Táborští uzavřeli s bruslaři v normální hrací době smír, na nájezdy vyhrál soupeř

04.09.2018 21:08, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté mají za sebou předposlední přípravný zápas před startem mistrovské soutěže. S favorizovaným Havlíčkovým Brodem se po šedesáti minutách hry rozešli smírně, ale po bezbrankovém prodloužení přišly na řadu nájezdy a v nich byli úspěšnější hosté z Kotliny. Z domácího pohledu nabídlo utkání několik pěkných momentů, ale na druhé straně se vynořila i řada negativ, která přidělala trenérům kohoutů týden před ligou vrásky na čele.

Táborští uzavřeli s bruslaři v normální hrací době smír, na nájezdy vyhrál soupeř

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

4:5sn (0:2, 2:1, 2:1)

Úterý, 4.9.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 29. Blažek (Heřman), 36. Blažek (Matušík, Černý), 42. Točík (Matušík), 43. Hrala (Hlaveš) - 4. Milfait (Beneš), 14. Michálek (Beneš), 30. Třetina, 45. Blinka (Třetina), nájezd Procházka.

Rozhodčí: Macák - Matějček, Lang.   Vyloučení: 3:7 - navíc Blinka neproměnil trestné střílení.   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3, 4:4 - 4:5   Střely: 23:55   Diváci: 300

HC TÁBOR: Dudáček (Novák) - Havran, Duben, Černý, Raiterman, Hlaveš, Košař (21. Pípal), Tesař - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Kalaš, Točík - Prášek, Kadilák, Hrala.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Novák (Marek) - Semrád, Nepokoj, Vala, Šmíd, Kříž, Kopic - Michálek, Milfait, Beneš, Přidal, Třetina, Holenda, Procházka, Voříšek, Blinka, Kozlík, Ludvík, Kuchta.


Zahajovací dějství zápasu strávili v podstatně lepším rozmaru hosté z havlíčkobrodské Kotliny. Domácí tým hrál příliš složitě, zmatečně a často chyboval, což samozřejmě bruslařům přišlo vhod. Svou počáteční herní nadvládu zúročili už ve 4. minutě, kdy ze skrumáže před Dudáčkovou klecí vylétl puk na hůl Milfaita, a ten ho pohodlně dopravil za brankovou čáru – 0:1. O pár desítek vteřin později se Táborští konečně vymanili z defenzivních pout a strávili delší časový úsek před brankou brodského gólmana Nováka. Vytěžili z toho přesilovou hru, se kterou ovšem nenaložili dobře. Brzy po jejím skončení se řítil sám na branku hostů Hrala, ale na Nováka si ani nadvakrát nepřišel. Poté už se znovu hrálo podle červeno-bílých not; ve 14. minutě už kohouti prohrávali o dva góly, to když jejich další hrubku před vlastní brankou ztrestal Michálek – 0:2.

Před druhou třetinou se v domácí šatně hodně hlasitě mluvilo o herní zodpovědnosti a dodržování stanovených pokynů. Do hry táborského mužstva se tento apel trenérů opravdu promítl a jeho výkon se o poznání zlepšil. K vyložené herní převaze to domácím nestačilo, přesto se právě oni postarali o třetí změnu skóre. V čase 28:22 se Blažek natlačil přes obránce až před Nováka a ještě stihl přidat povedený blafák – 1:2. Radost z kontaktní trefy ovšem z domácí střídačky vyprchala už po minutě hry. Cestu ke třetímu gólu, o který se pohotovou tečí postaral Třetina, otevřela Havlíčkobrodským další příliš laciná ztráta puku v obranném pásmu – 1:3. Jen o chvíli později měl na hokejce čtvrtý zásah hostů Blinka, ale jeho samostatný únik Dudáček parádně přečetl. V 15. minutě uhodilo na druhé straně kluziště. Táborský celek se v početní převaze usadil v útočném pásmu, Blažek si od mantinelu vybruslil na hranici kruhu a ostrou ranou propálil Nováka podruhé – 2:3.

Závěrečnou dvacetiminutovku zahájili domácí hokejisté s výhodou jednoho muže navíc, a když se k pykajícímu Benešovi připojil i jeho spoluhráč Šmíd, stanuli na prahu půlminutové přesilovky pěti proti třem. A využili ji dokonale...! V polovině 42. minuty narýsoval Matušík krásnou přihrávku na Točíka, který si s těžkým zakončením mazácky poradil – 3:3. V pokračující početní výhodě pěti proti čtyřem udeřili Jihočeši znovu. Hlavní roli tentokrát sehrál Hrala, který si po přihrávce Hlaveše pohrál s brodským gólmanem a poslal svůj tým do vedení – 4:3. Tento okamžik se stal pohříchu posledním výrazným počinem Tábora ve třetí části hry. Svěřenci kouče Čelanského navíc přispěchali s rychlou odpovědí, to když zkušený novic v jejich sestavě Blinka napálil odražený kotouč k pravé tyči Dudáčkovy svatyně a vyrovnal na 4:4. Zbytek třetiny patřil hostům, kteří byli pohyblivější, klidnější i nebezpečnější. Paradoxně nejvíce práce nadělali domácí defenzívě při vlastním oslabení, ale Dudáček se rozchytal k zatím nejlepšímu výkonu v táborském dresu a všechny soupeřovy pokusy včetně dvou samostatných úniků vyřešil.

Předem plánovanému prodloužení se při nerozhodném stavu dostalo obvyklé důležitosti. Táborský soubor strávil jeho první polovinu v oslabení a pod tlakem (za vysokou hůl putoval za katr Matušík), brodští hráči si ovšem na Dudáčka nepřišli. A protože se v závěrečné šanci neprosadil ani tísněný domácí forvard Heřman, rozhodly o vítězi střetnutí nájezdy. Na táborské straně neuspěl žádný z pěti exekutorů, zatímco u hostů se prosadili exsparťan Procházka i mladý šikula Michálek.

Silný tým z Havlíčkova Brodu tak ozdobil svou generálku na soutěžní boje výhrou v prodloužení, zatímco na táborský tým čeká ještě páteční domácí utkání s Kobrou Praha (18).

Slovo trenéra

Arpád Györi, trenér HC Tábor: „Zápas se mi těžko hodnotí. Vstup do něj byl z naší strany bez jakéhokoliv plnění taktických pokynů. Hlavně v obranné činnosti jsme měli problémy, které tým trápí v podstatě už několik let. Namísto jednoduchých řešení situací si všechno komplikujeme, a tím dostáváme soupeře na koně. Navíc jsme neměli hráče v prostorách, kde by měli být. Soupeř byl po celou dobu aktivnější a zaslouženě vedl. My jsme se ve druhé třetině přece jen vrátili do hry a na začátku poslední části jsme dokonce šli do vedení, což byl ale vzhledem k průběhu zápasu skoro zázrak. Výsledek je nakonec ještě slušný, ale nic to neznamená. Pokud si hráči nebudou plnit to, co po nich vyžadujeme, budeme na to v sezoně hodně doplácet.“                

               

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality