U Jordánu znělo radostné vlčí vytí, první čtvrtfinálový krok zvládli lépe Severočeši

12.03.2017 22:16, autor: Pavel Šácha

Stejně jako v osmifinále proti Klášterci, tak i v další sérii se táborským hokejistům první krok na cestě za postupem nepovedl. V jabloneckém týmu našli mimořádně houževnatého i silově výtečně vybaveného soupeře, a navíc výrazně doplatili na nedostatek i nepřesnost střelby. Výsledek? Porážka 1:2 a manko, které se Kohouti musejí pokusit vymazat už v úterý na maličkém ledě u Nisy.

U Jordánu znělo radostné vlčí vytí, první čtvrtfinálový krok zvládli lépe Severočeši

HC Tábor - HC Vlci Jablonec n/N.

1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Neděle, 12.3.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 58. Matušík (Boháč, Krátoška) - 38. Bříška z trestného střílení, 49. Frk (Homolka).

Rozhodčí: Vrba, Pokorný - Musil, Bělohlav.   Vyloučení: 4:5 - navíc Krätzer (Tábor) TS - Bříška proměnil.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 20:18   Diváci: 1921

HC TÁBOR: Klestil - Hlaveš, Tesař, Krätzer, Pechánek, Heršálek, Černý, Blažek - Kellner, Mrkvička, Točík - Severa, Matušík, Vaniš - Březina, Boháč, Kýhos - Krátoška.

HC VLCI JABLONEC N/N.: Stejskal - Moravec, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Žalud, Bílek, Hubáček - Nevyhoštěný, Bříška, Havlas, Homolka, Demel, Babec, Mulač, Frk, Pulec, Gecko.

Po čtrnáctibrankové smršti v předchozím duelu na táborském ledě sledovali téměř dvě tisícovky diváků zápas, ve kterém měl vstřelený gól cenu těžké zlaté cihly. Už v úvodním dějství byl k vidění sice rtuťovitý, ale spíše urputný boj, ze kterého jen tu a tam vyhlédla zajímavá hokejová situace. Oba celky na úvod pohrdly dvěma přesilovými hrami, ve kterých kralovaly bránící pětice včetně pozorných brankářů Klestila a Stejskala. Prvně jmenovaný se mohl hodně zlobit v závěru první části hry, kdy jeho spoluhráči nereagovali na jeho signály a pustili z trestné lavice do brejku Nevyhoštěného. Jablonecký forvard táborského gólmana překonal, ale za jeho zády zazvonila tyč. Hosté poté velmi razantně reklamovali, že puk skončil v brance, ale v platnosti zůstal bezbrankový stav.

Obraz hry ve druhé třetině se držel v mantinelech předchozího dějství, přesto nabídl přece jen více emotivních okamžiků. Domácí celek zahájil prostřední dějství aktivněji než soupeř a už po pěti minutách hry měl blízko k vedoucí brance. První střela Boháče však těsně minula levou tyč a té druhé zamezil v cestě do branky jiný domácí forvard Krátoška. O minutu později se ocitl za zády jabloneckých obránců Točík a Moravec musel sáhnout po faulu, za který si vysloužil jen přijatelné dvě minuty. V té chvíli ještě posledně jmenovaný táborský útočník netušil, že se o chvíli později ve snaze dohrát protihráče zraní a pozdější diagnóza – dvě zlomená žebra – ho vyřadí ze zbytku letošní sezony. Už bez Točíka, ale s touhou po vedoucí brance rukovali Kohouti do následujících minut druhé části, namísto radosti ale okusili hořkou příchuť inkasované branky. V čase 37:18 ujel táborským bekům Bříška; na rozdíl do podobného momentu na druhé straně skončila Krätzerova záchranná brzda trestným střílením, které nejproduktivnější hráč vlčí smečky krásně zakončil a poslal hosty do vedení – 0:1

 Závěrečnou dvacetiminutovku otevřely slibné šance na obou stranách. Klestil likvidoval nebezpečnou střelu Havlase, na druhé straně doplachtila Stejskalem vyražená rána Matušíka na horní síťce jablonecké klece. Tři sekundy před završením 39. minuty postihla mužstvo Tábor značná nepříjemnost, to když se Frk parádně trefil z hranice pravého kruhu a navýšil vedení Severočechů na dva góly – 0:2. Od té chvíle už se domácí soubor chopil iniciativy a přes velmi nízkou střeleckou kadenci usiloval o vyrovnání. Neúspěšný boj s obětavou a důraznou defenzívou Jablonce dovedl táborské trenéry k rozhodnutí sáhnout ke hře bez brankáře už na konci 57. minuty. A vyplatilo se – Táborští sevřeli družinu hostů v jejím obranném pásmu a v čas 57:04 zapadl za záda hostujícího gólmana Stejskala nečekaný pokus Matušíka od pravého mantinelu – 1:2. Jakkoliv se v ten okamžik domácí hokejisté napili živé vody, k ničemu dalšímu už se přes jablonecké hráče nedostali a v úterý budou na severu Čech bojovat o návrat do série.           


.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality