Tým Tábora odjel z Klatov s nepořízenou, body mu opět ukradlo trápení v koncovce

14.12.2019 13:27, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté vyšli ve svém šestadvacátém sezónním vystoupení naprázdno. Stalo se tak v sobotním střetnutí na ledě Klatov, kde podlehli domácím bojovným mladíkům 2:3.

Tým Tábora odjel z Klatov s nepořízenou, body mu opět ukradlo trápení v koncovce

HC Klatovy - HC Tábor

3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Sobota, 14.12.2019 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 15. Hasman (Uhlík), 32. Procházka (Uhlík, Walter), 60. Uhlík (Procházka, Matiášek) - 35. Heřman (Hajič), 60. Matušík (Havelka)

Rozhodčí: Jílek - Kučera, Horažďovský.   Vyloučení: 7:6 - navíc Sysel (Klatovy) 10 minut OT + OK, Šulek, Dančišin (oba Tábor) 10 minut OT.   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 30:44   Diváci: 188

HC KLATOVY: Kolář (Čech) - Sysel, Houdek, Štěpánek, Houfek, Walter, Slavík - Uhlík, Roubal, Kolda, Matiášek, Hasman, Vávra, Procházka, Hajšman, Reitspies, Mužík, Hanzlík.

HC TÁBOR: M. Novák (Šorf) - Hajič, Havelka, Černý, Radoš, Havran, Dvořák, Beran - Pejchal, Bárta, Šulek - Řepík, Matušík, Heřman - Dančišin, Zayml, Seidl - Pechánek, Březina.


Táborští trenéři museli na západě Čech oželet služby útočníka Lukáše Práška, který v den utkání ulehl s horečkami.

Na začátku střetnutí hrál na ledě prim elán domácích mladíků, kteří se hned v úvodních minutách prodrali do dvou slibných, s tou první si ale poradil Novák a druhou znehodnotila střela mimo. Ani domácí gólman Kolář neměl výraznější prostor k odpočinku, ovšem v koncovce byli hosté příliš liknaví. Změnit to mohla 10. minuta, kdy pronikl až před klatovskou branku Radoš, ale na jejího strážce si nepřišel. O pár minut později s na šestnáct vteřin sešli na trestné lavici Jihočechů Dančišin s Radošem. Následné oslabení zvládali táborští hráči v čele s Novákem dlouho na výbornou. V polovině 15. minuty ale nakonec přece jen kapitulovali, to když střelu klatovského kanonýra Hasmana přizvedla hůl bránícího Dančišina a Novák už s ní nemohl nic dělat – 1:0. V závěrečných minutách první části se hosté několikrát přiblížili vyrovnání, ale šanci Březiny po Havranově vysunutí Kolář zneškodnil a vzápětí přečkal se svými spoluhráči také solidně hranou, leč neefektivní přesilovou hru kohoutů.

Podobně jako zahajovací dějství začala také druhá třetina zápasu. Hosté od Jordánu nevyužili zbytek přesilovky a následně děkovali Novákovi, který byl ve 25. minutě velmi pozorný při šancích Hanzlíka a Procházky. Ve 29. minutě putoval na dvanáct minut za katr Šulek, a to za nevhodné komentáře směrem k rozhodčímu. Těsně před koncem oslabení Táborští kapitulovali z hole Procházky, jenž před brankou pohotově usměrnil za Novákova záda nabídku Uhlíka – 2:0. Tento okamžik poměrně výrazně proměnil dění na ledě. Ve 13. minutě si hostující tým vynutil dva fauly v jediném střídání a hosté iniciovali plány na dvouminutovou přesilovku pěti proti třem. Navzdor časté střelbě a trvalému zámku k vyrovnání nevedla, na čemž má lví podíl gólman Kolář. Ve 35. minutě dostal zápas nový příběh, když táborský kapitán Heřman vystřelil z levého kruhu k levé tyči a jeho projektil prosvištěl mimo dosah Kolářovy lapačky do branky – 2:1. Kohouti se v závěru třetiny vypjali k mohutnému náporu, ale ve dvou případech pouze orazítkovali břevno a tyč domácí branky a zapovězené jim zůstaly i další slibné příležitosti.

Aktivní hru si táborští hokejisté přenesli i do poslední dvacetiminutovky. Západočeši postupem času stále usilovněji strážili těsný náskok, a navíc využívali každou možnost k nebezpečným brejkům. Mužstvo Tábora mělo několikrát ke kýžené brance hodně blízko, ale na Kolářovi si postupně vylámali zuby Havran, Dančišin i Zayml. V čase 58:23 uhasil táborské naděje Uhlík, jenž si s pukem na holi vybruslil do středního pásma a do opuštěné branky přidal třetí branku Klatov – 3:1. Třináct sekund před koncem zaznamenal svůj třetí gól ve třetím utkání za Tábor zkušený forvard Matušík, na víc než kosmetickou úpravu skóre už to ale nestačilo - 3:2. V emotivním záěvru ještě vyfasoval táborský forvard Dančišin desetiminutový trest.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Vstup do zápasu byl z naší strany vlažnější, nemohli jsme se dostat do tempa a vyvedla z něj i ta naše vyloučení. Po jednom z nich nás pak ještě víc dostala dolů inkasovaná branka, ale postupně jsme se z toho oklepali. I když jsme pak v oslabení znovu inkasovali, už jsme byli aktivnějším týmem. Zásadní obrat mohl nastat při té přesilovce pět na tři, kterou jsme ale nevyužili. Hned po ní jsme ale přece jen snížili a dostali jsme se do velkého tlaku, kde jsme si vytvářeli velké šance, ale bohužel jsme dvakrát trefili břevno a jednou tyč, a druhý gól už nepřidali. V poslední třetině jsme se snažili být nadále aktivní, měli jsme tam další příležitosti, ale neproměnili jsme je. Domácí pak dali třetí gól při naší power play, my na něj hned odpověděli, ale to už bylo pozdě. Bylo to podobné jako doma s Kobrou. Nasazení nám po většinu zápasu nechybí, jsme aktivní, ale v momentech, kdy se utkání určitým způsobem láme, nejsme schopní se ze svých šancí gólově prosadit  a zápas nezvládneme.“      

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality