potká.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality