Truchlivý večer: Kohouti utržili v Kotlině nemilosrdný osmibrankový výprask

10.11.2016 00:10, autor: Pavel Šácha

Středeční večer v havlíčkobrodské Kotlině přihnal nad šatnu táborských druholigových hokejistů neprostupná černá mračna. V souboji o třetí příčku v tabulce utržili Kohouti na ledě Bruslařů krutý, leč spravedlivý výprask. Brodská rákoska, kterou svíral v rukách především autor šesti gólových přihrávek Lukáš Endál, se nakonec zastavila na osmi hodně bolestných ranách.

Truchlivý večer: Kohouti utržili v Kotlině nemilosrdný osmibrankový výprask

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

8:0 (4:0, 2:0, 2:0)

Středa, 9.11.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: : 5. T. Semrád (Endál, Navrátil), 6. Kozlík (Lacina, Beneš), 12. Chlubna (Endál, Ludvík), 16. Kulhánek (Endál, Třetina), 22. Voříšek (Endál, Kuchta), 27. Třetina (Endál), 55. Lacina (Kuchta, Voříšek), 56. Přidal (Endál, Třetina).

Rozhodčí: Skopal - Klouda, Musil.   Vyloučení: 7:10 - navíc Kellner trest ve hře, Dvořák a Černý 10 minut OT (všichni Tábor), Vala (H. Brod) 5 + OK.   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 39:18   Diváci: 638

BK HAVLÍČKŮV BROD: Panec (Č. Novák) – T. Semrád, M. Semrád, Miroslav Duben, Lacina, Vala, Kulhánek – Přidal, Třetina, Endál – Kuchta, Voříšek, Michálek – Navrátil, Kozlík, Beneš – Chlubna, Ludvík.

HC TÁBOR: Klestil (27. D. Novák) – Marek Duben, Havran, Hlaveš, Tesař, Heršálek, Dvořák, od 21. navíc Černý – Kellner, Mrkvička, Seidl - Severa, Krátoška, Kýhos - Březina, Pechánek, Blažek - Točík, Václav Prchal, Vojtěch Prchal.

Utkání začalo očekávaným náporem domácího mužstva a úkolem Jihočechů bylo přečkat ho a co nejdříve otupit brodské ostří. Jenže stal se pravý opak… Už na konci 5. minuty zahájil svou přehlídku gólových asistencí Endál a obránce T. Semrád z jeho pobídky otevřel skóre. O sedmatřicet vteřin se před Klestilem dostal k teči Lacinovy střely Kozlík a Bruslaři slavili druhý gól. Až do první sirény svírali Havlíčkobrodští nevýrazné hosty jako v kleštích a ve vzduchu visely další góly. A ve druhé polovině úvodního dějství skutečně přišly. Na začátku 12. minuty osiřel před táborskou klecí Chlubna a měl dostatek času najít místečko v levém horní rohu, ve 14. minutě se po další Endálově souhře prosadil v přesilové hře Kulhánek a zvýšil už na 4:0. Extáborského gólmana Pance ve službách Bruslařů vyvedly z příjemného snění pouhé dvě střely (obě z hole Seidla), ani jedna z nich mu však nezpůsobila žádné starosti. Další tvrdou ránu – byť už ne gólovou – zasadila Kohoutům situace ze 17. minuty. Zastupující kapitán Kellner se dostal do křížku s brodským T. Semrádem a jeho snaha vytrhnout nohu ze sevření ležícího soupeře byla posouzena jako kopnutí. Následoval trest ve hře, který bude mít dohru na zasedání svazové disciplinárky, a sedmiminutová přesilovka hráčů z Kotliny.

 Nástup táborských hokejistů do druhé třetiny provázela touha zdramatizovat vývoj zápasu; už první dílčí úkol – přežít zbytek oslabení – byl ale nad jejich síly. V čase 21:58 se hrstce hostujících fandů připomněl jiný extáborský hráč Voříšek, jenž před brankou hostů prokázal svou šikovnost a pátým gólem srazil hosty znovu do kolen. Možná i proto nabídla druhá třetina totožný obraz hry, snad jen s tím rozdílem, že havlíčkobrodských vyložených šancí přece jen ubylo. Na konci 27. minuty si ale otevřela svůj úřad dvojice Endál – Třetina a pohotová trefa druhého jmenovaného ze vzduchu ukončila Klestilovo účinkování v zápase – 6:0. Do branky Tábora se postavil David Novák a domácí střelci k němu byli zpočátku milosrdní. Naopak ve 28. minuty fauloval M. Semrád Blažka a první početní výhoda hostů ukončila Pancovi dovolenou. Z několika střel na jeho branku byla suverénně nejnebezpečnější ta Mrkvičkova, která zazvonila na tyč, ale jinak už se na ledě nic mimořádného neudálo.

 Možnost vymazat hrozivou nulu ze světelné tabule se před Kohouty otevřela už po dvou minutách hry, kdy Vala tvrdě zasáhl Blažka a sudí Skopal ho poslal do sprch. Následná pětiminutová přesilovka ovšem jen dokumentovala zmar táborské družiny. Na Pancovu klec v ní směřovala jediná střela z hole Hlaveše, kterou domácí gólman zlikvidoval ukázkovým semaforem. O pár minut později předvedl obdobný zákrok lapačkou táborský Novák a brzy poté zneškodnil i další domácí příležitost. Ve 49. minutě se brodský celek ocitl na minutu ve třech, ale i dvojnásobnou početní převahou trápící se hráči od Jordánu pohrdli. A tak se znovu starali o potěchu fanouškovských očí domácí hokejisté. V 55. minutě zužitkoval jejich přesilovku obránce Lacina a téměř vzápětí upravil skóre šťastným zásahem bruslí Přidal - 8:0. V samém závěru už se další góly nedostavily, zato přibylo emocí, ze kterých vykrystalizovaly desetiminutové tresty pro táborské hráče Dvořáka a Černého.

Z táborské šatny

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Do zápasu jsme měli opravdu hrozivý nástup a rychlé góly soupeře v podstatě určily ráz utkání.Výsledek nakonec hovoří za všechno. Domácí byli ve všech směrech lepší, dostali nás pod tlak a my jsme jim to usnadnili řadou zbytečných chyb. Sami jsme se vůbec nedokázali dostat do hry. Náš výkon byl opravdu hodně špatný, není k tomu co říct.“   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality