Tým Tábora se v duelu s Orlovou odměnil za poctivou práci (pouze) dvěma body

17.11.2018 22:05, autor: Pavel Šácha

Na táborském zimním stadionu bylo v sobotu po delší době znovu veseleji. Domácí mužstvo sehrálo dramatickou partii se slezskou Orlovou a odměnou za bojovný výkon se mu stala výhra 4:3 po prodloužení. Třetí bod protekl Táborským mezi prsty znovu především vinou chabé produktivity.

Tým Tábora se v duelu s Orlovou odměnil za poctivou práci (pouze) dvěma body

HC Tábor - HC Orli Orlová

4:3p (1:0, 0:2, 2:1)

Sobota, 17.11.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Březina (Kachyňa, Hrala), 43. Pechánek (Prášek), 54. Kachyňa (Hajič, Matušík), 62. Zayml (Kachyňa, Hajič) - 24. Šendera (Štěpánek), 26. Akhmetianov (Kaukič), 50. Flok (Kysučan, Šmíd).

Rozhodčí: Jaroš - Svoboda, Štěpánek.   Vyloučení: 6:9   Využití: 3:1   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 853

HC TÁBOR: Řehoř (Dudáček) - Havran, Hajič (23. Šafář), Kachyňa, Tesař, Dvořák, Raiterman (35. Duben) - Blažek, Matušík, Heřman (23. Hajič) - Březina, Zayml, Hrala - Kalaš, Pechánek, Kadilák (8. Prášek)

HC ORLI ORLOVÁ: Svoboda (Ovčaři) - Janiczek, Tomis, Amirov, Spálovský, Szturc, Štěpánek, Šendera - Ballner, Smrčka, Flok, Sladkovský, Šmíd, Kovařík, Tvrdík, Kaukič, Dang, Akhmetianov, Hovsepyan, Kysučan.


Táborští hráči vtrhli do utkání jako hladové šelmy a za první třetinu zasypali branku někdejšího mládežnického reprezentanta Svobody sedmnácti střelami. Z aktivní hry a příkladného nasazení vytěžili jednobrankový náskok. Narodil se v 11. minutě po vyhrané buly Zaymla, kdy Kachyňa nabil Hralovi, jenž sice orazítkoval jen tyč, ale u druhé tyče už hlídkoval Březina a nasměroval puk do odkryté branky – 1:0. Tento gólový okamžik zůstal pohříchu osamocený a byl jen hodně skromnou výslužkou za výkon, který diváci často ocenili potleskem. Přišly další velké šance, Hrala už podruhé během pár minut trefil tyč, ale Svobodovo konto už zůstalo nedotčené. V samém závěru třetiny mohl přijít v podstatě již obvyklý trest za chabou produktivitu, ale obrovský dlouhý závar před táborskou klecí Slezané i díky chladnokrevnému Řehořovi nezužitkovali.

Když hned při prvním střídání druhé třetiny neproměnil osamocený Blažek šanci z kategorie dvěstěprocentních, publikum jen vydechlo a zůstalo v očekávání dalšího náporu. Místo toho se z průběhu střetnutí vynořil letos tak často viditelný zmar. Umocnily ho i ztráty v domácí sestavě. Už v první části odstoupil ze hry Štěpán Kadilák a po prvním střídání ve druhé třetině přišli kohouti o dalšího forvarda Radima Heřmana, za kterého úspěšně zaskočil v první formaci obránce Tomáš Hajič. Hokejisté z Orlové uchopili svou šanci za pačesy už ve 23. minutě, kdy zásluhou krásné rány Šendery bez přípravy využili svou druhou přesilovku – 1:1. Táborský celek po inkasované brance vypadl z role a jeho protivník získal pevnou půdu pod nohama. Na konci 26. minuty se to odrazilo i ve skóre, to když si domácí hráči počínali nedůrazně před vlastní brankou a ruský útočník Akhmetianov usměrnil kotouč za Řehořova záda – 1:2. Jihočeši téměř vzápětí nevyužili další početní převahu a několik dalších minut strávili v útlumu. Zhruba od 33. minuty se táborské mužstvo znovu oklepalo z nepříjemného vývoje a až do druhé sirény bylo aktivnější, jednogólové manko ale smazat nedokázalo.

Co se táborské družině nepodařilo v závěru prostřední periody, to zvládla už po sto třiceti vteřinách hry ve třetí části. Důsledné napadání členů třetí formace donutilo orlovské beky ke ztrátě puku, Prášek našel od zadního mantinelu Pechánka a zkušený táborský útočník zamířil z prostoru mezi kruhy dokonale – 2:2. Ve 37. minutě pustili táborští zadáci do úniku Kovaříka, ale Řehoř jeho střelu do horního rohu reflexivně vytěsnil. V následujících minutách měl hodně práce hostující gólman Svoboda, jenž při početní výhodě Tábora rozesmutnil hned několik domácích střelců. Následný návrat útočníka Floka z trestné lavice navíc znamenal pro táborský tým další pohromu; zůstal totiž zcela nepovšimnutý bránícími táborskými hráči, a když mu na hokejce přistála Kysučanova přihrávka, napálil kotouč nekompromisně nad Řehořovo rameno – 2:3. O pár desítek vteřin později se navíc museli táborští hokejisté bránit další přesilovce Orlů, ale oslabení zvládli velmi dobře. Možná i proto tentokrát rychle zahnali myšlenky na další domácí neúspěch a iniciovali nápor, ze kterého vzešla přesilovka a později i vyrovnávající trefa. V čase 53:39 se o ni postarala Kachyňova přesná střela k levé tyči po perfektní přípravné práci Hajiče – 3:3. Nerozhodný výsledek zůstal na světelné kostce až do šedesáté minuty, přestože měl domácí soubor ještě dvě velice slibné šance a hosté v samém závěru nevyužili převážnou část přesilové hry.

V úvodu prodloužení přežili kohouti zbytek oslabení a téměř vzápětí mohl rozhodnout Blažek, ale ve vyložené šanci mu sjel puk z hole a branku výrazně minul. Zároveň byl ovšem faulován a táborské mužstvo šlo do přesilovky čtyř proti třem. A sehrálo ji výtečně – osvědčené duo Kachyňa - Hajič založilo kombinaci, na jejímž konci byla vydařená gólová střela Zaymla4:3.

Následná radost v ochozech a potlesk diváků byly důkazem, že tentokrát odvedli hráči od Jordánu – navzdory ztrátě třetího bodu – poctivou a dobrou práci.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Do zápasu jsme vstoupili přesně tak, jak jsme si předsevzali. Byli jsme aktivní, hráli jsme jednoduše a snažili se daleko častěji střílet, což bylo patrné i v přesilovkách. Orlovou jsme v té první části přehráli, znovu se nám ale vinou nevyužitých šancí nepodařilo odskočit na vyšší rozdíl. Soupeř nás za to ve druhé třetině potrestal; využil přesilovku a vzápětí jsme ho nechali dát i druhý gól. Poslední třetina, byť jsme v ní ještě jednou museli dotahovat, ukázali, jak moc chtějí kluci uspět. Jejich přístup musím vyzdvihnout. I když jsme se znovu ocitli v nepohodě, neztratili ani za nepříznivého stavu víru a šli do hry s obrovským nasazením, což se nakonec vyplatilo. Musíme poděkovat divákům, kteří nás podporovali až do konce. Hráči to cítili a moc jim to pomohlo. Bod navíc, který jsme v prodloužení získali, má pro nás v současné situaci velkou cenu.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality