Táborští si z premiérové prověrky přivezli hladkou porážku, a s ní i řadu poznatků

09.08.2018 23:28, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté ve čtvrtek poprvé otevřeli učebnici s podtitulem přípravné zápasy. V havlíčkobrodské Kotlině je přivítali domácí Bruslaři a nebyli příliš přívětivými hostiteli – mužstvu od Jordánu přibalili na zpáteční cestu porážku 3:7.

Táborští si z premiérové prověrky přivezli hladkou porážku, a s ní i řadu poznatků

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

7:3 (2:0, 3:1, 2:2)

Čtvrtek, 9.8.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 8. Michálek (Milfait), 10. Beneš (Milfait), 30. Kopic (Beran), 32. Voříšek (Beran), 40. Voříšek (Chlubna, Beran), 45. Michálek (Milfait), 48. Beneš (Milfait) - 28. Kalaš (Košař, Pastyřík), 46. Seidl (Havran, Košař), 55. Seidl (Blažek, Březina).

Rozhodčí: Kubát - Křivohlavý, Krejčí.   Vyloučení: 5:4 - navíc Veverka 5 + OK.   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:1, 6:1, 6:2, 7:2, 7:3.   Diváci: 285

BK HAVLÍČKŮV BROD: Č. Novák (Marek) – Semrád, Benák, Vala, Kulhánek, Kříž, Kopic, Nepokoj – Michálek, Milfait, Beneš – Veverka, Voříšek, Přidal – Chlubna, Kuchta, Beran – Holenda, Ludvík, Kozlík – Cejpek.

HC TÁBOR: Dudáček (M. Novák) – Havran, Tesař, Černý, Raiterman, Košař, Pípal, Duben, Růžek – Březina, Pechánek, Seidl – Blažek, Kadilák, Prášek – Kalaš, Pastyřík, Syrovátka.


Domácí celek vyrukoval do zápasu s téměř kompletním současným kádrem s výjimkou kapitána Třetiny, zatímco hosté postrádali především ze zdravotních důvodů sedm hráčů z aktuální soupisky. Na ledě se tak otevřel prostor pro několik mladých adeptů druholigového dresu.

Dění v první třetině otevřela příležitost Kadiláka a neméně slibná dorážka Blažka, ale Novák v domácí brance úvodní ostré zákroky sezony zvládl. Po nevyužité přesilovce Jihočechů se chopil iniciativy havlíčkobrodský celek a v polovině 8. minuty si jeho příznivci poprvé zajásali – po zaváhání kohoutů v obranné třetině si našel volný puk Michálek a měl před Dudáčkem dost času vykouzlit povedený bekhendový blafák – 1:0. O dvě a půl minuty později se skóre měnilo znovu, to když domácí Beneš vypálil zpoza obránce a debutant v táborské kleci na jeho svižný projektil nedosáhl – 2:0. Hosté se ocitli nejblíže ke gólové odpovědi v 17. minutě, kdy se Prášek řítil sám na Nováka, ale ten jeho střelu pod horní tyč vytěsnil. V závěru úvodní periody si Bruslaři vytvořili další dvě ryzí gólové šance, ale Dudáček další navýšení domácího vedení nepřipustil.

V převážné části druhé třetiny byli aktivnějším celkem hokejisté Havlíčkova Brodu, o další proměnu průběžného stavu zápasu se ale paradoxně postaral jejich protivník. V úvodu 28. minuty vyhrál Pastyřík buly v útočném pásmu pro Košaře, táborský obránce se podél mantinelu probil až před Nováka a jeho akci gólově zúročil mladý forvard Kalaš2:1. Radost hostů z kontaktní branky ale už o několik desítek později naředil Kopic, jenž dostal v útočném pásmu Brodu luxusní prostor a střelou na Dudáčkovu lapačku vrátil klid do červeno-bílých řad – 3:1. Domácí díky tomu znovu získali pevný led pod bruslemi a ještě do konce druhé části hry to dokázali gólově vyjádřit. Obě brankové situace si vzal pod patronát extáborský útočník Voříšek, jenž ve 32. minutě promptně využil nabídku Berana a necelou vteřinu před druhou sirénou nepohrdl ani přesnou přihrávkou Chlubny – 5:1. Ani brodský brankář Nováka ale nezůstal vyloženě bez práce – při Pechánkově ráně z kruhu puk jen reflexivně vyrazil, proti pohotovému zakončení Kadiláka bleskurychle zasáhl betonem. Ještě větší nepříjemností než průběžné skóre se pro hosty stalo zranění obránce Tesaře, který si zlomil prst na ruce a čeká ho několikatýdenní nucená pauza.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky nevyužil táborský tým přesilovku, ale právě hra v početní převaze mu nakonec dopomohla odehrát nejvyrovnanější partii v utkání. Nejprve sice hosté po další fatální chybě inkasovali z hole talentovaného Michálka šestý gól, brzy poté se ale v zakončení prosadil Seidl a přidal druhý gól kohoutů. Téměř vzápětí se ale na druhé straně ledové plochy snadno dostal do střelecké pozice Beneš a bylo to 7:2. Poslední slovo v oficiální hrací době ovšem znovu patřilo Táboru. Po trestu za šest hráčů na ledě a následném zkratu Veverky, jenž utržil za oplácení Košařovi pětiminutový trest, se Havlíčkobrodští ocitli ve třech a vydařená přesilovková kombinace zakončená Seidlem vtiskla skóre konečnou podobu – 7:3.

Už před utkáním si oba soupeři domluvili cvičné prodloužení, a následně i samostatné nájezdy. První položku zvládli lépe domácí hráči a necelou půlminutu před koncem nastavení procedil puk mezi Dudáčkovými betony Kuchta.
 Naproti tomu v následných samostatných nájezdech kraloval soubor z jihu Čech. Jeho brankář Dudáček vychytal všech pět soupeřů, zatímco na druhé straně kapituloval Novák po nájezdech Březiny a Pechánka

HODNOCENÍ TRENÉRA

Arpád Györi, HC Tábor: „Do zápasu jsme šli v podstatě bez nácviku taktických věcí z poměrně ostré přípravy. Soupeř výborně bruslil, byl aktivnější a dostával nás pod tlak. My máme v týmu nové hráče a ještě jsme se nedostali do systému, který chceme hrát, což nás samozřejmě v zápase limitovalo. Branky, které jsme inkasovali, padly po našich individuálních chybách. Některé z nich mne mrzí. Na druhé straně byl náš výkon sympatický v tom, že kluci dřeli a zápas neodevzdali. Je to příprava a možnost pro každého, aby se nám ukázal.“     

   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality