To byla bitva! Táborští našli v týmu Nymburka silného soka, přesto vyválčili tři cenné body

02.12.2015 17:29, autor: Pavel Šácha

O první prosincové středě zavítal na táborský Zimní stadion osmý tým tabulky z Nymburka. Očekávání těžkého střetnutí se naplno potvrdilo, přesto nakonec domácí hokejisté vybojovali nesmírně cenné tři body.

To byla bitva! Táborští našli v týmu Nymburka silného soka, přesto vyválčili tři cenné body

HC Tábor - NED Hockey Nymburk

2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Středa, 2.12.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 19. Kellner (Polodna), 59. Matušík (Vaniš, Havran).

Rozhodčí: St. Mertl - J. Mertl, Samuel.   Vyloučení: 8:7 - navíc Knesl (Nymburk) 10 minut OT.   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 34:35   Diváci: 1021

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Semrád, Havran, Klíma, Liška, Heršálek, Dvořák - Kellner, Matušík, Polodna - Vaniš, Krätzer, Seidl - Březina, Mrkvička, Severa (34. Zayml).

NED HOCKEY NYMBURK: Brázdil - Kříž, Saňa, Knesl, Pýcha, Novák, Rittig, Košař - Eis, Šimek, Stehlík, Protivný, Michálek, Ječný, Barbora, Bičiště, Brzák, Jindra, Čapek.

Při personálních problémech v obranných řadách se trenérům přihlásil do služby Ondřej Liška, který se v průběhu sezony zapojil do přípravy týmu, v záloze byl navíc na střídačce junior Filip Novotný. Hosté zase přivezli k Jordánu táborského odchovance Jana Michálka, který v posledních sezonách obléká dres královéhradecké juniorky.

I. třetina

Už první třetina naznačila, v jak výtečné pohodě se momentálně středočeský celek nachází. Domácím se vyrovnal v pohybu i ve hře a rozhodně netahal za výrazně kratší konec provazu. Před brankou nymburského Brázdila se poprvé hodně zablýsklo na konci 4. minuty, kdy se ocitl v dobré střelecké pozici Krätzer, ale povedenou střelou jen zazvonil na pravou tyč. Vzápětí tentýž táborský forvard usedl na trestnou lavici a pořádně živo bylo také v táborském pásmu, pozorný Klestil ovšem svou branku uhájil. Hosté si během úvodního dějství zopakovali hru v početní převaze ještě dvakrát a dokázali být nebezpeční, jediný gólový okamžik se však narodil na druhé straně hřiště. Vaniš ještě ze svého úniku v oslabení na Brázdila nevyzrál, ale jen o několik desítek vteřin později naservíroval Polodna puk Kellnerovi, a ten měl před brankou dostatek času k přesnému zakončení - 1:0. Do konce první části v tu chvíli zbývala jen minuta a půl, přesto si ještě stihli Nymburští vytvořit jednu vyloženou příležitost. Proti zkušenému Křížovi ovšem výtečně zasáhl Klestil a uchoval pro táborský tým jednobrankový náskok.

II. třetina

Z času vyhrazeného druhé třetině uběhla jediná minuta a táborské mužstvo se počtvrté v zápase ocitlo v oslabení. Díky brankáři Klestilovi a vychýlené mušce nymburského kanonýra Stehlíka ovšem zůstalo skóre nedotčené. Přestože se celé prostřední dějství obešlo bez gólové příchuti, nabídlo divákům v ochozech velmi rušnou a napínavou partii. Hosté od Labe pokračovali v mimořádně srdnatém výkonu a čelili třetímu týmu tabulky s otevřeným hledím. Na každé nebezpečí před svou brankou odpověděli stejnou mincí a během druhé části donutili táborského brankáře Klestila k sedmnácti zákrokům. Ve 35. minutě se o nejvýraznější příležitost Kohoutů postaral Polodna, jeho dravý průnik mezi dvěma obránci však skončil na Brázdilově betonu. O dvě minuty později usedl na trestnou lavici táborský obránce Heršálek a v následné početní výhodě si hosté vytvořili dvě obrovské šance, po kterých už už zvedali ruce nad hlavu. To by ovšem nesměl stát v táborské brance Tomáš Klestil, který vytáhl ze své torby dva famózní zákroky a zachránil JIhočechům těsný náskok. V čase 38:51 byl nedovoleně atakován táborský obránce Semrád a vzápětí si na druhé straně hřiště vykoledoval faul Kellner. V první minutě následné přesilovky pěti proti třem se ocitl v nejvýraznější šanci Vaniš, ale byl příliš blízko Brázdilovi a z gólové radosti sešlo.

III. třetina

Necelou minutu hry pěti proti třem si táborští hokejisté přenesli do závěrečné periody, k vážnějšímu ohrožení soupeřovy svatyně se v ní ale nedostali. Těsně před jejím koncem naopak vykázal sudí Mertl na trestnou lavici domácího Matušíka a Středočeši vzápětí zahrozili, ale Klestil byl na místě. Ve 3. minutě prolétl Vanši kolem pravého manitnelu až před Brázdila, ale zamířil do jeho lapačky, tři minuty poté nedokázali zakončit jinak hezjky sehraný výapd dva na jednoho Polodna s Kellnerem. Po necelých třinácti minutách hry vydechly ochozy úlevou poté, co se v oslabení nymburského týmu zjevil sám před Klestilem Eis, ale nestihl lépe seřídit svá mířidla. Pro táborský tým se v dalších minutách čas nesnesitelně vlekl, zato hostující družině kvapem ubíhal. Hodně rušno bylo na ledě s příchodem posledních dvou minut třetí třetiny. Nejprve se po chybě v domácí rozehrávce zjevil tváří v tvář Klestilovi Stehlík, ale střelou po ledě minul levou tyč domácí branky. Z protiútoku mohl nastěhovat klid do domácích řad Kellner, ale na Brázdila si nepřišel. V době, kdy už hostující střídačka jistě spřádala plány pro hru bez gólmana, prorazil na stadion gejzír mohutné táborské radosti. Po střele Havrana a posunutí Vaniše se dostal puk k Matušíkovi, ten si od zadního mantinelu vybruslil do střelecké pozice a našel skulinku v postoji nymburského brankáře - 2:0. V tu chvíli už bylo jasné, že táborští diváci - a mezi nimi i Mikuláš s čertem a andělem - odejdou ze stadionu spokojeni. Jejich tým ukořistil cennou výhru a prodral se v tabulce na druhé místo před Klatovy, které zkolabovaly v Sokolově.       

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality