Táborští v Chebu zbohatli o další výhru, ale museli o ní bojovat do poslední vteřiny

15.01.2022 19:45, autor: Pavel Šácha

Nejdelší sezonní putování za druholigovým hokejem se táborskému týmu vyplatilo. Na zpáteční cestu z útulného chebského stadionu si v sobotu přibalil cenné tři body za vítězství, byť k němu doklopýtal hodně trnitou stezkou.

Táborští v Chebu zbohatli o další výhru, ale museli o ní bojovat do poslední vteřiny

HC Stadion Cheb - HC Tábor

3:4 (1:2, 1:2, 1:0)

Sobota, 15.1.2022 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 14. Kulhánek (Prošek, Stejskal), 39. Prošek (Rozhon, Trapl), 59. Prošek (Rozhon) - 5. Endál (Hasman, Bárta), 8. Hasman (Bárta), 34. Hasman (Havelka, Bárta), 39. Radoš (Prášek, Zíb).

Rozhodčí: Němec - Rubáš, Sýkora.   Vyloučení: 4:4   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4   Střely: 33:46   Diváci: 266

HC STADION CHEB: Kašpar (Pitoňák) - Pohanka, Stejskal, Troška, Vapeník, Vasiliev, Krutina, Kořán, Strýček, Šik - Seidler, Kulhánek, Krejsa, Trapl, Novotný, Fečo, Liutov, Rozhon, Prošek, Vašíček.

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Hubata, Kříž, Černý, Havelka, Radoš, Pařízek, Čížek - Hasman, Bárta, Endál, Šulek, Zayml, Seidl, Matiášek, Zíb, Prášek, Chocholoušek.


Když se už po čtyřiceti vteřinách vřítil do šance domácí mladík Rozhon a zamířil těsně mimo, bylo to pro kohouty ještě jen drobné nesmělé varování. Od následujícího střídání se totiž pevně chopili otěží hry a ze své aktivity brzy vytěžili to, co si při nástupu na led předsevzali: brzké uklidnění. Na konci 5. minuty na něj zadělal Endál, který se protáhl kolem obou střídaček a neomylnou ranou k tyči ukázal, že není nejlepším střelcem skupiny Jih nadarmo – 0:1. O necelé tři minuty později úřadovala elitní letka táborského týmu znovu. Rychlý výpad Bárty skončil na výstroji brankáře Kašpara, puk se ale příhodně odrazil na hůl Hasmana a bylo to 0:2. V režii Jihočechů se odehrálo ještě několik minut, jenže třetí ničivý úder už svým hostitelům přes několik slibných možností neuštědřili. Ve 13. minutě se Chebští nadechli k prvnímu delšímu pobytu v útočném pásmu, kde sice narazili na připraveného brankáře Koláře, ale vymanili se tím z nucené pasivity a srovnali hru. V čase 13:18 je mohl znovu zmrazit Bárta, ale Kašpar udržel kotouč před brankovou čarou. Ještě na konci 14. minuty uhodilo na druhé straně ledové plochy – po zmatcích před Kolářovou klecí se dostal k pohodlné dorážce Kulhánek a snížením na 1:2 vrátil své mužstvo do hry.

Ve druhém dějství se vmísily do průběhu střetnutí první vyloučení. Tři z nich, z toho dvě na straně Západočechů, se obešla bez trestu. Čtvrtá diference v počtu hráčů na ledě už skončila gólem. K radosti skupinky táborských příznivců se o něj v polovině 34. minuty postarali hosté, konkrétně Hasman, který byl po dobré práci celé pětky znovu ve správný čas na správném místě – 1:3. Ani tento okamžik bohužel nevnesl do výkonu hostující družiny klid a potřebnou rozvahu hodnou favorita utkání, ba právě naopak. Řešení mnoha situací postrádalo nutnou důslednost a jednoduchost, a tak není divu, že se domácí hokejisté znovu mohli nadechnout. Dravý průnik Kulhánka ze závěru 36. minuty ještě výtečně spacifikoval Kolář, o pár minut později však dostali Chebští příliš volnosti v útočném pásmu a Prošek přetavil pěknou Rozhonovu přihrávku v kontaktní trefu – 2:3. Radost z ní nakonec vydržela domácím pouhých devětadvacet vteřin. V čase 38:45 vyhrál Prášek úpornou přetahovanou o puk u mantinelu a jeho dobrou práci zhodnotil Radoš, jehož zdánlivě nevinné nahození od modré čáry zastavila až branková síť za Kašparovými zády – 2:4.

Do závěrečné dvacetiminutovky vyrukoval táborský soubor velice aktivně, jeho snahu ale totálně znehodnocovaly obrovské defezivní propady. Domácí forvardi Kulhánek a Prošek se dokonce řítili sami na Koláře, ale ten zvládl obě nebezpečné situace skvěle.  Komplikaci, zato však pořádnou, zanesl do plánů favorita začátek 57. minuty, kdy sudí Němec vykázal na lavici hanby táborského obránce Černého. Kouč Stadionu Jäger poté neváhal vsadit všechno na jednu kartu, svolal si hráče k poradě a po oddechovém čase nahradil gólmana Kašpara šestým hráčem do pole. Táborští se soupeřově početní výhodě téměř minutu úspěšně bránili, v čase57:04 si ale své protihráče špatně přebrali  a Prošek v podstatě neměl jinou možnost, než usměrnit puk do odkryté části Kolářovy svatyně – 3:4. Na závěr středečního utkání se bude v Chebu i u Jordánu hodně vzpomínat. Hosté vcelku umně kormidlovali svou loď vstříc tříbodovému zisku, jenže v čase 59:56 smutně odjel na trestnou lavici Hasman a vhazovalo se v táborském obranném pásmu. Čistě prohraná buly vyzvala domácí k ještě jedné střele do klubka hráčů před Kolářem, po které radostně zvedli ruce nad hlavu v přesvědčení, že puk doputoval do branky. Ten si však už několik vteřin hověl v bezpečí mezi lapačkou a nohou táborského brankáře, takže následné protesty chebských bojovníků byly neopodstatněné.      

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

„Co nás trenéry po dnešním utkání těší, je vítězství. To je ale všechno. Některé pasáže naší hry rozhodně neodpovídají kvalitám tohoto týmu. Dostaneme se velice dobře do utkání, můžeme ho zvládnout relativně v klidu, ale pak přestaneme hrát a úplně zbytečně dospějeme do situace, kdy se musíme až do konce bát o výsledek. Ano, získali jsme tři body, ale rozhodně nemůžeme být spokojení, právě naopak...!“   

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality