Třetí derby je tady! Táborský tým cestuje ve středu na led probuzeného rivala

30.11.2021 18:11, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté vyrukují ve středu do třetí bitvy dvou jihočeských druholigových rivalů. Odehraje se u Otavy a její první vhazování padne v 18 hodin.

Třetí derby je tady! Táborský tým cestuje ve středu na led probuzeného rivala

Chtějí-li táborští hráči v hájemství svého nesmiřitelného soka uspět, musejí před sebe položit čistý papír, na kterém nebudou ani výsledky dosavadních vzájemných zápasů, ani tabulka soutěže, ani údaj o bodovém rozdílu mezi oběma celky.

V tomto předzápasovém článku si je ovšem ve zkratce připomeňme. Obě dosavadní sezonní derby se nesla ve znamení zcela vyrovnaných začátků a následné mohutné ofenzívy táborského týmu, který díky ní nakonec dovedl zápasy k vítězství 8:2, resp. 11:3. Oběma výsledky přispěl na celkové konto, které ho vyneslo do čela skupiny Jih a vykazuje rozdíl 32 bodů v porovnání se ziskem píseckých Králů.

Vizitka soupeře

Poslední týdny ale posadily domácí hokejisty na příznivější druholigovou vlnu. Už s Příbramí a v Praze na Kobře – navzdory porážkám 2:5 a 2:3 – Písečtí oběma favoritům zle zatápěli. A když pak přišly zápasy s papírově hratelnějšími soupeři, tak i rázně udeřili. Kvalita jejich ofenzívy vykvetla naplno a po Havlíčkově Brodu (6:0) smetla také soupeře z Klatov (8:3). Výrazně v tomto směru zazářila především elitní formace Jan SýbekVojtěch Šuhaj Lukáš Volf. Dva prvně jmenovaní členové této úderné letky opouštěli led s bilancí 2 gólů a 3 asistencí, jejich parťák doprovodil stejnou bilanci ještě jednou gólovou přihrávkou navrch. Tento hráč se zkušenostmi z obou nejvyšších soutěží se po zranění dotahuje na přední příčky týmové produktivity, které obývají Jan Sýbek (9+22), Vojtěch Šuhaj (13+13), Lukáš Bednařík (13+9) a Martin Matějček (10+6).

Problém písecké královské družiny tkvěl až dosud ve snadné prostupnosti obranných řad, i v tomto směru se ale blýská na lepší časy. Vítanou pomocí je návrat Daniela Dudáčka po zdravotní absenci, který tento vytáhlý bek přetavil v pozici nejproduktivnějšího obránce týmu (2+8). Po nedávném příchodu Jiřího Najmana z Havlíčkova Brodu navíc domácí uvítali jednu čerstvou a velmi zkušenou posilu své defenzívy: třebíčského odchovance Lukáše Popelu. Ten už se před lety v Písku objevil coby uchazeč o místo v tehdejším prvoligovém kádru IHC Komterm a od té doby prošel všemožné štace v nejvyšších soutěžích na Slovensku, v Polsku i doma v Chance lize a druhé lize.
 V brance se rozchytal Richard Kříž, který má při zranění táborského gólmana ve službách Písku Davida Nováka pevnou pozici.

Podtrženo, sečteno – současná forma i navrátivší se pohoda, a v neposlední řadě i aura derby a touha po prolomení nepříznivé bilance s kohouty dělá z píseckých hokejistů mimořádně nebezpečného protivníka.

Z táborské šatny

Svěřenci trenérů Györiho a Čecha nemají důvod být nespokojení. V soutěži zatím kralují a momentálně hájí šňůru osmi vítězných vystoupení v řadě. Tým aktuálně netrápí žádné další problémy, a také zranění hráči se zvolna vracejí do přípravy. Není tedy žádný důvod k razantním proměnám v sestavě, pokud samozřejmě podobně jako před utkáním s Chebem nedojde k náhlým potížím. O to větší ostražitost ale musejí Táborští po všech stránkách vykázat, protože je zřejmé, že jsou pro své soupeře velmi lákavou kořistí. Dvojnásob to platí pro tradičně nevyzpytatelné duely lokálních sousedů a rivalů. Jak si s tím tentokrát parta od Jordánu poradí?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality