Táborští ve středu rukuje do jihočeské bitvy na ledě sousedního David servisu

15.01.2019 22:44, autor: Pavel Šácha

Po sérii úspěšných zápasů se soupeři ze Slezska tentokrát zůstanou táborští kohouti v jihočeských vodách. O to těžší úkol je ovšem čeká – v přímém souboji dvou tabulkových sousedů vyzvou u Vltavy na souboj celek David servisu České Budějovice. Úvodní vhazování zápasu padne v 18 hodin.

Táborští ve středu rukuje do jihočeské bitvy na ledě sousedního David servisu


Vizitka soupeře

Mužstvo obývající českobudějovické Pouzar centrum před sezonou jistě pomýšlelo na vyšší tabulkové mety, ale nakonec musí podobně jako Tábor sbírat body potřebné k odvrácení hrozby ztráty druholigové příslušnosti. Aktuálně sídlí na 6. Příčce pořadí skupiny Jih se ztrátou jediného bodu na svého středečního protivníka.

V uplynulém týdnu měli svěřenci trenérů Kupky, Fedura a Vaka poměrně nabitý program. V pondělí absolvovali přípravný duel s univerzitním výběrem České republiky (2:3 po prodloužení) a o víkendu si střihli dvoudenní slezskou misi i s noclehem. V sobotním střetnutí na ledě Opavy se museli smířit s porážkou 4:7, o den později se přesunuli do Orlové a jednadvacet hodin po tamním triumfu táborských kohoutů porazili stejného soupeře 5:2. Podobně jako hráči od Jordánu se tím v tabulce vzdálili poslednímu Pelhřimovu.

Servismani v sezoně spoléhají na několik výrazných individualit. V útoku řádí především Roman Šulčík, který stihl posbírat už 34 bodů za 19 branek a 15 asistencí. V závěsu za ním jsou Jiří Bárta a Tomáš Vak s 26 body (15+11, 13+13), druhý jmenovaný na ně ovšem potřeboval o 11zápasů méně. Další příčky v týmové produktivitě patří obráncům, kteří posbírali 16 bodů: Lukáši Křížovi (7+9) a Petru Škopkovi (5+11).
 V brance českobudějovického souboru strávil nejvíce času dlouholetý tahoun HC Tábor Tomáš Klestil, v posledních zápasech ale ustoupil mládí a mezi tyčemi obvykle plní roli jedničky pendl z Motoru Daniel Svoboda.

Vzájemné zápasy

Sezónní vzájemné střety obou soupeřů jsou pozoruhodné. V zahajovacím duelu celé sezony si David servis odvezl z táborského stadionu divoké vítězství 8:6, v odvetě mu ale modro-bílí tento dluh vrátili i s úroky a vyhráli v Pouzar centru 7:4. Ve třetím utkání ovšem strhli hokejisté z Českých Budějovic misky vah zpět na svou stranu a slavili u Jordánu tříbodové vítězství 4:3.

Z táborské šatny

Jak už jsme několikrát avizovali, na marodce táborského týmu zůstává nadále poměrně velká tlačenice. Opustil ji pouze obránce Marek Duben, který ovšem ještě není připravený na zápasovou zátěž. Další zdravotní daň si vybralo i sobotní střetnutí v Orlové, naštěstí pro mužstvo se ovšem neukázala být tak vysoká, aby udělala do už tak okleštěných plánů trenérů Györiho a Čecha další škrty.

Tým musí pochopitelně spoléhat na ty zbraně, které mu přinesly úspěch v posledních třech vystoupeních, a v těžkém zápase ještě umocnit jejich účinnost. Zda se to kohoutům podaří nebo ne, o tom se mohou přesvědčit táborští fandové sami. Vždyť jejich celek se tentokrát bude rvát o potřebné body takříkajíc za humny…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality