Tendenčně řízené utkání Tábor prohrál

04.04.2013 11:49, autor: Jiří Jelínek

Berounští Medvědi - HC Tábor

5:0 (0:0, 1:1, 2:0)

Středa, 3.4.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 33. Čurda (Videlka, Padělek), 48. Krejčí (Malý, Čurda), 53. Hošťálek (Videlka, Čurda) - 34. Seidl (Matušík, Kanov)

Rozhodčí: Jílek, Würtherle – Krátký, Komárek   Vyloučení: 3:10 navíc 10min NESP Šulc (BER), Klestil (TAB)   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 3:1   Střely: 33:33   Diváci: 270

BEROUNŠTÍ MEDVĚDI: Kůdela (Mastík) – Přindiš, Jebavý, Beneš, Šulc, Kaláb, Knesl, Malý – Krejčí, Kadlec, Pondělík, Plichta, Videlka, Pour, Besser, Hošťálek, Tuček, Polák, Čurda, Padělek

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Heršálek "A", Havran, Kanov, Hlaveš, Černý, Kolomý - Kellner, Mrkvička, Pechánek - Hájek, Matušík, Seidl - Kratochvíl, Zayml, Šulčík

Souhrn

Táborští své první barážové utkání na ledě Berouna nezvládli. A to i přesto, že do utkání vstoupili velice dobře. Hned od úvodních minut se tlačili do útoku a nic nenasvědčovalo tomu, že hrají dva celky z rozdílných soutěží. Slušnou šanci měli kohouti ve třetí minutě. V přečíslení dva na jednoho přihrával Roman Šulčík Tomáši Pechánkovi, ale tomu kotouč přeskočil hůl. O minutu později měli dvě šance domácí. Nejprve ránu od modré čáry dorážel Krejčí, poté chyboval v rozehrávce Filip Kolomý a na Klestila se řítil osamocený Kadlec, táborský brankář však byl pokaždé na svém místě. Pak přišly dvě obrovské šance Jihočechů. V oslabení Mrkvičkovu dělovku dorážel Kellner, ale domácí brankář se štěstím vyrazil. Po oslabení hosté přimáčkli Beroun u jeho branky a přišla megašance Tomáše Černého, ten z prostoru před brankoviště nedokázal prostřelit brankáře Kůdelu. Následovala minutová přesilová hra pět na tři ve prospěch Tábora. V ní měl opět šanci na brankovišti Černý, nicméně znovu neuspěl. Rozhodčím však bylo Berouna líto, a tak i on dostal minutovou výhodu pěti proti třem. Medvědi s ní naložili prachbídně a nevytvořili si kloudnou pozici. Tři minuty do konce třetiny chybovali domácí v rozehrávce, kterou zachytil Tomáš Pechánek, nabil na kruhy Davidu Kellnerovi, jenž z vynikající pozice trefil pouze vyrážečku. Příležitost měl i Beroun, po buly v útočné třetině byl před Klestilem sám Videlka, kohoutí brankář však dobře zasáhl. V posledních minutách měli Medvědi další přesilovku a vytvořili si jednu příležitost. Po přihrávce zpoza branky byl před Klestilem Besser, hostující brankář opět čaroval.

Do druhé třetiny vstoupil Tábor velice aktivně a pět minut svíral domácí u jejich branky. Obrovský závar měla hlavně třetí lajna, ale ani jeden z trojice útočníků nedokázal Kůdelu překonat. Útočné manévry kohoutů ukončil až hlavní rozhodčí. Za brankou byl podkopnut Tomáš Hájek, avšak za podražení byl vyloučen Radek Seidl, jenž se nedostal do kontaktu s žádným hráčem soupeře. V oslabení ujížděl sám na brankáře Jakub Matušík, byl zahákován zezadu, což mu znemožnilo zakončení. Píšťalka rozhodčího ale zůstala němá. Rozhodčímu to nestačilo a kohouti šli dvakrát po sobě do tří. Kuriózní bylo zejména vyloučení Tomáše Černého, jenž byl vyloučen za faul kolenem, přičemž projel okolo svého protihráče nejméně půl metru daleko. První dvojnásobnou výhodu Medvědi nevyužili. Tu druhou již ano, Videlkovu střelu dorazil do odkryté branky Čurda – 1:0. Beroun dohrával ještě přesilovku proti čtyřem, ale bez úspěchu. Když Tábor měl možnost hrát v pěti, vstřelil branku. Od konce oslabení uběhlo 20 vteřin a z kruhu se mezi brankářovy betony trefil Radek Seidl – 1:1. V poslední minutě druhé periody měli kohouti dvě obrovské šance, prakticky totožné. Dvě vyhrané bule v útočné třetině, střely od modré a dorážky. V lepší pozici byl Tomáš Hájek, jeho střelu do odkryté branky stihl vykopnout betonem Hynek Kůdela.

V úvodu poslední třetiny měl Beroun další dvě přesilovky. Tu první nevyužil, jedinou šanci měl Plichta po střele Šulce. Mezi oslabeními měl příležitost Kratochvíl, jeho teč skončila jen na betonu domácího brankáře. Následovalo klíčové vyloučení Jakuba Matušíka, který byl podkopnut domácím brankářem vedle jeho svatyně. Po prvotní signalizaci vyloučení Kůdely, šel pykat, k údivu všech, právě táborský kapitán. Medvědi nabídnutou příležitost neodmítli. Malého střelu od modré čáry tečoval Krejčí pod horní tyčku – 2:1. Beroun se pak nikam nehrnul a trpělivě vyčkával na kohouty na vlastní modré čáře. Až v 53. minutě se po další kuriózní situaci radovali znovu Medvědi. Střelu Videlky přikryl Tomáš Klestil vyrážečkou k ledu. Avšak k přerušení hry to nestačilo, Hošťálek do rukavice táborské brankáře mlátil tak dlouho, až puk vysekl a zajel do branky – 3:1. Tomáš Klestil byl hodně rozčílen a jeho protesty mu vynesly desetiminutový osobní trest. Zbylých sedm minut Beroun v pohodě bránil a nikam se netlačil. Kohoutům vzala spoustu sil řada oslabení a na zvrácení výsledku již neměli energii.

Další utkání čeká táborské hokejisty již tuto sobotu od 17:00 na domácím stadionu v Táboře. Soupeřem kohoutů bude brněnská Technika ze skupiny střed.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

"Já jsem s naším výkonem maximálně spokojený. Při hře pět na pět si Beroun nedokázal vytvořit kloudnou příležitost, téměř si ani nenahráli. Pokud někdo řekne, že to s námi byl hrozný hokej, tak je, s prominutím, na palici. Ale to, co dnes předvedli rozhodčí, bylo naprosto nechutné, odporné a s hokejem to nemá nic společného. Pokud rozhodčí zvedne ruku, že bude vylučovat a i trestoměřiči si myslí, že bude vyloučení na domácí straně…a nakonec odchází náš hráč, tak je asi něco špatně. Nehledě na to, že si hráči Berouna po vstřelené brance plácali s čárovým rozhodčím. Činovníci Berouna Vám řeknou, že pro záchranu soutěže udělají cokoliv. Kdybychom tady dali branku na konci druhé třetiny, kde jsme měli obrovské šance, stejně bychom nevyhráli. Rozhodčí by nám to nedovolil. Rozhodčí mi neustále vyhrožoval, že mi sebere licenci. Já mu řekl, ať to klidně udělá. Protože takovýto hokej já dělat nechci. Kluci byli v šatně hrozně smutní, vážně mi jich bylo líto, protože se dnes vyhrát nedalo. Kdyby byl Beroun lepší, přehrál nás, přebruslil, tak mu pogratuluji. Ale tohle bylo vážně odporné. Teď nás čeká Technika, doufejme, že už to bude lepší."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality