Téměř čtyři tisíce diváků sledovaly výhru Tábora

14.04.2013 15:37, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - IHC Králové Písek

0:5 (1:0, 0:1, 2:0)

Sobota, 13.4.2013 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 12. Matušík (Havran), 48. Šulčík (Černý, Matušík), 55. Mrkvička (Šulčík, Kellner) - 30. Kubeš (Semrád)

Rozhodčí: Čech, Doležal - Černý, Reich   Vyloučení: 13:11 navíc 10 min NESP Havran (TA)   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 3:1   Střely: 26:25   Diváci: 3841

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Heršálek "A", Kolomý, Kanov, Trieb, Černý - Kellner, Mrkvička, Šulčík - Seidl, Matušík "C", Hájek - Pechánek T., Zayml, Kratochvíl

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Halmoši (Mazuch) - Drtil, Kužel, Dvořák, Kříž, Semrád, Makovský - Polodna "A", Vlček, Slavík "A", Kučera, Heřman, Vaniš, Marek, Kubeš "C", Ferebauer

Reportáž

Včera se na zimním stadionu v Táboře odehrálo již dlouho avizované derby s týmem Písku! Nervy drásající utkání, které provázela vynikající, elektrizující atmosféra nakonec zvládli Táboráci 3:1 a odsoudili tak celek od Otavy k téměř jistému pádu do nižší soutěže.

Do zápasu vstoupili lépe hosté z Písku a od prvních minut se tlačili před domácí svatyni. Vynutili si i přesilovou hru, s tou však nenaložili nejlépe. Po konci oslabení se začali osmělovat i domácí a první příležitost měl Mrkvička. Obhodil si obránce a zasunoval puk do opuštěné branky, ke smůle Tábora však trefil brusle svého spoluhráče Kellnera. O minutu později měli početní výhodu i domácí. A sehráli ji podstatně lépe než Písek. Martin Havran nabil Jakubu Matušíkovi do pozice, kterou má velice rád Jaromír Jágr a táborský kapitán se ranou z první nemýlil – 1:0. Další loženku měl Radek Seidl, jeho bombu z kruhu bravurně vyrazil Halmoši. V závěrečných pěti minutách první periody se hodně vylučovalo. Kohouti se tak nakonec propracovali k přesilovce čtyři na tři a poté i pět na tři. Největší příležitost měl Luboš Heršálek, jeho rána od modré zazvonila o pravou tyč hostující branky. Tábor velkou výhodu nevyužil a všichni se modlili, aby se nepotvrdilo známé pořekadlo „Kdo nevyužije přesilovku pět na tři, nemůže vyhrát“.

Do druhé části vstoupil Písek s cílem vstřelit branku a vybudovat si co nejlepší pozici do závěrečné třetiny. První příležitost měl Polodna po nedorozumění táborských obránců. Byl úplně sám před Klestilem, ale táborský brankář podržel svůj tým. Před domácí brankou byly i další horké chvilky, do první větší strkanice se zapojil domácí Trieb a hostující Heřman, po zásluze oba dostali dvouminutové tresty. Toto odstartovalo další řadu vyloučení, v jednu chvíli se dokonce hrálo tři na tři! A právě po návratu píseckého hráče z trestné lavice a výhodě čtyři na tři se radoval Kubeš. Po jeho důrazu na brankovišti se puk došoural až za záda bezmocného Klestila – 1:1. Vstřelená branka Písek nakopla a jeho hráči překypovali aktivitou. Výraznější příležitost si ale nevytvořili. Naopak ve vlastním oslabení řešil David Kellner přečíslení dva na jednoho střelou a Halmoši se měl co otáčet. Hokejovou nádheru pak předvedl Jakub Matušík. S pukem na holi obehrál tři protihráče, ale protože se někteří stihli vrátit, obešel je znovu. Nebezpečně vystřelil a ještě si vynutil faul. V táborské přesilovce měli největší příležitost hosté. Dvojice Heřman, Semrád, ale nevyřešila přečíslení dva na jednoho dobře, scházela přesná přihrávka.

Úvodní minuty poslední třetiny přinesly přesilovou hru Písku pět na tři. Domácí ji ale ubránili a mohli se opět soustředit na útočení. Vítr z plachet jim však vzalo další vyloučení. Písku ale přesilovky nešly a ani tuto nevyužil. Za chvíli již byl táborský zimák na nohou a otřásal se v základech při mohutném pokřiku „Už je tam!“. Šibenici písecké svatyně vymetl Roman Šulčík – 2:1. Následně měli kohouti další dvě obrovské šance. Pěknou střelu Tábora nejdříve Halmoši jen vyrazil a dorážet do odkryté klece mohl Kolomý, obdobnou pozici měl o chvíli později i Matušík. Oba střelci však rychle odražený puk nedokázali uklidit za brankovou čáru. Následovalo však další přísné vyloučení kohoutů. Obrovskou příležitost měl pak hostující Dvořák, v ideální pozici mezi kruhy však selhal. Přesně v momentě, kdy na kostce nad ledem běžela informace o počtu fanoušků, vstřelili domácí miláčci branku. Snad jako poděkování táborskému obecenstvu. Vojtěch Mrkvička udělal otočku před brankovištěm a zasunul touš až za Halmošiho beton – 3:1. Písek se ještě snažil s utkáním něco udělat, ale ani hra bez brankáře k větší šanci nevedla.

Kohouti tak nad jihočeským rivalem zvítězili 3:1 a stále živí naději na postup do první ligy. Již zítra čeká Táboráky další zápas, přijede prvoligový Beroun. Pokud by se kohoutům podařilo zvítězit, přiblížili by se na jeden bod postupovým pozicím. Utkání startuje v 18 hod.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

"Dnes jsme opět začali až s přílišným respektem k soupeři, kluci čekali, co bude. Připravoval jsem je na to od úterý, ale i tak to bylo cítit. Je hodně poznat, že 90% týmu nikdy takovýto zápas nehrálo. Ale tohle jsou zkušenosti, věřím, že tohle za dva, tři roky zúročíme. Nebo to zúročí hráči, kteří odejdou hrát vyšší soutěž. To je takový náš cíl. Pokud budou týmy z vyšších soutěží naše hráče chtít, tak je držet nebudeme. Nadále je budeme sledovat a to s velkou radostí.

Pokud jsme dnes hráli pět na pět, tak jsme opět se soupeřem bez problémů drželi krok a byli i mírně lepší. Ale to je stále dokola. Oni samozřejmě dneska lépe bruslili, ale my jsme schopni to při hře pět na pět eliminovat. Vyloučení nám škodí, někteří hráči jsou pak unavení, jiní málo vytížení a hra ztratí plynulost.  Na konci první třetiny jsme hráli dlouho proti třem, ale nevyužili jsme. Tam jsem měl trochu strach, že by nás to mohlo mrzet. Tomáš v brance dnes předvedl opět vynikající, jistý výkon. Dnešní zápas s tím v Havířově moc srovnat nejde, kdyby tam proti nám hrál Písek, tak nám dal 8:0 taky. Tam se to všechno sešlo a nestálo to za nic.

Je důležité, že jsme si teď trochu odpočinuli. Dnes se opět musím vyjádřit k fanouškům. To co dnes předvedli, bylo něco neuvěřitelného. Bez nich bychom to dnes nezvládli, byli takovým naším hnacím motorem, moc jim děkujeme!! Oni patří k nám a my k nim.

Po přečtení komentářů od píseckého Kužele (podle něho druhá liga valnou kvalitu nemá) by mě zajímalo, jaký obrázek na druhou ligu má po dnešku. Jinak nás dnešní zápas stál hroznou spoustu sil. Uvidíme, jak se to na nás podepíše v pondělí. Ale tím, že na ledě necháme naprosto všechno, si můžete být všichni absolutně jistí!"

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality