Tým Tábora vyválčil cennou dvoubodovou kořist na obávaném klatovském bojišti

24.10.2019 03:15, autor: Pavel Šácha

V jedenáctém pokračování druholigových bojů podstoupili táborští hokejisté další náročnou misi. Poprvé v novém ročníku strávili na ledě víc než šedesát minut čistého času a jejich duel na ledě Klatov se protáhl až do samostatných nájezdů. V nich byli oslabení kohouti úspěšnějším týmem a po zásluze si z obvykle nepříliš oblíbené hokejové destinace přivezli dva cenné body.

Tým Tábora vyválčil cennou dvoubodovou kořist na obávaném klatovském bojišti

HC Klatovy - HC Tábor

4:5sn (1:1, 3:3, 0:0 - 0:1)

Středa, 23.10.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Roubal (Hanzlík, Walter), 27. Šiller (Reitspies, Procházka), 31. Roubal (Hasman, Hanzlík), 33. Uhlík (Roubal, Hanzlík) - 15. Jan Bárta (Hajič, Havelka), 23. Seidl (Skočovský, Dančišin), 31. Havran (Šulek), 31. Zayml (Hajič, Havelka), rozhodující nájezd Hajič.

Rozhodčí: Jílek - Vavruška, Rubáš.   Vyloučení: 5:3 - navíc Pejchal (Tábor) 5+OK za napadení.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 34:39   Diváci: 140

HC KLATOVY: Kolář (Čech) – Slavík, Houfek, Šiller, Lokajíček, Sysel, Walter – Roubal David, Tulačka, Kolda, Rohla, Uhlík, Roubal Josef, Hajšman, Hasman, Reitspies, Procházka, Hanzlík, Matiášek.

HC TÁBOR: M. Novák (Šorf) - Havan, Beran, Hajič, Havelka, Skočovský, Radoš, Bouška - Seidl, Dančišin, Šulek - Prášek, Jan Bárta, Pejchal - Březina, Zayml, Kadilák, Pechánek


Před utkáním táborští trenéři lopotně skládali zápasovou sestavu, neboť z jejich plánů vypadli najednou hned tři zkušení hráči Kamil Černý, Radim Heřman a Jiří Bárta.

Samotný úvod střetnutí učinil do složení týmu další razantní zásah. Útočník Tadeáš Pejchal se krátce po úvodní buly ocitl v první gólové příležitosti zápasu, tu neproměnil, a záhy za poměrně nešťastný, leč nedovolený zákrok s krvavým zraněním soupeře vyfasoval trest 5 minut a do konce utkání. Táborský celek se v následném dlouhém oslabení dopustil jediného zaváhání, ale hned za to pykal. V čase 2:53 zamířil mezi kruhy nepokrytý D. Roubal k pravé tyči Novákovy branky a poslal domácí tým do vedení – 1:0. Zbytek přesilové hry Klatov pokrátil technický prohřešek gólmana Koláře, ale ani rovnovážný stav netrval dlouho a vyloučení Dančišina obnovilo početní výhodu Západočechů. Hostující kohouti ovšem zvládli těžké chvíle výtečně a po návratu do plného počtu hráčů byli aktivnějším týmem. Od konce 9. minuty si také oni zahráli přesilovku a Havelka se Zaymlem měli blízko k vyrovnání, ale Kolář jim zkazil radost. Dorovnat skóre střetnutí se táborským hráčům podařilo až po dalším přežitém oslabení, a to v 15. minutě, kdy se usadili v útočném pásmu a svižnému nahození Hajiče od modré dodala teč Jana Bárty gólový směr – 1:1. O dvě minuty později se na Kadilákovi provinil Slavík a Jihočeši strávili druhou početní převahu v náporu, který ovšem postrádal nebezpečnou finální část. V závěru naopak výrazně zahrozili domácí, ale Hasmanova střela se pouze z vnější strany otřela o tyč a následnou ránu Uhlíka stihl s obtížemi zastavit ještě před brankovou čarou Novák,

Prostřední dějství začalo pro borce v bílých dresech mnohem lépe než to zahajovací. Po necelé minutě hry si vynutil Šulek faul na Hanzlíkovi a následná přesilovka vyšla hostům znamenitě – Skočovského střelu lehce vychýlil z původního směru kapitán Seidl a táborský tým poprvé vedl – 1:2. V následujících minutách druhé části se ovšem nálada na obou střídačkách proměnila. Ani jedno z mužstev nevyužilo po jedné přesilové hře, zato při plném hráčském obsazení stavu se strhla pozoruhodná přestřelka. V úvodu 27. minuty Táborští nedostatečně strážili prostor u levé tyče a zakončující mladíček Šiller rozjásal většinu z necelých dvou stovek diváků na klatovském stadionu – 2:2. Brzy po překlenutí první poloviny zápasu doplatili kohouti na špatně načasované střídání a důrazný D. Roubal se zblízka už podruhé postaral o rozdílový klatovský gól – 3:2. V první třetině čekali dobře hrající kohouti na vyrovnání více než jedenáct minut. Tentokrát jim ovšem stačilo pouhých devětatřicet sekund k tomu, aby si vzali zpět těsné vedení. Jen půl minuty po Roubalově zásahu zapadla za Kolářova záda pohotová střela obránce Havrana do klubka hráčů. Bezprostředně po vhazování zastihl klatovskou defenzívu v nedbalkách dlouhý pas Hajiče na Zaymla, jenž suverénně zakončil svůj únik střelou mezi Kolářovy betony – 3:4. Radost z bleskového obratu se ale na táborské střídačce dlouho nezdržela. V úvodu 32. minuty ji odtud odehnala zbytečná chyba v rohu táborského obranného pásma, která otevřela cestu pro střelu Hanzlíka a dorážku Uhlíka4:4. V poslední minutě druhé periody se tváří v tvář Kolářovi zjevil Seidl, na zvednutí kotouče pře beton klatovského gólmana měl ale příliš málo prostoru.

Závěrečná dvacetiminutovka se odehrála ve vysokém tempu, bez jediného vyloučení, a především bez branek. Domácí mužstvo nejvýrazněji zahrozilo hned v úvodu, kdy Táborští ztratili puk kvůli vodě před svou brankou a brankář Novák musel sáhnout do svého arzenálu pro dva velmi pohotové zákroky. Modro-bílí se ocitli nejblíže k vítězné trefě v 56. minutě, ale průlet rakety jménem Jan Bárta až před klatovskou branku zastavil její strážce Kolář.

Táborští hokejisté si tak poprvé v aktuální sezoně zahráli prodloužení, ani v něm ale utkání svého vítěze nepoznalo. Oba soupeři si vyměnili po jedné tutovce a další méně výrazné šanci. Na straně kohoutů zaujala individuální akce Dančišina, který donutil Koláře k výtečnému zákroku. Jeho protějšek Novák měl spoustu práce s akcí Uhlíka s Tulačkou, také on ale kapitulaci rázně odmítl.

K potěše obecenstva milujícího napětí tak došlo na samostatné nájezdy a ruce po nich vylétli nad hlavu domácím hráčům. Jako první sice šťastně pokořil soupeřova brankáře domácí Hajšman, hned poté ale vykouzlil povedený blafák Šulek. Jeho klatovský následovník Uhlík neuspěl a hlavní role tak připadla táborskému obránci Hajičovi. K pokoření Koláře použil osvědčený zakončení mezi betony a hosté si tak rádi přibalili do své bagáže dva velmi cenné body.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Začátek zápasu pochopitelně ovlivnilo to pětiminutové vyloučení. My jsme v něm udělali jedinou chybu a dostali po ní gól. Jinak jsme ovšem odehráli výborně a dokázali jsme vrátit do utkání. Vedli jsme 2:1, pak jsme vinou naprosto zbytečných chyb pustili do vedení soupeře, i když jsme v těchto fázích byli aktivnější, ale pak jsme si ho zase vzali zpátky. Je škoda, že se nám nepovedlo udržet si náskok delší dobu, protože na tři body určitě bylo. Před zápasem bychom asi brali i bod. Nakonec si vezeme dva a musíme být spokojeni. Kluci odehráli velmi dobrý zápas a určitě si zaslouží pochválit.“   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality